Låna pengar till både stort och smått

Förverkliga dina projekt med ett lån

Illustration av gröna sedlar

Privatlån

När du vill förverkliga en idé, samla flera lån eller köpa något du länge velat ha.

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration of a yellow small car

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration of a light blue caravan

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Privatleasing

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.

Illustration of a calculator

Enkla och smidiga lån – för alla situationer

Hos Santander Consumer Bank kan vi erbjuda dig flera olika banklån som passar alla möjliga situationer. Vi erbjuder lån både med och utan säkerhet, lån för inköp av fordon samt smidiga lösningar för leasing av bil.

Vad är ett banklån?

Banklån brukar ofta associeras med större lån med lägre ränta., som till exempel bolån Men banklån kan även komma i form av mindre lån – både med och utan säkerhet. Hos Santander Consumer Bank erbjuder vi följande banklån:

Du kan låna till allt från större inköp och renoveringar i bostaden till köp av fordon och samling av flera lån. Läs mer om de olika lånalternativen genom att klicka på länkarna i listan.

Välj rätt lånetyp

När du ska låna pengar behöver du välja mellan olika lånetyper. Den största skillnaden mellan de flesta lån är om lånet kräver säkerhet eller inte. Privatlån, även känt som blancolån eller konsumtionslån är ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte lämna en säkerhet till banken när du tar dessa lån. 

Bolån som är betydligt större kräver dock en säkerhet, oftast i form av bostaden man köper. Ska du låna till något som kostar högst 350 000 kr kan du ta ett privatlån hos Santander. Det är så klart även viktigt att du väljer det privatlån som passar just dina förutsättningar.

Hur mycket får jag låna?

Hos Santander Consumer Bank kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Den exakta summan vi kan erbjuda dig beror på din ekonomiska situation och dina förutsättningar. Du kan se ditt lånebelopp och din individuella ränta genom att göra en låneansökan där vi gör en kreditupplysning på dig.

Ansökan går snabbt med besked direkt och är inte bindande. Du kan bestämma om du vill gå vidare med lånet när du har fått din individuella ränta och en kalkyl över lånets månadskostnader. 

Inga dolda avgifter

Alla lån hos Santander är helt transparenta och har inga dolda avgifter:

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
 • Kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Kostar inget att göra extra inbetalningar

Att tänka på när man tar privatlån

Det finns flera saker du bör känna till och vara uppmärksam på innan du tar ett privatlån, för att vara säker på att dittbeslut är tryggt och inte kommer att påverka ditt liv negativt i framtiden. Det viktigaste du behöver tänka på är att inte låna mer än du behöver. 

Lån ska alltid betalas tillbaka och därför gör vi en noggrann kreditupplysning via UC i samband med din låneansökan. Detta för att vi inte ska låna ut pengar till personer som riskerar att få betalningssvårigheter på grund av lånets månadskostnader. Det är också bra att försöka amortera av lånet så fort som möjligt och göra extra inbetalningar när du kan, till exempel i samband med skatteåterbäringen. När du amorterar av lånet snabbare blir din räntekostnad lägre och du får mer pengar över varje månad. Du kan självklart också betala av hela lånet i förtid om du vill.

Privatlån med lägsta räntan – Individuell räntesättning

När du tar ansöker om ett banklån hos oss räknar vi ut din personliga ränta baserat på dina ekonomiska förutsättningar och din livssituation. Detta för att kunna erbjuda dig ett privatlån med den lägsta möjliga räntan baserat på just din ekonomi. Du kan använda vår räntekalkylator för att se hur din ränta kan komma att se ut när du ansöker ett lån hos oss. 

Lån utan säkerhet har alltid högre ränta än till exempel ett bolån men för att göra saker lättare när du tar ett beslut om lånet ser du alltid din personliga ränta och alla kostnader för lånet i samband med låneansökan. Du behöver inte oroa dig över dolda avgifter som dyker upp efter att lånet har betalats ut, du får samma månadskostnad under hela låneperioden.

Låna med en medsökande – Lättare att låna tillsammans

Om dina ekonomiska förutsättningar är tillräckliga för att få ett beviljat lån kan du lägga till en medsökande i din ansökan. En medsökande kan vara, till exempel en familjemedlem eller en sambo. När ni är två som söker kan det öka sannolikheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att ni måste uppfylla dessa grundkrav för att få låna pengar:

 • Vara minst 20 år gammal
 • Har en fast årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Dessa krav gäller för alla som ska stå på lånet, alltså både dig och din medsökande. Om du är ung och det här är ditt första lån kan det ibland vara bra att söka med en familjemedlem.

Vid varje ny ansökan tar vi en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) på alla medsökande. Det är inte möjligt att ta privatlån utan UC hos Santander.

Banklån med stora fördelar

När du tar ett privatlån hos Santander får du ta del av flera fördelar som till exempel:

 • Välj själv ditt lånebelopp och återbetalningstid
 • Få besked om din låneansökan direkt med BankID
 • Få din individuella ränta direkt när du gjort din ansökan
 • Det kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Det kostar inget att göra extra inbetalningar
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Inga aviavgifter om du väljer autogiro
 • Möjlighet att teckna Låneskydd för extra trygghet

Låna till stora och små projekt

Med Santander Consumer Bank kan du ta lån på summor mellan 10 000 kr och 350 000 kr. Detta ger dig möjligheten att kunna låna precis rätt summa för ditt projekt eller ditt inköp. Vi tycker att det är viktigt att banklån är enkla, smidiga och trygga. Därför erbjuder vi både snabba besked och har inga dolda avgifter. Din ränta och månadskostnad beräknas även utefter hur just din ekonomiska situation ser ut och varierar mellan 5,35% till 14,35%.

Eftersom din individuella ränta sätts i samband med din låneansökan kan du inte se din månadskostnad förrän du gjort en låneansökan. Låneansökan är däremot inte bindande och du kan välja om du vill ta lånet eller inte efter att du har sett din individuella ränta. 

Låna till bil eller skoter

Ska du köpa bil, husvagn eller moped? Då har vi lån som är speciellt designade för just detta syfte. Med vårt förmånliga billån kan du ansöka om lånet direkt hos en av våra samarbetande bilhandlare i hela Sverige. Du får besked inom ett par minuter och kan köpa din drömbil samma dag. Med vårt billån ingår även ett års låneskydd samt bilförsäkring i två veckor efter bilköpet.

Ska du köpa husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling kan du i stället ta ett Fritidslån. Med vårt fritidslån kan du köpa antingen ett nytt eller begagnat fritidsfordon och finansiera upp till 80 % av köpet med lånade pengar.

Samla dina lån för en lägre månadskostnad

Har du flera lån och krediter som du betalar separat varje månad? Då kan det vara smart att samla dina lån under en och samma faktura. Genom att samla dina lån kan du sänka dina månadskostnader och betala en lägre ränta. Du kan läsa mer om att samla lån här.

Låneskydd – En försäkring för ditt lån

När du ska låna pengar hos Santander Consumer Bank kan du välja att teckna Låneskydd för ditt lån. Vårt Låneskydd är som en försäkring för ditt lån som hjälper dig att betala månadsavgifterna för ditt lån i upp till ett år om du exempelvis skulle bli sjukskriven eller ofrivillig arbetslös. Försäkringen går även in och löser hela lånet vid dödsfall. Att teckna Låneskydd är ett frivilligt tillval som vi alltid rekommenderar men det är inte ett krav för att ta ett lån hos oss.

Ta ett smidigt lån hos Santander och förverkliga dina projekt

Ska du köpa en ny cykel, renovera badrummet eller bygga ut altanen? Då kan ett förmånligt lån från Santander Consumer Bank vara ett smart val. Med ett av våra banklån kan du finansiera hela eller delar av ditt projekt eller ditt inköp med en låneränta som är baserad på din individuella ekonomi.

Ansök om lån på vår hemsida redan idag. Använd BankID och få snabbt besked om huruvida du kan få lån eller inte. När du ansöker får du även en tydlig överblick över dina månadskostnader och räntan för lånet. Du betalar samma månadskostnad genom hela låneperioden, så du behöver aldrig oroa dig för ökade lånekostnader.