Billån för företag

Ett flexibel billån anpassat efter ditt företags behov.

Man i bilhall

Hitta bilhandlare

Dessa bilhandlare kan erbjuda dig en finansiering genom Santander.

Skaffa företagsbilen med vårt billån

1

Hitta drömbilen

Vi samarbetar med flera hundra bilhandlare i hela landet.

2

Låna till hela köpesumman

Förutsatt att ekonomin i ditt företag tillåter det.

3

Ansök hos bilhandlare

Du får ditt kreditbesked inom ett par minuter direkt på plats i bilhallen.

Om vårt billån

När du är på jakt efter en ny företagsbil kan det kännas tryggt att veta att ditt billån blir anpassat efter just dina och företagets behov. Hos Santander erbjuder vi därför ett flexibelt företagslån till din nya bil, vilket innebär att du bland annat kan amortera extra för att dra ner på dina kostnader varje månad. Vi erbjuder också självklart finansiering för både nya och begagnade bilar.

På denna sida guidar vid dig genom hela processen, så du med säkerhet och trygghet kan ta ett billån till företaget.

Långivare till ett billån i hela Sverige
Santander samarbetar med hundratals bilhandlare i hela landet som kan ge dig finansiering för ditt företagslån. Du kan enkelt sortera efter ditt utvalda län för att se våra förhandlare, adresser och hur du kan kontakta förhandlarna via deras hemsida. När du besöker bilhandlaren gör du en enkel ansökan på plats och får besked inom kort. Du kan uppta ett billån för företagsbilar oavsett vilket bilmärke du väljer.

Hur mycket pengar får jag låna till mitt billån?

Hos Santander tycker vi att processen för låna pengar till att finansiera en ny företagsbil ska vara okomplicerad och lätt att förstå. Hos oss kan du låna till hela kostnaden av bilen eller bara en del - det är helt upp till dig. Det enda vi kräver vid ett lån av hela köpesumman är att företagets ekonomi ska kunna hålla till den typen av företagslån.

Du kan alltid prata med den bilhandlare du gör ansökan hos om vad som kan vara den bästa lösningen för just dig och ditt företag, eller om du har andra frågor, som till exempel vilka villkor som gäller för ett billån.

För att skydda dig som kund erbjuder vi även ett år av Låneskydd. Denna tjänst innebär att du kan få hjälp med att betala av lånet om något skulle inträffa, så som sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet.

Räntor och avbetalning
Som långivare har vi full förståelse för att behov och möjligheter kan ändra sig med tiden. Därför kan det innebära en säkerhet för dig att veta att du kan lösa ditt billån i förtid, om du önskar och har möjlighet till det. Att lösa ett lån betyder helt enkelt att du betalar tillbaka de resterande pengar som är kvar på ditt billån på en gång. Du kommer inte att betala några extra avgifter när du löser ditt lån, oavsett när det blir.

Kanske undrar du över varför man skulle vilja ha möjligheten att betala tillbaka sitt billån innan man egentligen måste göra det. Vi erbjuder denna möjlighet till dig som gärna vill slippa för att betala de medföljande räntor som lånet har. Beroende på företagets ekonomi och dina behov kan det alltså i vissa tillfällen vara en bra idé att lösa ett lån i förtid. Hur mycket din individuella ränta blir beror på en del faktorer som först kan räknas ut när vi har fått in din ansökan.

Försäkring till företagsbilen
Som tidigare nämnt ingår ett år av Låneskydd när du tar ditt billån hos en av de hundratals bilhandlare som vi samarbetar med. Men vi erbjuder även andra tjänster för att du som kund ska ha en trygg och säker tid hos oss.

 

Därför får du även två veckor av vår bilförsäkring när du tar ett billån. Denna försäkring innebär att du får flera tilläggsförsäkringar, såsom Hyrbil eller Självriskrabatt. Vi är även stolta över att meddela att vår bilförsäkring har varit i toppen på Konsumenternas lista sedan 2018. Konsumenternas jämför de villkor som finns i många olika bilförsäkringar.

Om du önskar att förlänga bilförsäkringen efter de två första veckorna kan du få ett försäkringserbjudande från bilhandlaren.

Hitta din drömbil med Santander

En företagsbil är för många människor idag en nödvändighet som förenklar vardagen och ett hjälpmedel till att förverkliga drömmar och mål i företaget. Det vill vi hos Santander gärna stötta och därför har vi gjort det enkelt och överkomligt att ta ett billån för företag. Vi jobbar med halv miljon kunder i Sverige som använder sig av våra privat- eller företagslån för att finansiera stora och små projekt.

Inom just fordonsfinansiering är vi bland de allra största aktörerna på marknaden i Sverige, så du kan vara säker på en trygg, professionell och flexibel upplevelse när du tar ditt företagslån hos oss.

Vi arbetar dagligen för en bättre och mer ansvarsfull framtid, och värnar om våra kunders upplevelser, innovativa projekt samt fortsatt digitalisering. Santander Consumer Bank är en del av den globala koncernen Banco Santander, som i 2019 fick utmärkelsen “Världens mest hållbara bank”.

Få full kontroll över företagets bilar – med minimal administration

Mina fordon är verktyget för dig som administrerar företagets bilar. Det ger dig en tydlig översikt och full kontroll över bilar och kostnader.

Nyhet! Se och ladda ner fakturor.