Blancolån – förverkliga dina idéer

Med blancolån kan du få ett lån som är anpassat efter just dina behov och din situation.

En kvinna håller en pojke i famnen i en somrig trädgård.
Illustration man med mörkröda byxor åker segway
Check mark

Besked direkt

Snabb ansökan med BankID.

Check mark

Två betalfria månader

Skjut upp betalningen.

Check mark

14 dagars ångerrätt

Tänk på saken i två veckor.

Ett räkneexempel:
Vid ett lån på 90 000 kr som återbetalas på 8 år med räntan 10,70% (inkl. aviseringsavgift 0 kr vid autogiro och uppläggningsavgift 0 kr om du ansöker om lån via www.santanderconsumer.se) blir den effektiva räntan 11,24%. Du betalar 1 399 kr/månad och antalet avbetalningar är 96, dvs. ett totalbelopp på 134 327 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 7.44-15.40%. Den effektiva räntan kan variera från 7.70-16.53%. (April 2024)

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor om privatlån

Vad tittar ni på när jag gör en ansökan?

När du ansöker om ett lån via Santander Consumer Bank gör vi en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Du får alltid hem en kopia när en kreditupplysning tas, antingen med posten eller i din digitala Kivra-brevlåda.

Den information vi tittar på i kreditupplysningen är bland annat tidigare lån och krediter, tidigare ansökningar och dina taxerade inkomster

Vi tittar även på att du har angett uppgifter som stämmer överens med våra grundkrav. De hittar du här.

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kr och 350 000 kronor.

Vi är måna om att ditt lån ska vara tryggt och baserar bedömningen på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuella tidigare lån.

Ibland görs bedömningen att vi inte kan bevilja ett lån på hela det belopp som ansökan gäller. Vi kan då i vissa fall erbjuda ett lån på ett lägre belopp. Hur mycket man får låna framgår av det svar vi ger dig när vi har behandlat din ansökan.

Du kan öka sannolikheten att bli beviljad genom att ha en medsökande på lånet, till exempel en familjemedlem.

Vi hjälper dig med att besvara några av de vanligaste frågorna i vår artikel Hur mycket får jag låna?

Vad får jag för ränta på mitt lån?

Räntan för Mitt Lån är individuell och för närvarande 7.44% till 15.40%

Beskedet om räntan kommer först när ansökan har gjorts, innan det kan vi inte ge dig en räntesats. Se räkneexempel för ett privatlån här.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är när en bank undersöker och bedömer din kreditvärdighet. Den visar hur troligt det är att en person kommer kunna betala tillbaka sitt lån till banken.

En kreditupplysning tas alltid när det ska upprättas ett lån med dig och din bank. Man tittar bland annat på taxerade årsinkomster från tidigare år, har det förekommit betalningsanmärkningar, finns det andra lån eller krediter och om det finns ett skuldsaldo hos Kronofogden. Detta blir underlaget för en bedömning som visar en persons betalningsförmåga.

Du kan läsa mer här: Lär dig allt om kreditupplysningar och stärk ditt eget kreditbetyg

Låneskydd - en trygghet om något oförutsett inträffar

Försäkringen betalar lånets månadsbelopp i upp till ett år, vid exempelvis sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen går även in och löser hela lånet vid dödsfall. 

Inga dolda avgifter

Vi tror på transparens – därför har vi inte dolt några avgifter.

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen avi-avgift om du betalar med autogiro
 • Kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Kostar inget att göra extrabetalningar

Så ansöker du om ett blancolån

1

Fyll i ansökan för att se din personliga ränta

Du binder inte upp dig på något i detta steg.

2

Välj din månadskostnad

Hitta den månadskostnad som passar din ekonomi bäst genom att välja återbetalningstid.

3

Signera avtalet

När du signerat avtalet har du pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

Gå vidare och få din ränta

Blancolån – förverkliga dina idéer

Med blancolån kan du få ett lån som är anpassat efter just dina behov och din situation.

Vad är ett blancolån?

Blancolån, även kallat privatlån, är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver en säkerhet i form av en bil eller bostad för att få lånet godkänt. Santander erbjuder blancolån från 10 000 kronor upp till 350 000 kronor.

Denna typ av lån passar perfekt för oförutsedda utgifter, men även för renoveringar eller varför inte en ny soffgrupp?

Vad blir räntan på mitt blancolån?
Vid varje låneansökan för blancolån görs en individuell bedömning där vi tar hänsyn till din situation och unika förutsättningar. Du får en lägre ränta om du har bättre kreditvärdighet men och en högre ränta om du har flera andra aktiva skulder. Räntan du blir erbjuden är individuell och varierar mellan 3,95–12,95 %. Till skillnad från bolån med rörlig har våra blancolån en fast ränta som gäller under hela låneperioden.

Annuitetslån
Alla våra lån är annuitetslån. Det innebär att du har samma månadskostnad varje månad, men delen som går till ränta och delen som går till amortering justeras varje månad. Annuitet innebär att skulden sjunker långsamt i början av låneperioden för att sedan sjunka snabbare och snabbare. Du beställer återbetalningstid själv när du ansöker om blancolån hos oss - från 1 år upp till 12 år.

Förtidslösen

Det går bra att när som helst under amorteringstiden göra extra inbetalningar för att lösa ditt blancolån snabbare eller för att få en lägre månadskostnad.

Hero_1140x576_4.jpgAnsök online med BankID

Du kan ansöka om blancolån med låg ränta online med BankID och får då svar på din låneansökan direkt Vi behöver endast en kreditupplysning för att ge dig ett preliminärt låneförslag. Att låna pengar av oss ska vara enkelt, tryggt och säkert. Om du behöver personlig hjälp eller vill diskutera frågor rörande din ekonomi eller lånevillkoren är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Samla dina lån med ett blancolån

En av de vanligaste anledningarna till att ansöka om ett blancolån är för att lösa andra dyra lån och krediter. Du kan spara pengar genom att samla dina lån hos oss. Samla ihop flera smålån och få bättre kontroll över din privatekonomi och sänk din månadskostnad så att du har mer pengar över efter att räkningarna är betalda.

Flera anledningar för att ta blancolån

Det finns många anledningar för att ta ett blancolån och tack vare den stora flexibiliteten du får hos Santander är det enkelt att hitta den bästa lösningen för dig. 

Blancolån används ofta till större projekt eller dyrare inköp. I vanliga fall, när du ska låna pengar från banker och långivare, behöver du ha en form av säkerhet. Detta kan vara en bostad eller en bil. Men hos oss kan du ta ett blancolån utan säkerhet och kan använda pengarna till exempel för:

 • Renovering
 • Nya möbler
 • Ny bil
 • Ersätta trasiga vitvaror
 • Sabbatsår

Med ett smidigt blancolån har du större valfrihet, oavsett om det gäller oförutsedda utgifter eller renovering. På det sättet kan du ha det precis som du vill ha det, och samtidigt ha stor flexibilitet med hur du vill betala tillbaka. Med ett blancolån är det enkelt att förverkliga dina drömmar samtidigt som du håller dig inom trygga ekonomiska ramar. 

Få ett blancolån som är anpassat för just dig

När du ansöker om ett blancolån hos oss tittar vi specifikt på dina förutsättningar. Med hjälp av de uppgifter vi får av dig kan vi erbjuda ett lån som är perfekt för just dig. Du får en låg ränta på blancolån om du har bra kreditvärdighet.

När du ansöker om ett blancolån via Santander gör vi en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). 

En kreditupplysning kollar bland annat på tidigare lån och krediter, tidigare ansökningar och dina taxerade inkomster det föregående året. Du får lägst ränta om du inte har några skulder och din inkomst är mycket högre än de utgifter du har varje månad.

Efter kreditupplysningen får du ett låneerbjudande för ett blancolån med en räntesats på mellan 3,95 %–12,95 %

Större frihet med blancolån

Med ett blancolån får du större frihet och flera möjligheter att låna pengar, jämfört med ett traditionellt lån, i och med att du inte behöver lämna en säkerhet i form av en bil eller bostad. Om du till exempel ska renovera köket eller badrummet kan du behöva ta ett blancolån för att finansiera ditt projekt.

Vid tillfällen som dessa är det perfekt att kunna ta ett lån utan säkerhet så att du har möjligheten att genomföra en ordentlig renovering, utan att behöva lämna din bil eller bostad som säkerhet till banken.

Eftersom du inte lämnar en säkerhet innebär det att räntan blir högre än när du tar t.ex. ett bolån. Ett bolån är en forma av lån med säkerhet, där bostaden du lånar till är säkerheten.. Din ränta räknas ut individuellt och kan hamna mellan 3,95 %–12,95 % beroende på hur din kreditupplysning ser ut. Du kan alltid jämföra blancolån mellan olika  banker och långivare för att själv se att vi erbjuder väldigt förmånsaktiga blancolån genom att ge dig en låg månadskostnad och utan dolda avgifter eller krångliga villkor.

Oförutsedda utgifter

Man vet aldrig när man kan behöva ta ett blancolån. Alla har vi ibland oförutsedda utgifter i livet. Det kan handla om skador på bilen som måste repareras omedelbart eller en vattenläcka i hemmet. Eller så kanske kylskåpet slutar fungera och måste ersättas.

När dessa utgifter plötsligt dyker upp är en smidig lösning att ta ett blancolån som snabbt ger dig de pengar du behöver för att finansiera ditt projekt eller inköp. Du behöver inte vara orolig för att lånet blir för dyrt. Eftersom alla låneansökningar bedöms individuellt får du en avbetalningsplan och ränta som passar just din ekonomiska situation.

Upptäck dina lånemöjligheter idag med blancolån

Använd vår räntaberäknare för att snabbt få ett exempel på hur din ränta kan se ut baserat på lånebelopp och återbetalningstid för ditt blancolån. Med denna information kan du lättare överväga dina lånemöjligheter och hitta den bästa lösningen för dig och din situation.

 

Håll koll på ditt blancolån i mobilen

Med vår app har du tillgång till alla banktjänster direkt i fickan.

Google play badge
App-store badge
Illustration av en grön pratbubbla med ett utropstecken i

Produktinformation

Grundkrav för Mitt lån

Du kan ansöka om Mitt lån om du:

 • är över 20 år
 • har en fast årsinkomst på minst 240 000 kronor, deklarerad i Sverige
 • inte har några betalningsanmärkningar.

När du gjort en ansökan tar vi en kreditupplysning som grund för din låneansökan.

Allmänna villkor för Mitt lån

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för lånet.
Allmänna villkor Mitt lån (pdf, 97kB)

Försäkringsvillkor för Låneskydd

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för försäkringen.
Försäkringsvillkor Låneskydd Privatlån (pdf, 87kB)

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan

Välj det lån som passar dig bäst

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration av en gul liten bil.

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration av en ljusblå husvagn

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Leasa bil

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.