Mastercard SecureCode

SecureCode gör det säkert och tryggt att betala när du handlar online.

Illustration på en kvinna i gul tröja som sitter vid en dator

Du behöver registrera SecureCode på ditt kort och använda koden när du handlar och betalar online med ett Mastercard från Santander Consumer Bank.

Vad är SecureCode?

Mastercard SecureCode är en privat kod för ditt Mastercard-konto som ger dig en ytterligare nivå av online-säkerhet.

Genom att ange din SecureCode när du handlar i en butik eller nätbutik som deltar i programmet bekräftar du att du är den auktoriserade kortinnehavaren. Om en ogiltig SecureCode anges slutförs inte köpet.

Mastercard SecureCode gör det säkert och tryggt att betala när du handlar online. Du identifierar dig med ditt eget lösenord − en kod som du själv väljer. 

Nu måste du använda SecureCode när du betalar online med ett Mastercard från oss. Du behöver alltså registrera SecureCode på ditt kort och använda koden när du handlar. Av säkerhetsskäl är det bara du som kan registrera din SecureCode − vår kundservice kan inte hjälpa dig med det i telefon. 

Hur ansluter jag mig till SecureCode?

Av säkerhetsskäl är det bara du som kan registrera din SecureCode − vår kundservice kan inte hjälpa dig med det i telefon.

Du väljer själv lösenord och personligt meddelande till ditt Mastercard och det gör du enkelt på internetbanken. Logga in med din e-legitimation, samma som du använder hos Försäkringskassan och för att deklarera.

Om du inte har någon e-legitimation rekommenderar vi att du skaffar en genom din andra bank eller hos Telia redan nu.

SecureCode är en enkel kod som du själv väljer, kan byta och ta bort.
Läs mer om SecureCode på Mastercards webbplats