Garanti för ett tryggare köp

Illustration på en grå bil

Att teckna garanti för sitt fordon är ett bra sätt att undvika oväntade kostnader när bilen behöver lämnas till verkstaden. Garantin täcker de flesta fel som kan uppstå i bilens elektriska och mekaniska komponenter. Den gäller både hemma och på bilsemestern – du får hjälp dygnet runt i hela EU/EES-området.

Sex månader extra garanti på köpet

Trygghet är bra, men vi tycker att extra trygghet är bättre. Därför förlänger vi din garanti med ett halvår. För att erbjudandet ska gälla måste du teckna för minst 12 månader, som då ger dig 18 månaders garanti.

Vill du teckna garanti?

Vi samarbetar med ett av Sveriges ledande garantibolag: Auto Concept. Fråga din säljare så får du hjälp direkt vid köpet och kan köra hem med en trygg garanti till din begagnade bil. 

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Frågor & svar

Vad omfattas av garantin?

Garantin omfattar plötsliga oförutsedda skador på de komponenter som definieras i garantibeviset. Fullständiga villkor framgår av ditt garantibevis och allmänna villkor.

Vad krävs för att garantin ska gälla?

Bilen ska vara testad och utan skador i de komponenter som garantin omfattar. Servicen ska skötas enligt tillverkarens fastställda serviceintervaller.

Var gäller garantin?

Den gäller i alla EU- länder och länder kopplade till EES samt Schweiz. Kontrollera vad som gäller för respektive land innan du reser!

Kan jag överlåta garantin?

Ja, om du säljer bilen till en privatperson eller tillbaka till bilhandlaren som du köpte bilen av.

Kan jag förlänga garantin?

Ja, det går att förlänga garantin utan ny test.

Skada på bilen – vad gör jag?

Kontakta AutoConcept för hänvisning till verkstad. Skadeanmälan fylls i av din verkstad. Efter vi fått skadeanmälan utför vi en snabb, kompetent och objektiv skadereglering. Skadesvaret lämnas skriftligen till verkstaden.
Autoconcepts webbplats