Billån

Låna till ny eller begagnad bil.

Illustration of a yellow small car

Köpa via bilhandlare

Ett billån som du tar direkt i bilhallen där bilen fungerar som säkerhet för lånet och som tecknas hos någon av våra samarbetande återförsäljare.

Köpa av privatperson

Du lånar upp till 350 000 kr med ett privatlån och gör själv upp affären med säljaren.

Olika sätt att finansiera bilköpet

Stora, men ofta nödvändiga, utgifter som att köpa ny bil kräver ofta finansiering av något slag. Många  varken kan eller vill betala hela summan på en gång och vissa föredrar att betala en del kontant medan andra lånar till hela kostnaden.

Ta privatlån för att köpa bil

Ansök om ett privatlån från oss och använd pengarna till vad du vill, till exempel för att köpa bil av en privatperson. Hela lånet behöver inte gå till att köpa bil, utan du har möjlighet att låna till annat, som renovering av bostaden eller till dina fritidsintressen. Du bestämmer själv hur du spenderar pengarna. Ska du köpa en bil från en bilhandlare, samarbetar vi med hundratals auktoriserade bilhandlare över hela landet och erbjuder ett billån som anpassas efter dig.

Flera anledningar till att ta billån

Att låna till bil är en väldigt vanlig anledning till att ta ett lån i banken, men det finns även flera andra smarta anledningar. Det kan exempelvis vara:

  • Renovera bostad
  • Reparera en skada
  • Finansiera en längre resa
  • Finansiera en större fest

Ett privatlån kan användas till mycket mer, möjligheterna är oändliga. Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt lån så att det är enkelt att betala av utgifterna varje månad. 

Lån till oförutsedda utgifter

Man vet aldrig vad som kan hända och ibland kan man hamna i situationer som man inte hade kunnat förutspå. Då är det viktigt att man har möjligheten att ta ett lån för att hantera dessa situationer på ett smidigt sätt. 

Du kan till exempel hamna i en situation där du just har tagit ett billån eller liknande och så dyker en oförutsedd utgift upp som kräver att du tar ännu ett lån. Hos Santander Consumer Bank behöver du inte vara orolig över att ta flera lån samtidigt. 

Du kan enkelt samla dina lån och få bättre möjligheter för att betala av lånet och samtidigt få bättre ränta. Det är viktigt att du känner dig säker i dina ekonomiska möjligheter och med billån hos Santander Consumer Bank får du alltid de bästa möjligheterna för trygga och smarta lån.

Smarta lösningar med billån

Köpa från bilhandlare

När du köper bil från en handlare är det inte ovanligt att de samarbetar med en långivare och kan erbjuda dig att helt eller delvis finansiera ditt bilköp.

Det kan vara en enkel och smidig lösning för många, särskilt om lånets enda syfte är att köpa en bil. 

Om du däremot lånar till flera olika saker kan ett vanligt privatlån vara den bästa lösningen. Med ett privatlån, eller blancolån som det även kallas, behöver du inte kunna lämna en säkerhet till banken. Det innebär att du inte behöver ha en bostad eller bil som säkerhet när du lånar pengar, men du får oftast lite högre ränta med blancolån.

Det är en smart och smidig lösning om du vill ta lån till flera projekt samtidigt och fördela ut summan på olika områden.

Privatleasing

Vid privatleasing så brukar du bilen enligt de villkor som du och biluthyrningsföretaget kommit överens om. De vanligaste avtalen är på tre år. Det smarta är att då slipper du tänka på hur du ska sälja bilen när det blir dags att köpa en ny.

När bilen ska säljas

Du får som regel mer betalt när du säljer bilen direkt till en privatperson kontra om du säljer genom en bilhandlare. En fördel med att gå via en handlare är att försäljningen går snabbt och smidigt utan krångel.

Avbetalning av billån

Begagnade och särskilt nya bilar minskar snabbt i värde. För att kompensera värdeminskningen kan du amortera av snabbare på lånet. Du har också möjlighet att när som helst betala av hela ditt lån.

Du bestämmer själv hur du vill betala av lånet, men alla lån och räntor är baserade på en värdering av just din situation och dina betalningsmöjligheter. Det innebär att du får ett låneerbjudande som är realistisk för dig att avbetala inom den avsatta tiden.

Du kan sedan välja att betala av hela lånet direkt , men det är också fullt rimligt att avbetala varje månad enligt låneavtalet.

Innan du påbörjar processen med att ta ett lån kan du testa att räkna på privatlån först. Då kan du enkelt se hur det hade kunnat se ut för dig utifrån lånebelopp och återbetalningstid. Uträkningen visar ett exempel på hur det kan se ut, men de exakta summorna får du först när du har skickat in en ansökan.

Få hjälp och rådgivning till ditt billån

När du ska ta ett billån behöver du känna att du tar ett smart och ekonomiskt förnuftigt val. Det kan vara svårt och komplicerat att själv ta alla ekonomiska beslut om man inte har gjort det innan och då kan man känna sig stressad över besluten som måste tas.

Hos oss kan du alltid förvänta dig den bästa rådgivningen via vår kundtjänst, genom varje steg i processen. Här kan du få svar på alla dina frågor och funderingar när det gäller billån och andra lån som vi erbjuder. 

Med oss kan du enkelt förverkliga dina bildrömmar med ett realistisk och smart lån som ger dig möjligheten att köpa just den bil du har spanat in. 

Förverkliga dina bildrömmar med ett billån idag

När du har bestämt dig för just en specifik bil kan det vara svårt att acceptera att man inte har råd med kontantinsatsen för den. Då kan  det vara smart att ta ett lån till antingen hela bilköpet eller till en del av summan, så att du kan köpa den bilen som du har drömt om. 

Med rätt lån är det enkelt och smidigt att köpa den bil man vill ha, och samtidigt ha en bra och stabil ekonomi varje månad med en realistisk avbetalningsplan. Du kan också välja att ta ett större lån och sedan fördela pengarna över olika projekt. 

Hur du använder ditt lån är helt upp till dig, men du kan alltid räkna med kunnig rådgivning och förnuftiga villkor som passar just dig och din situation.