Ett kreditkort som passar alla tillfällen

Mitt Kort+ ger dig ett betal- och kreditkort som låter dig betala av i din egen takt.

Illustration av ett rött bankkort
Check mark

Räntefritt

Upp till 54 dagars räntefri kredit.

Check mark

0 kr i valutaväxling

Inget valutapåslag utomlands.

Check mark

Reseförsäkring ingår

Försäkringen gäller för hela familjen.

Räntor och avgifter

Årsavgift: 0 kr första året (därefter 195 kr)
Ränta: 14,95 %
Effektiv ränta: 17,55 %
Uttagsavgift: 3,00 % (dock lägst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Förseningsavgift: 145 kr
Administrationsavgift: 0 kr
Antal räntefria dagar: Upp till 54 dagar

Ett räkneexempel:
Vid en använd kredit på 10 000 kr beräknat med en återbetalningstid på 12 månader med räntan 14,95 %, 30 dagar räntefritt och årsavgift 195 kr blir det totala beloppet att betala 10 903 kr. Detta ger en genomsnittlig månadskostnad om 909 kr och antalet avbetalningar är 12. Effektiv ränta 17,55 %. Uttagsavgift uppgår till 3 % av uttaget belopp (lägst 35 kr).

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Santander lanserar miljövänliga bankkort

– Att vara en ansvarsfull bank är en viktig del av vår strategi. Vår ambition är att utveckla en hållbar värdekedja från början till slut och vi tittar därför på alla områden där vi kan minska vår miljöpåverkan. Ett litet bidrag till detta är att titta på våra kort, säger Eskil Pedersen, kommunikationsdirektör för Santander i Norden.

Vanliga frågor om kort

Hur aktiverar jag mitt Visa-kort?

När du har fått ditt kort och din PIN-kod kan du aktivera kortet genom att göra ett första kortköp med PIN-kod i butik. Du kan även aktivera kortet genom att göra ett uttag i uttagsautomat.

Din PIN-kod kan du se i internetbanken under Kortinställningar.

Logga in till internetbanken med BankID

Uppdaterad 14 december, 2020

Vilket OCR-nummer ska jag använda för inbetalning till mitt Visa-kort?

OCR-numret är detsamma som kontonumret för ditt Visa-kort och du hittar det på internetbanken. Du betalar till Bankgiro 281-0547. 

Uppdaterad 29 september, 2021

Hur mycket pengar kan jag ta ut på mitt kort per dygn?

Du kan ta ut upp till 8 000 kronor per dygn (24 timmar) och max 15 000 kronor under en rullande sjudagarsperiod.

Uppdaterad 24 januari, 2024

Jag har ett Mitt kort, hur fungerar det?

Obs, ej tillgängligt för nyförsäljning.

 • Upp till 54 dagars räntefrihet på det du handlar (gäller ej kontantuttag), så räntefritt inköpsmånaden och följande månad.
 • Välj att betala hela fakturan eller dela upp betalningen.
 • Kompletterande reseförsäkring.
 • Ingen årsavgift eller aviavgift.
 • Ingen uttagsavgift eller valutaväxlingsavgift när du tar ut pengar utomlands, däremot är det ränta från första dagen på kontantuttag & valutaköp som räknas som kontantuttag.
 • Betala räkningar via Betalo utan kostnad.

För att minimera räntan när du gör ett kontantuttag så kan du betala in pengar till ditt Mitt kort-konto när som helst i månaden. Du gör då en betalning via din huvudbank till Bankgiro 281-0547 och som OCR-nummer anger du till Mitt kort-kontonummer. Vid inbetalning går pengarna i första hand till att betala av räntebärande skuld, om sådan finns.

Fakturering sker den 7e i månaden och fakturan finns tillgänglig i internetbanken senast i mitten på månaden. Det går även bra att ha e-faktura. Då får du din faktura i din huvudbanks internetbank istället runt den 10e i månaden. Du ansöker om e-faktura hos din huvudbank. 

Uppdaterad 15 oktober, 2021

Ett kort, flera förmåner

Kortet är fullpackat med bland annat:

Kompletterande reseförsäkring

Reseförsäkringen gäller om du betalat minst 75 % av resan med kreditkortet.
Allt om reseförsäkringen

Avgiftsfria köp utomlands

Slipp valutapåslag när du reser! Med Mitt kort+ kostar det inget extra att betala med kreditkortet utomlands.

Betala räkningar med ditt kreditkort

Vi samarbetar med Betalo, en kostnadsfri tjänst som gör det möjligt att betala fakturor och överföra pengar till utlandet med kreditkortet. Du kan även betala dina fakturor räntefritt i upp till 54 dagar.
Läs mer om Betalo på deras webbplats

Pengar tillbaka när du handlar online

Med Santander Cashback får du pengar tillbaka när du handlar med ditt kort från Santander i över 200 webbutiker.

Kreditskydd – försäkring till din kredit

Kreditskydd betalar bland annat månadskostnaden för din kredit i två månader vid sjukskrivning samt vid oförutsedd och ofrivillig arbetslöshet om du är anställd.

Kompletterande reseförsäkring

 • Aktivitetsskydd
 • Självriskeliminering för hyrbil
 • Ersättning vid försenat bagage

Fått ett kreditkort hem med posten?

Om du valt att delbetala ett köp i någon av våra anslutna butiker och fått hem ett kort i brevlådan kan du aktivera kortet och få tillgång till flera förmåner.

Illustration av en grön pratbubbla med ett utropstecken i

Produktinformation

Grundkrav för Mitt kort+

Du kan ansöka om Mitt kort+ om du:

 • är över 20 år
 • har en fast årsinkomst på minst 110 000 kronor, deklarerad i Sverige
 • inte har några betalningsanmärkningar.

När du gjort en ansökan tar vi en kreditupplysning som grund för din kortansökan.

Allmänna villkor för Mitt kort+

I de allmänna villkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för kortet.
Allmänna villkor Mitt kort+ (pdf, 244kB)

Försäkringsvillkor för Reseskydd Mitt kort+

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för försäkringen.
Försäkringsvillkor Kompletterande Reseskydd Mitt kort+ (pdf, 319kB)

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan

Ett kreditkort med flera förmåner

Letar du efter ditt nya kreditkort? Det finns en oändlig mängd med olika kreditkort på marknaden idag. Det är viktigt att du hittar ett kort som passar just din ekonomiska situation. Med ett kreditkort från Santander får du bland annat fördelar som exempelvis ingen årsavgift de första 12 månaderna, 0 kr i valutaväxling, räntefri delbetalning och en kompletterande reseförsäkring? Ett kreditkort är alltid bra att ha och ger dig en stor ekonomisk frihet.

Med ett kreditkort får du bland annat möjlighet att dela upp större belopp. Med ett Mitt Kort+ från Santander Consumer Bank får du ett kreditkort med flera fördelar. Du får ett Visa kreditkort som passar dina behov, och som du smidigt kan använda i hela världen. Du kan såklart även handla online tryggt och enkelt med ditt nya kreditkort när du vill. Med vårt kreditkort kan du få en kreditgräns upp till 100 000 kr och vid utnyttjad kredit får du en faktura eller en e-faktura varje månad som du antingen väljer att betala hela beloppet på eller att dela upp beloppet i flera delbetalningar. 

Upptäck alla dina förmåner med Mitt Kort+ idag  

Du kan beställa ditt nya kreditkort hos Santander Consumer Bank och därmed få det bästa kreditkortet som passar dig och dina behov. Läs mer på denna sida och få svar på vanliga frågor om bland annat olika typer av kreditkort, vilket kreditkort som passar dig bäst, räntefri kredit, årsavgift samt hur du kan jämföra kreditkort och välja att delbetala dina köp.

Få ett kreditkort med 0 kr i valutaväxling 

När du är ute och reser bör du alltid vara uppmärksam på valutaväxlingen när du handlar med ditt kreditkort. Det är i vissa fall bättre att betala i den lokala valutan, men det kan också vara dyrare att betala med ditt kreditkort om kursen är lägre än den svenska. 

Om du inte vet hur valutakursen ser ut, eller om du tvivlar på vilken valuta du ska handla i, är det praktiskt med ett kreditkort där du alltid kan lita på valutaväxlingen. Med ett Mitt Kort+ har du inget valutapåslag när du använder kortet utomlands. Få alltid 0 kr i valutaväxling om du betalar med ditt kreditkort när du är ute och reser.

Du kan spara märkbart mycket på din semester genom att slippa betala extra för att växla valuta varje gång du använder ditt Visa kreditkort utomlands.

Du kan välja kreditkort med reseförsäkring 

Finns det kreditkort med kompletterande reseförsäkring? Ja, absolut. Med Mitt Kort+ får du inte bara ingen valutaväxling på semestern, utan du får även en kostnadsfri reseförsäkring om du betalat minst 75 % av resan med kreditkortet.

Här kan du få en reseförsäkring med avbeställningsskydd från Europeiska ERV, vilket innebär att du kan få ersättning om den försäkrade före avresan tvingas avbeställa resan på grund av:

 • Akut sjukdom
 • Olycksfall
 • Dödsfall

Detta är en stor trygghet för dig som reser, oavsett hur ofta det är, då din egna privata tillvaro kan ändras snabbt samt den rådande situationen i världen.

Vem gäller den kompletterande reseförsäkringen för?

Denna reseförsäkring gäller för dig personligen och även för make, maka, sambo, registrerad partner och barn under 23 år som bor hemma, oavsett om de reser med dig eller på egen hand. 

Med den kompletterande reseförsäkringen och 0 kr i valutaväxling kan du spara massor av pengar på din nästa resa. Jämför kreditkort om du är osäker på om valutaväxling och reseförsäkring ingår.

Få första året utan avgift – Årsavgift 0 kr 

Ett Mitt Kort+ har gratis årsavgift de första 12 månader du använder det, och därefter kostar det endast 195 kr per år. Det första året ger dig möjlighet att upptäcka alla fördelar med ditt nya kreditkort utan avgifter.

Få 0 kr i årsavgift med Santander Consumer Bank och utforska dina möjligheter med ditt nya kreditkort i ett helt år innan du behöver betala årsavgift.

Räntefritt de första dagarna

En stor fördel med Mitt Kort+ är att du kan få upp till 54 räntefria dagar när du handlar med ditt kreditkort och väljer att betala hela fakturan. Om du istället väljer att delbetala och väntar längre än de räntefria dagarna är räntan 14,95% på kreditkortet. På ett helt år innebär det att effektiv ränta på 17,95%. Den effektiva räntan är summan av alla kostnader för ett lån beräknat över ett år, inklusive avgifter som uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Med Mitt Kort+ har du alltid koll på hur mycket du betalar i ränta för köp du gör med ditt kreditkort. Betalar du inom 54 räntefria dagar betalar du varken ränta eller avgifter.

Få en förmånlig försäkring med ditt kreditkort

Som kund i Santander Consumer Bank kan du ta del av ett kreditskydd som är en försäkring för dig med Santanders kreditkort. Denna försäkring ger dig en extra trygghet genom att skydda dig om du inte skulle ha möjlighet att betala din faktura. Man vet aldrig när man får behov av ett kreditskydd och du är skyddad om du råkar ut för följande:

 • Ofrivillig arbetslöshet
 • Sjukskrivning
 • Sjukhusvistelse för egenföretagare
 • Dödsfall

Denna försäkring betalar din månadskostnad i två månader om du skulle bli ofrivilligt arbetslös, drabbas av sjukdom eller bli inlagd på sjukhus. Den tredje månaden betalar försäkringen din utestående 

Vilka krav ska jag uppfylla för att få kreditskydd?

För att teckna ett kreditskydd behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du ska vara 18–64 år och bosatt i Sverige.
 • Vara fullt frisk och arbetsför.
 • Ha en tillsvidare- eller visstidsanställning på minst 17 timmar per vecka eller vara egenföretagare med f-skattsedel.
 • Inte vara medveten om varsel om uppsägning eller arbetslöshet.
 • Inte ha kännedom om allvarlig sjukdom, sjukdomstillstånd, skada eller förestående sjukskrivning.

Det är en extra trygghet att veta att din betalningsförmåga med exempelvis ett kreditkort är skyddad med en försäkring så att du slipper vara orolig ifall du mot förmodan skulle bli sjuk eller arbetslös.

Säker shopping med en köpförsäkring på ditt kreditkort

Med Mitt Kort trygga köp får du en kostnadsfri köpförsäkring med ditt nya kreditkort som ger dig mellanskillnaden tillbaka om du skulle köpa en vara som du sedan hittar till ett lägre pris. 

Det enda du behöver göra för att få kostnadsfri köpförsäkring är att aktivera ditt Mitt kort trygga köp inom 2 månader från att du fått ditt kreditkort. Med Mitt Kort trygga köp har du ett kreditkort som ger dig:

 • 90 dagars prisgaranti
 • 90 dagars allrisk från inköpsdatumet
 • 3 års garanti på hemelektronik

Alltsamman förmåner som ger dig trygghet och garantier vid olika köp.

Villkor och garanti med en köpförsäkring

Villkoren för dessa förmåner är endast att du har betalat hela varan med ditt Visa kreditkort från Santander, samt att du har kvar kvittot för varan. 3 års garanti på hemelektronik gäller skador på varan som orsakats av yttre skada. Det gäller exempelvis:

 • Mekaniska fel
 • Elektriska fel
 • Elektroniska fel

Du får alltså en förlängd garanti när tillverkarens egen garanti upphör att gälla (oftast efter 1 eller 2 år) så att du och dina produkter har ett extra långt skydd.

Så här håller du koll på din ekonomi

Det ska inte behöva kännas svårt eller krångligt att hålla koll på sin privatekonomi, men om du har flera olika lån kan det vara svårt att ha en bra överblick över alla dina utgifter och räntor. 

Som tur är finns det en enkel lösning för att hålla reda på din privatekonomi, nämligen att samla dina lån och krediter. På så sätt kan du slå ihop dina olika månadsavgifter och räntor och istället betala en lägre månadskostnad på en samlad faktura.

Santander erbjuder naturligtvis e-faktura, som är klart det lättaste och smidigaste sättet för dig att betala din faktura på. Anmäl dig till vår e-faktura tjänst redan idag, så du inte missar en betalning.

Minimera dina utgifter varje månad

Genom att samla dina lån och krediter får du en bättre överblick över dina skulder. Bara genom att minimera antalet utgifter du har varje månad till en enda faktura kan du spara mycket pengar. Färre lån ger även bättre kreditvärdighet, vilket gör det lättare för dig att få kreditkort från banken eller lägre ränta på ditt bolån. 

Du kan till exempel sätta ihop ditt privatlån eller blancolån och billån för att få ett samlat lån och samtidigt få bättre kreditvärdighet. Du kan även samla dina lån och krediter för att få en månadskostnad som passar din ekonomi bättre genom att justera återbetalningstiden. Du får alltid den lägsta möjliga ränta och ett kreditkort med låg ränta utifrån din situation hos Santander Consumer Bank.

Vilken effektiv ränta har ditt kreditkort?

Har du koll på vad effektiv ränta är? Den effektiva räntan är en årlig procentuell kostnad som inkluderar alla kostnader för ett lån, såsom ränta, uppläggningsavgift och aviavgifter. Genom att använda den effektiva räntan kan man jämföra olika lån och få en bättre uppfattning om den totala kostnaden för varje lån. 

Det är inte ovanligt att man endast tittar på räntan när man beräknar månadskostnaden på sitt nya kreditkort, men den effektiva räntan är en tydligare riktlinje att gå på för att få bättre överblick över dina utgifter. 

Skillnaden mellan ränta och effektiv ränta

Om du jämför ränta och effektiv ränta ser du att den senare är högre per månad. Anledningen till detta är att den effektiva räntan räknar med alla avgifter som tillkommer, såsom uppläggningsavgifter och aviavgifter. 

Genom att titta på den effektiva räntan får du en tydligare överblick över de kostnader du behöver ha koll på när du väljer ditt kreditkort. Du får samtidigt en bättre förutsättning för att kunna planera dina kommande månadskostnader med ditt kreditkort.

Hitta kreditkort utan valutapåslag och med flera förmåner

Upptäck alla fördelar du kan få med ditt Mitt Kort+ Visa kreditkort och välj ett betalkort som uppfyller dina krav. Du kan enkelt jämföra Santander med andra banker genom att titta på den effektiva räntan på ditt befintliga kreditkort, och på så sätt hitta det bästa kreditkortet för dig. 

Läs mer på sidan tips, råd och guider med frågor och svar som ofta dyker upp i samband med kreditkort och de olika förmånerna. Få mer information om dina valmöjligheter och alternativ när det gäller din privatekonomi, samt hur du kan hitta ett kreditkort som passar till just dig. Du kan enkelt beställa ett Mitt Kort+ kreditkort utan årsavgift de första 12 månaderna på Santander Consumer Bank och börja ta del av fler fördelar när du betalar med kreditkort.