Billån

Låna till ny eller begagnad bil.

Illustration av en gul liten bil

Köpa via bilhandlare

Ett billån som du tar direkt i bilhallen där bilen fungerar som säkerhet för lånet och som tecknas hos någon av våra samarbetande återförsäljare.

Köpa av privatperson

Du lånar upp till 350 000 kr med ett privatlån och gör själv upp affären med säljaren.

Olika sätt att finansiera bilköpet

Stora men ofta nödvändiga utgifter som att köpa ny bil kräver ofta en finansiering av något slag. Alla varken kan eller vill betala hela summan på en gång och vissa föredrar att betala en del kontant medan andra lånar till hela kostnaden.

Ta privatlån för att köpa bil

Ansök om ett privatlån från oss och använd pengarna till vad du vill, till exempel för att köpa bil av en privatperson eller från en bilhandlare. Hela lånet behöver inte gå till att köpa bil, utan du har möjlighet att låna till annat också, som renovering av bostaden eller till fritid. Det är du själv som bestämmer hur du spenderar pengarna.

Räkna på privatlån

Köpa från bilhandlare

Många bilhandlare erbjuder egna finansieringslösningar, men tänk på att dessa ofta har dyra uppläggningsavgifter och kan ha sämre villkor än ett vanligt privatlån. Det viktiga här är att jämföra först. Vårt privatlån har ingen aviavgift och ingen uppläggningsavgift.

Privatleasing

Vid privatleasing så brukar du bilen enligt de villkor som du och bilägaren kommit överens om. De vanligaste avtalen är skrivna på tre år.

När bilen ska säljas

Du får som regel mer betalt när du säljer bilen direkt till en privatperson kontra om du säljer genom en bilhandlare. En fördel med att gå via en handlare är att försäljningen går snabbt och smidigt utan krångel.

Avbetalning av billånet

Begagnade och särskilt nya bilar minskar snabbt i värde. För att kompensera värdeminskningen kan du amortera av snabbare på lånet. Du har också möjlighet att när som helst betala av hela ditt lån.