Låna pengar till både stort och smått

Vissa idéer är värda att förverkliga.

Illustration av gröna sedlar

Privatlån

När du vill förverkliga en idé, samla flera lån eller köpa något du länge velat ha.

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration of a yellow small car

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration of a light blue caravan

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Privatleasing

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.

Låna pengar utan krångel

Vi erbjuder banklån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver använda bilen, bostaden eller någonting annat du äger som säkerhet när du lånar hos oss.

Vad är ett banklån?

Ordet banklån brukar syfta på ett större lån med lägre ränta. Begreppet innefattar egentligen flera typer av lån – både med och utan säkerhet. Hos Santander Consumer Bank erbjuder vi:

 • Privatlån
 • Billån
 • Privatleasing
 • Samla lån
 • Fritidslån

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om ett lån från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Exakt hur mycket pengar just du får låna går inte att svara på förrän du gjort en ansökan och vi tagit en kreditupplysning. 

Ansökan går snabbt, är inte bindande och du får direkt reda på den bästa räntan vi kan erbjuda dig. Du får också reda på ifall du får låna hela beloppet du ansökt om eller vi bara kan erbjuda dig en lägre summa.

Hitta rätt lån för dig

Det finns ett antal olika lånetyper att ta ställning till, där största skillnaden ligger i om lånet kräver säkerhet eller inte. Privatlån, även kallat blancolån och konsumtionslån är lån utan säkerhet. Bolån kräver en säkerhet då lånebeloppen är betydligt större. Det är så klart viktigt att du hittar ett lån som passar just dina förutsättningar.

Få svar på din låneansökan direkt

När du ansöker online med BankID får du svar direkt på skärmen. Självklart kan du även ringa kundservice om du har frågor kring din ansökan.

Här får du alltid rådgivning och hjälp med dina lån, oavsett vilket lån du är intresserad av. Det är viktigt att man känner sig trygg och säker när man tar ett lån och hos Santander Consumer Bank kan du alltid räkna med pålitlig kundservice för din trygghet.

Ibland är det bättre att vara två

Genom att lägga till en medsökande, t.ex. en familjemedlem, kan ni öka sannolikheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att ni måste uppfylla grundkraven för att få låna:

 • Ha fyllt 20 år.
 • En fast årsinkomst på minst 150 000 kr.
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Dessa krav gäller för båda parter och måste uppfyllas för alla våra lån. Om du är ung och inte har lånat innan kan det vara en extra trygghet att ha en familjemedlem som medsökande.

Låna pengar oavsett behov

Drömmer du om att renovera köket eller köpa en ny cykel? Det är ditt behov som avgör. Oavsett vilka anledningar du har kan du hitta ett lån som är aktuellt för dig på Santander Consumer Bank. Du kan enkelt få rådgivning om vilket eller vilka lån som hade varit bäst för dig. 

Få säkerhet med varje lån

Vad kan jag få för ränta när jag lånar pengar?

Räntan varierar eftersom vi gör en individuell bedömning, som grundar sig på information du uppgett i ansökan och det vi ser i kreditupplysningen. Den lägsta räntan vi erbjuder  på Santander Consumer Bank är 3,95 % och den högsta är 12,95 %.

Den ränta du blir får är alltid baserad på dina förutsättningar och situation. Det säkerställer att du får ett lån som är rimligt och realistiskt för just dig. På det sättet behöver du aldrig känna stress över ditt lån. 

Skydda dig mot oförutsedda utgifter

Räkna alltid med eventuella problem som kan uppstå. När du planerar  ditt projekt är det smart att tänka på att din situation kan komma att förändras plötsligt. Att teckna en försäkring, s.k. låneskydd kostar lite extra, men kan vara en trygghet om du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös.
Se även: Vad är Låneskydd?

Låna inte mer än du behöver

Lån ska betalas tillbaka. Det är därför vi gör en noggrann kreditupplysning via UC och vi lånar inte ut pengar till personer som riskerar att få betalningssvårigheter. 

Tänk på att inte låna mer än du behöver och amortera gärna av lite extra på lånet när du har möjlighet, t.ex. i samband med skatteåterbäringen, då blir din räntekostnad lägre. Du kan självklart också betala av hela lånet i förtid om du så önskar.

Har du flera dyra krediter och lån?

Fördelen med att lösa dyra lån och krediter är att du kan sänka din månadskostnad och få en lägre ränta. Vi hjälper dig gärna att samla dina lån.

Flera anledningar till att låna pengar

Ska du låna pengar till bil? Vi hjälper dig med ditt billån eller din finansiering

Hos oss kan du både få förmånliga billån via en av många återförsäljare vi samarbetar med eller låna direkt från oss och använda pengarna till att köpa en bil.

Det finns flera anledningar till att ta ett smart lån, det kan exempelvis vara: 

 • Renovering av bostad
 • Att reparera en skada
 • Att köpa en ny bil
 • Finansiera en längre resa
 • En bröllopsfest 

Anledningarna är oändliga och möjligheterna lika många. Hos oss kan du få smarta lån som är anpassade efter dina behov och din situation, på så sätt kan du alltid få ett lån och ränta som passar just dig. 

Låna pengar som det passar dig

Nu kan du ta en titt på dina möjligheter och val när det gäller lån och sedan skicka iväg en ansökan. Det är alltid den rätta tidpunkten att sätta igång med ett nytt projekt eller renovation, och med ett smidigt lån kan du förverkliga dina drömmar, vad de än kan vara.  

Få hjälp och rådgivning i varje steg

Det är alltid viktigt att man känner sig trygg när man tar ett lån, och det vill vi säkerställa genom att ha en kunnig kundtjänst som kan hjälpa till med alla frågor och funderingar du kan ha under låneprocessen. 

Hos Santander Consumer Bank kan du vara säker på att få den rätta rådgivningen, oavsett lån eller behov.