Johan Olsson gör En Svensk Klassiker

Skidlegenden Johan Olsson lägger elitkarriären på hyllan. Nu satsar han istället på att genomföra En Svensk Klassiker tillsammans med oss på Santander Consumer Bank. Följ honom här och på Instagram @minforstasvenskaklassiker.

Johans resultat

Vätternrundan: avklarad! Resultat: 07:37

Vansbrosimningen: avklarad! Resultat: 00:53:39

Lidingöloppet: 23 september

Vasaloppet: 4 mars, 2018

Johan Olsson - Vansbrosimningen

Att Johan är svårslagen på fryst vatten är inget nytt, men hur lyckades han manövrera strömmarna under Vansbrosimningen?

Annie Thorén coachar Johan Olsson

Med mindre än två veckor kvar till Vansbrosimningen behöver Johan all hjälp han kan få för att vässa formen. Annie Thorén, långdistanssimmare och triatlet peppar, coachar och hjälper Johan att finputsa simtekniken.

Tre tips inför Vansbrosimningen!

Annie Thorén, triatlet, långdistanssimmare och fjolårssegrare i Tjejsimmet, ger Johan Olsson tre praktiska tips inför Vansbrosimningen.

Johans Olssons Vätternrunda

Johan Olsson har klarat Vätternrundan och den första grenen i En Svensk Klassiker är genomförd. Se hur det gick för honom och hör honom berätta om loppet.

Varför gör Johan Olsson En Svensk Klassiker?

En före detta elitskidåkare, ödmjuk vinnarskalle och tvåfaldig OS-guldmedaljör tar sig an En Svensk Klassiker. Johan Olsson berättar om varför han satsar på En Svensk Klassiker, hur det känns att vara nybörjare och hur man gör för att förverkliga sina idéer.

Johan om vikten av benövningar


Det kan vara bra att öva på lite benstyrka när man är nybörjare på cykel. Johan Olsson tipsar om bra benövningar inför Vätternrundan.

Tugga tandtråd


Skidlegenden Johan Olsson berättar hur han fick idén om att göra En Svensk Klassiker.

En före detta elitskidåkare, ödmjuk vinnarskalle och tvåfaldig OS-guldmedaljör.


Skidlegenden Johan Olsson har räknat i hela sitt liv. Räknat snittid, medaljer, förluster, motstånd, lutning, hastighet…Nu är det dags för honom att räkna annat. Vissa idéer är värda att förverkliga.