Låna pengar till både stort och smått

Förverkliga dina projekt med ett lån

Illustration av gröna sedlar

Privatlån

När du vill förverkliga en idé, samla flera lån eller köpa något du länge velat ha.

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration av en gul liten bil.

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration av en ljusblå husvagn

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Privatleasing

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.

Illustration av en kalkylator

Vanliga frågor och svar

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kr och 350 000 kronor.

Vi är måna om att ditt lån ska vara tryggt och baserar bedömningen på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuella tidigare lån.

Ibland görs bedömningen att vi inte kan bevilja ett lån på hela det belopp som ansökan gäller. Vi kan då i vissa fall erbjuda ett lån på ett lägre belopp. Hur mycket man får låna framgår av det svar vi ger dig när vi har behandlat din ansökan.

Du kan öka sannolikheten att bli beviljad genom att ha en medsökande på lånet, till exempel en familjemedlem.

Vi hjälper dig med att besvara några av de vanligaste frågorna i vår artikel Hur mycket får jag låna?

Vad får jag för ränta på mitt lån?

Räntan för Mitt Lån är individuell och för närvarande 7.44% till 15.40%

Beskedet om räntan kommer först när ansökan har gjorts, innan det kan vi inte ge dig en räntesats. Se räkneexempel för ett privatlån här.

Vad tittar ni på när jag gör en ansökan?

När du ansöker om ett lån via Santander Consumer Bank gör vi en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Du får alltid hem en kopia när en kreditupplysning tas, antingen med posten eller i din digitala Kivra-brevlåda.

Den information vi tittar på i kreditupplysningen är bland annat tidigare lån och krediter, tidigare ansökningar och dina taxerade inkomster

Vi tittar även på att du har angett uppgifter som stämmer överens med våra grundkrav. De hittar du här.

Kan jag lösa mitt privatlån i förtid?

Du kan betala av ditt privatlån när du vill. Du betalar bara ränta fram till den dagen då lånet är löst.

Vi har en ny funktion på vår internetbank där du kan räkna fram ett slutlösen själv utan att behöva kontakta oss. För att använda funktionen loggar du in på internetbanken och på startsidan trycker du på det lån du önskar lösa. Du kommer nu till en mer detaljerad sida där du väljer lösa lånet. Du fyller sedan i det datum du vill lösa lånet så får du ett belopp samt inbetalningsuppgifter. 

Du kan även ringa oss så hjälper vi dig att räkna fram ditt slutbelopp och ger dig all inbetalningsinformation du behöver. Du når oss på 08-559 514 00, helgfria vardagar 10.00–16.00.

Vill du låna pengar? Vi har enkla och smidiga lån

Hos Santander kan vi erbjuda dig som vill låna pengar flera olika banklån som passar till alla möjliga situationer. Vi erbjuder lån både med och utan säkerhet, lån för inköp av fordon samt smidiga lösningar för leasing av bil.

Banklån från olika banker och långivare

Banklån brukar ofta associeras med större lån med låg ränta, som till exempel bolån. Men banklån kan även komma i form av mindre lån – både med och utan säkerhet. Det skiljer sig mellan olika banker och långivare. Hos Santander erbjuder vi följande banklån:

Du kan låna till allt från större inköp och renoveringar i bostaden till köp av fordon och samling av flera lån. Läs mer om de olika alternativen genom att klicka på länkarna i listan.

Välj rätt lånetyp när du ska låna pengar

När du ska låna pengar behöver du välja mellan olika lånetyper. Den största skillnaden mellan de flesta lån är om lånet kräver säkerhet eller inte. Privatlån, även känt som blancolån eller konsumtionslån, är ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte lämna en säkerhet till banker och långivare när du tar dessa lån. 


Bolån som är betydligt större kräver dock en säkerhet, oftast i form av bostaden man köper. Ska du låna till något som kostar högst 350 000 kr kan du ta ett privatlån hos Santander. Det är så klart även viktigt att du väljer det privatlån som passar just dina förutsättningar när det är dags att låna pengar.

Låna pengar genom Santander

Hos Santander kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Den exakta summan vi kan erbjuda dig beror på din ekonomiska situation och dina förutsättningar. Du kan se ditt lånebelopp och din individuella ränta genom att göra en låneansökan där vi gör en kreditupplysning på dig.

Ansökan går snabbt med besked direkt och är inte bindande. Du kan bestämma om du vill gå vidare med lånet när du har fått din individuella ränta och en kalkyl över lånets månadskostnader.

Inga dolda avgifter

Alla lån hos Santander är helt transparenta och har inga dolda avgifter:

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
 • Kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Kostar inget att göra extra inbetalningar

Att tänka på innan du lånar pengar

Det finns flera saker du bör känna till och vara uppmärksam på innan du tar ett privatlån, för att vara säker på att ditt beslut är tryggt och inte kommer att påverka ditt liv negativt i framtiden. Det viktigaste du behöver tänka på innan du lånar pengar är att se till att du på sikt klarar av att betala tillbaka lånet.

Lån ska alltid betalas tillbaka och därför gör vi en noggrann kreditupplysning via UC i samband med din låneansökan. Detta för att vi inte ska låna ut pengar till personer som riskerar att få betalningssvårigheter på grund av lånets månadskostnader. Det är också bra att försöka amortera av lånet så fort som möjligt och göra extra inbetalningar när du kan, till exempel i samband med skatteåterbäringen. 

När du amorterar av lånet snabbare blir din räntekostnad lägre och du får mer pengar över varje månad. Du kan självklart också betala av hela lånet i förtid om du vill.

Låna pengar med låg ränta – Individuell räntesättning

När du ansöker om ett banklån hos oss räknar vi ut din personliga ränta baserat på dina ekonomiska förutsättningar och din livssituation. Detta för att kunna erbjuda dig ett privatlån med den lägsta möjliga räntan baserat på just din ekonomi. Du kan använda vår räntekalkylator för att se hur din ränta kan komma att se ut när du vill ta ett lån hos oss.

Lån utan säkerhet har alltid högre ränta än till exempel ett bolån, men för att göra saker lättare när du tar ett beslut om lånet ser du alltid din personliga ränta och alla kostnader för lånet i samband med låneansökan. Du behöver inte oroa dig över dolda avgifter som dyker upp efter att lånet har betalats ut – du får samma månadskostnad under hela låneperioden.

Låna pengar med en medsökande – Lättare att låna tillsammans


Om dina ekonomiska förutsättningar är tillräckliga för att få ett beviljat lån kan du lägga till en medsökande i din ansökan. En
medsökande kan vara till exempel en familjemedlem eller en sambo. När ni är två som söker kan det öka sannolikheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att ni måste uppfylla dessa grundkrav för att få låna pengar:

 • Vara minst 20 år gammal
 • Har en fast årsinkomst på minst 240 000 kr
 • Inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Dessa krav gäller för alla som ska stå på lånet, alltså både dig och din medsökande. Om du är ung och det här är första gången du vill låna pengar kan det ibland vara bra att söka med en familjemedlem.

Vid varje ny ansökan tar vi en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) på alla medsökande. Det är inte möjligt att få låna pengar hos Santander utan en kreditupplysning. 

Banklån med stora fördelar och lån med låg ränta

När du tar ett privatlån hos Santander får du ta del av flera fördelar som till exempel:

 • Välj själv ditt lånebelopp och återbetalningstid
 • Få besked om din låneansökan direkt med BankID
 • Få din individuella ränta direkt när du gjort din ansökan
 • Det kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Det kostar inget att göra extra inbetalningar
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Inga aviavgifter om du väljer autogiro
 • Möjlighet att teckna Låneskydd för extra trygghet

Låna pengar till stora och små drömmar

Hos Santander kan du ta lån på summor mellan 10 000 kr och 350 000 kr. Detta ger dig möjligheten att kunna låna pengar till precis rätt summa för ditt projekt eller ditt inköp. Vi tycker att det är viktigt att banklån är enkla, smidiga och trygga. Därför erbjuder vi både snabba besked och har inga dolda avgifter. 

Din ränta och månadskostnad beräknas även utefter hur just din ekonomiska situation ser ut och varierar mellan 7.44% - 15.40%. Eftersom din individuella ränta sätts i samband med din låneansökan kan du inte se din månadskostnad förrän du gjort en låneansökan. Låneansökan är däremot inte bindande när du vill låna pengar hos oss, och du kan välja om du vill ta lånet eller inte efter att du har sett din individuella ränta. 

Låna till bil eller skoter

Ska du köpa bil, husvagn eller moped? Då har vi lån som är speciellt designade för just detta syfte. Med vårt förmånliga billån kan du ansöka om lånet direkt hos en av våra samarbetande bilhandlare i hela Sverige. Du får besked inom ett par minuter och kan köpa din drömbil samma dag. Med vårt billån ingår även ett års låneskydd samt bilförsäkring i två veckor efter bilköpet.

Ska du köpa husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling kan du i stället ta ett Fritidslån. Med vårt fritidslån kan du köpa antingen ett nytt eller begagnat fritidsfordon och finansiera upp till 80 % av köpet med lånade pengar.

Samla dina lån för en lägre månadskostnad

Har du flera lån och krediter som du betalar separat varje månad? Då kan det vara smart att samla dina lån under en och samma faktura. Genom att samla dina lån kan du sänka dina månadskostnader och betala en låg ränta. Du kan läsa mer om att samla lån här.

Låneskydd – En försäkring för ditt lån

När du lånar pengar hos Santander kan du välja att teckna Låneskydd för ditt lån. Vårt Låneskydd är som en försäkring för ditt lån som hjälper dig att betala månadsavgifterna för ditt lån i upp till ett år om du exempelvis skulle bli sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. 

Försäkringen går även in och löser hela lånet vid dödsfall. Att teckna Låneskydd är ett frivilligt tillval som vi alltid rekommenderar, men det är inte ett krav för att få låna pengar hos oss.

Låna pengar via Santander och förverkliga dina projekt

Ska du köpa en ny cykel, renovera badrummet eller bygga ut altanen? Då kan ett förmånligt lån från Santander vara ett smart val. Med ett av våra banklån kan du finansiera hela eller delar av ditt projekt eller ditt inköp med en låg ränta som är baserad på din individuella ekonomi.

Ansök om lån på vår hemsida redan idag. Använd BankID och få snabbt besked om huruvida du kan få lån eller inte. När du ansöker får du även en tydlig överblick över dina månadskostnader och räntan för lånet. Du betalar samma månadskostnad genom hela låneperioden, så du behöver aldrig oroa dig för ökade lånekostnader.