Billån

Låna till ny eller begagnad bil.

Illustration of a yellow small car

Köpa via bilhandlare

Ett billån som du tar direkt i bilhallen där bilen fungerar som säkerhet för lånet och som tecknas hos någon av våra samarbetande återförsäljare.

Köpa av privatperson

Du lånar upp till 350 000 kr med ett privatlån och gör själv upp affären med säljaren.

Låna till bil – Ny eller begagnad

Ska du köpa ny bil och behöver hjälp med finansieringen? Hos Santander Consumer Bank kan du få ett förmånligt billån som hjälper dig med bilköpet – vare sig du ska köpa ny eller begagnad bil.

Vi erbjuder både billån i form av privatlån om du ska köpa från en privatperson och även lån via en av våra samarbetande återförsäljare. Köper du via en återförsäljare ansöker du om och får besked om lånet direkt i bilhallen.

Olika sätt att finansiera bilköp – Billån & Privatlån

Alla står någon gång under livet och har en stor utgift som måste betalas. Stora men nödvändiga utgifter som till exempel att köpa ny bil kräver i många fall finansiering av något slag. Det är få som kan och vill betala hela summan för en bil kontant och föredrar att betala en stor del av kostnaden med ett lån. 

När det kommer till just bilköp är Santander Consumer Banks billån ett praktiskt lån som är designat för att göra bilköpet så smidigt som möjligt. Med ett billån hos oss ingår alltid Låneskydd i ett helt år samt bilförsäkring under de första två veckorna efter bilköpet. Detta ger dig tid att teckna en egen bilförsäkring och förhindrar att du råkar köra utan försäkring de första dagarna efter bilköpet.

Köpa bil hos bilhandlare eller privat? – Vi har lån för alla situationer

Ska du köpa en ny bil hos en bilhandlare kan du besöka en av de många återförsäljare som vi samarbetar med. Hos våra samarbetspartners kan du ansöka om ett billån direkt på plats och få besked på ett par minuter. När du gör en låneansökan gör vi en kreditupplysning på dig och ger dig sedan besked på plats. Du kan finansiera upp till 80 % av bilens kostnad med vårt billån.

Vi erbjuder även privatlån för dig som vill köpa en begagnad bil från en privatperson. Även med privatlån gör vi en kreditupplysning på dig. Du får sedan välja återbetalningstid och får se din personliga ränta innan du kan välja att gå vidare med lånet.

Ett tredje alternativ är privatleasing där du långtidshyr en ny bil och bilhandlaren ansvarar för bilens service. Garanti och försäkring ingår i månadskostnaden och du behöver inte betala en kontantinsats när du leasar en bil.

Ansök om billån hos en bilhandlare

Behöver du ta ett lån där alla pengar ska gå till ett bilköp kan du ta ett billån hos en av de hundratals bilhandlare som vi samarbetar med över hela landet. Vårt fördelaktiga billån kan hjälpa dig att finansiera bilköpet och ansökan tar bara ett par minuter. Våra billån anpassas efter dig, din ekonomiska situation och bilen du köper. När du tar ett billån hos en av våra samarbetande bilhandlare fungerar bilen som säkerhet för lånet. 

Börja med att hitta din drömbil hos en av våra samarbetande bilhandlare. Ansök sedan om billån direkt i bilhallen. Du kan finansiera upp till 80 % av bilens kostnad med ett billån. Resten av kostnaden betalar du kontant eller med en inbytesbil. Diskutera detta med din bilhandlare. Du får besked om billånet inom ett par minuter från slutförd ansökan.

Tar du ditt billån hos en av våra samarbetande återförsäljare ingår ett år av Låneskydd, som hjälper dig att betala lånet om du exempelvis skulle bli sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Du får även två veckor av bilförsäkring där alla tilläggsförsäkringar som Hyrbil, Självriskrabatt och Privatvård ingår. För extra säkerhet kan du även teckna en extra garanti som täcker de flesta mekaniska och elektriska fel.

Grundkrav för billån hos Santander Consumer Bank

Du kan ansöka om ett billån hos oss om du:

 • Är över 18 år
 • Har körkort
 • Inte har några betalningsanmärkningar

GettyImages-699095725.jpg

Lån för att köpa bil av privatperson

Ska du köpa bil från en privatperson eller vill låna pengar till både bilköp och andra kostnader kan du istället ansöka om ett privatlån. Vi erbjuder privatlån på upp till 350 000 kr. Du kan ansöka här på hemsidan med BankID och får besked direkt. Våra privatlån anpassas efter din ekonomiska situation och vad syftet med lånet är. Du får ett låneförslag med din personliga ränta direkt efter att du gjort din ansökan och kan sedan bestämma om du vill gå vidare eller inte. 

Med ett privatlån kan du köpa bil från en privatperson och köra din nya bil inom ett par dagar. När lånet är godkänt får du in pengarna på konton inom 1-3 dagar. Du kan välja återbetalningstid på upp till tolv år och se hur stor månadskostnaden blir med din personliga ränta. 

Du kan även lägga till vårt Låneskydd när du tar privatlån hos Santander Consumer Bank. Med vårt Låneskydd får du hjälp med att betala dina månadskostnader om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven. Läs mer om vårt Låneskydd här.

Ett privatlån hos Santander har många fördelar. Här är de främsta fördelarna som du får om du väljer att ta privatlån hos oss:

 • Du väljer själv hur mycket du ska låna och återbetalningstid
 • Besked direkt på om lånet är godkänt eller ej
 • Du får din personliga ränta direkt när du gjort din ansökan
 • Det kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Det kostar inget att göra extra inbetalningar
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
 • Möjlighet att lägga till Låneskydd

Här hittar du tips för dig som ska köpa begagnad bil. Kontrollera alltid bilen noggrant innan du köper begagnat.

Billån utan kontantinsats

Om du letar efter ett billån utan kontantinsats är vårt privatlån förmodligen ett bra val. Med ett privatlån kan du finansiera hela bilköpet med ett lån och behöver därför inte betala något kontant. Kom ihåg att alla lån behöver betalas tillbaka och att det aldrig är en bra plan att låna mer än man har råd att betala tillbaka. 

När du ansöker om privatlån hos oss tar vi en kreditupplysning på dig för att se hur din ekonomiska situation ser ut. Om du beviljas lånet får du se en tydlig överblick över din månadskostnad och får sedan själv avgöra om du har råd med att betala tillbaka lånet eller inte.

Privatleasing – Ett smidigt alternativ till billån

Vill du kunna byta bil efter ett par år utan att behöva köpa ny bil och ta ut nya billån varje gång? Då kan privatleasing vara en lösning för dig. Med privatleasing långtidshyr du en bil och bestämmer själv hyrestid, körsträcka och månadskostnad. Läs mer om privatleasing här.

När bilen ska säljas

När det är dags att sälja bilen kan du välja att antingen sälja till en bilhandlare eller en privatperson. Fördelen med att sälja till en bilhandlare är att affären går smidigt och snabbt, ofta utan något krångel alls. Väljer du istället att sälja till en privatperson kan du i många fall få mer betalt för din begagnade bil.

Oavsett hur du väljer att sälja din bil kan du använda pengarna för att lösa ditt billån i förtid om du inte hunnit betala av hela lånet. Det kostar ingenting att lösa ett lån hos oss i förtid. Du betalar bara ränta fram till den dagen då lånet är löst. Vill du bara amortera av lånet snabbare kan du även göra det med större inbetalningar varje månad. Det kostar ingenting att göra extra inbetalningar.

Köp drömbilen med ett billån från Santander

Hos Santander Consumer Bank kan du få ett fördelaktigt billån för att finansiera hela eller delar av bilens kostnad. Köper du hos en av våra samarbetande bilhandlare sköts hela låneprocessen i bilhallen och du kan finansiera upp till 80 % av bilens kostnad. Ansökan tar endast ett par minuter.

Köper du av en privatperson kan du istället ta ett privatlån där du själv väljer återbetalningstid och får en personlig ränta. Du kan ansöka om privatlån direkt här på hemsidan med BankID och få besked direkt.

Genom att låna till bil hos Santander Consumer Bank får du inte bara ett smidigt billån, ingår gör även en bilförsäkring de första två veckorna efter köpet samt Låneskydd i ett helt år. Med privatlån kan du teckna Låneskydd separat men får samma praktiska skydd om något tråkigt skulle inträffa som påverkar din återbetalningsförmåga. Köp din drömbil med ett billån från Santander.