Ditt Mastercard blir Visa!

Nu byter vi från Mastercard till Visa. Samma gamla. Men ändå sprillans nytt.

Ditt Mastercard slutar att gälla den 8 september och då kan du aktivera ditt nya Visa-kort.

Visa-kort – Yamaha
Illustration of a red credit card

Viktig information

""

Nytt kontonummer

I samband med kortutbytet får du ett nytt kontonummer. Det nya kontonumret ser du på internetbanken eller på oktoberfakturan.

Icon: Card invoice

Ny faktura

Observera att du får nya inbetalningsuppgifter på din faktura och från oktober får fakturan även ett nytt utseende.

""

Transaktioner

Transaktioner som gjorts med ditt Mastercard hittar du på dina fakturor fram till den 8 september. Dina nya Visa-transaktioner syns efter att du har börjat använda kortet. 

Ikon: Flera kort

Har du flera kontokrediter hos oss?

För att göra det enklare för dig kommer vi att låta ett av dina konton vara kvar som du kan fortsätta använda. Fakturor för varje konto skickas ut som vanligt tills att krediten är återbetald.

""

Autogiro

Från och med september ingår inte autogiro som betalningsmetod för våra kort. Anmäl dig gärna till e-faktura fr.o.m. 8 september för att inte missa en betalning. Du ansluter dig till e-faktura via din huvudbanks internettjänst.

Icon: Virtual card

Virtuellt kort

Har du inte använt ditt kort under de senaste 12 månaderna får du istället ett virtuellt kort via internetbanken som du kan handla med online. Du kan beställa ett fysiskt kort via internetbanken.

Kom igång med ditt nya kort

Ditt nya Visa-kort och PIN-kod skickas hem till dig och kan aktiveras från den 8 september.
När du fått ditt Visa-kort behöver du bara:

1

Kontrollera namnuppgifterna

Kontrollera att namnuppgifterna på kortet stämmer och skriv din namnteckning på kortets baksida.

2

Aktivera kortet

Du kan aktivera kortet på internetbanken eller när du gör ditt första köp med kortet i butik där du använder chip och PIN.

3

Slänga ditt gamla Mastercard

Klipp itu ditt gamla Mastercard och sortera som brännbart.

4

Använda kortet

Nu är ditt kort redo att användas!

Glöm inte uppdatera dina kortuppgifter

Om du lagt in dina kortuppgifter för automatisk betalning av abonnemangs- och prenumerationstjänster behöver du byta till de nya kortuppgifterna.

Aktivera och använd ditt kort innan 10 oktober – få upp till 100 kr i kortåterbäring!

Du får upp till 100 kr tillbaka av det du handlar för med ditt Visa t.o.m. 10 oktober 2021. Din kortåterbäring kommer i november och syns på fakturan i november som en inbetalning på ditt konto.
Se villkor för kortåterbäring

Fördelar med Yamaha Visa

  • alltid upp till 54 dagar räntefri kredit
  • ingen årsavgift
  • delbetala dina köp.

Tillfälliga begränsningar

Övergången från Mastercard till Visa medför vissa tillfälliga begränsningar av funktioner kopplade till ditt kort. Dessa kommer successivt att komma tillbaka under 2021.

Kreditgräns

För tillfället kan du inte höja din kreditgräns på ditt kreditkort.

Göra banköverföringar

För närvarande är inte möjligt att göra banköverföringar från din kredit (varken via internetbanken eller genom att ringa kundservice). 

Illustration of a contract

Villkorsändring av betalningsfri månad

I och med kortutbytet har det tillkommit några villkorsändringar och en av förändringarna är att betalningsfri månad inte längre kommer att kunna användas.

Effektiv ränta 24,95 % (maj 2021)

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.

Vanliga frågor om kortbytet

Kommer jag få två fakturor för september, en för Mastercard-kortet och en för Visa-kortet?

Du kommer endast att få en Visa-kortfaktura som ska betalas i slutet av oktober. Men du kommer även få en redovisning med en detaljerad översikt av dina Mastercard-kortköp för september månad - denna hittar du under Fakturor i internetbanken.

Publicerad 19 augusti, 2021

När slutar mitt Mastercard att fungera?

Ditt Mastercard fungerar fram till midnatt den 7 september (förutsatt att giltighetstiden inte löpt ut tidigare). Därefter upphör det att gälla och Visa-kortet fungerar i stället.

Publicerad 19 augusti, 2021

När får jag mitt nya Visa-kort och PIN-kod och när börjar det fungera?

Visa-kortet börjar fungera den 8 september. Du kan aktivera kortet när du fått din PIN-kod som kommer i en separat försändelse.

Ditt Mastercard slutar att gälla den 8 september eller i samband med att du aktiverar ditt nya Visa-kort. När du aktiverat ditt Visa-kort, klipp ditt gamla Mastercard och sortera det som brännbart.

Du aktiverar kortet genom att göra ett första köp i butik med chip och PIN-kod. (gäller från 8:e september)

Publicerad 19 augusti, 2021

Vad innebär "Virtuellt kort"?

Det är ett digitalt kort som kan användas för köp på internet. Kortnummer, giltighetstid och CVV/CVC-kod, som behövs för att genomföra online-köp, finns tillgängligt i internetbanken. Det virtuella kortet/de digitala kortuppgifterna är kopplade till din kredit, och genomförda köp redovisas som vanligt på ditt kontoutdrag och i internetbanken.

Publicerad 19 augusti, 2021

*Villkor för kortåterbäring
Kortåterbäringen är en engångspremie, max 100 kr och baseras på summan av köp med ditt Visa under erbjudandeperioden. Kortåterbäringen syns som en inbetalning på det konto som är knutet till ditt Visa. Observera att eventuell ränta och avgifter debiteras enligt ordinarie villkor även för köp som ger återbäring.