Privatlån - låna till det du behöver

Ta ett privatlån upp till 350 000 kronor för att finansiera dina drömmar och projekt.

Två kvinnor anländer hem
Illustration av gröna sedlar
Check mark

Besked direkt

Snabb ansökan med BankID.

Check mark

Två betalfria månader

Skjut upp betalningen.

Check mark

14 dagars ångerrätt

Tänk på saken i två veckor.

Ett räkneexempel:
Vid ett lån på 90 000 kr som återbetalas på 8 år med räntan 7,27 % (inkl. aviseringsavgift 0 kr vid autogiro och uppläggningsavgift 0 kr om du ansöker om lån via www.santanderconsumer.se) blir den effektiva räntan 7,52 %. Du betalar 1 239 kr/månad och antalet avbetalningar är 96, dvs. ett totalbelopp på 118 960 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 3,95 % till 12,95 %. Den effektiva räntan kan variera från 4,02 % till 13,75 %. (sept. 2020)
Illustration av en grön pratbubbla med ett utropstecken i

Vanliga frågor om privatlån

Vad tittar ni på när jag gör en ansökan?

När du ansöker om ett lån via Santander Consumer Bank gör vi en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Du får alltid hem en kopia när en kreditupplysning tas, antingen med posten eller i din digitala Kivra-brevlåda.

Den information vi tittar på i kreditupplysningen är bland annat tidigare lån och krediter, tidigare ansökningar och dina taxerade inkomster

Vi tittar även på att du har angett uppgifter som stämmer överens med våra grundkrav. De hittar du här.

Publicerad 08 maj, 2020

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kr och 350 000 kronor.

Vi är måna om att ditt lån ska vara tryggt och baserar bedömningen på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuella tidigare lån.

Ibland görs bedömningen att vi inte kan bevilja ett lån på hela det belopp som ansökan gäller. Vi kan då i vissa fall erbjuda ett lån på ett lägre belopp. Hur mycket man får låna framgår av det svar vi ger dig när vi har behandlat din ansökan.

Du kan öka sannolikheten att bli beviljad genom att ha en medsökande på lånet, till exempel en familjemedlem.

Vi hjälper dig med att besvara några av de vanligaste frågorna i vår artikel Hur mycket får jag låna?

Publicerad 18 februari, 2019

Vad får jag för ränta på mitt lån?

Räntan för Mitt Lån är individuell och för närvarande 3,95–12,95 %. 

Beskedet om räntan kommer först när ansökan har gjorts, innan det kan vi inte ge dig en räntesats. Se räkneexempel för ett privatlån här.

Publicerad 13 januari, 2021

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är när en bank undersöker och bedömer din kreditvärdighet. Den visar hur troligt det är att en person kommer kunna betala tillbaka sitt lån till banken.

En kreditupplysning tas alltid när det ska upprättas ett lån med dig och din bank. Man tittar bland annat på taxerade årsinkomster från tidigare år, har det förekommit betalningsanmärkningar, finns det andra lån eller krediter och om det finns ett skuldsaldo hos Kronofogden. Detta blir underlaget för en bedömning som visar en persons betalningsförmåga.

Du kan läsa mer här: Lär dig allt om kreditupplysningar och stärk ditt eget kreditbetyg

Publicerad 08 maj, 2020

Låneskydd - en trygghet om något oförutsett inträffar

Försäkringen betalar lånets månadsbelopp i upp till ett år, vid exempelvis sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen går även in och löser hela lånet vid dödsfall. 

Inga dolda avgifter

Vi tror på transparens – därför har vi inte dolt några avgifter.

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
 • Kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Kostar inget att göra extrabetalningar

Så ansöker du om ett privatlån

1

Fyll i ansökan för att se din personliga ränta

Du binder inte upp dig på något i detta steg.

2

Välj din månadskostnad

Hitta den månadskostnad som passar din ekonomi bäst genom att välja återbetalningstid.

3

Signera avtalet

När du signerat avtalet har du pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

Gå vidare och få din ränta

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är när du lånar pengar som privatperson utan någon säkerhet för lånet. Exempel på lån där banken kräver en säkerhet är bostadslån, eller bolån, där själva bostaden utgör en säkerhet för lånet. Det innebär att banken har rätt att sälja bostaden för att få tillbaka pengarna om du inte sköter avbetalningen.

Banken lånar ut pengarna utan säkerhet, men det betyder inte att vi lånar ut pengar till vem som helst. Vid varje låneansökan gör vi en noggrann kreditprövning, så att både vi och du som kund känner oss trygga med att du kommer att kunna betala tillbaka privatlånet.

Ibland kallas privatlån också för konsumtionslån eller blancolån, men det är precis samma sak.

Det finns flera anledningar till privatlån

Ibland får man oförutsedda utgifter som gör att man  måste ta ett lån för att täcka kostnaderna. Vid dessa tillfällen är det inte alla som har en bostad eller en bil som de kan lämna som säkerhet till banken. Det behöver inte betyda att du inte kan ta det lån du behöver för att lösa situationen du hamnat i.

Det kan också hända att du vill köpa något nytt och behöver lite hjälp för att kunna ha råd med det. Du kan till exempel ta ett privatlån till:

 • En renovering
 • Nya vitvaror
 • En ny bil
 • En reparation

Det kan finnas många fler oförutsedda utgifter som du kan stöta på genom hela livet. Med ett privatlån får du pengar med stor flexibilitet och trygghet. 

Se hur mycket du kan låna med vår lånekalkyl

Här kan du använda våra räkneexempel och lånekalkylatorn för att se hur ditt lån kan komma att se ut. Ditt slutliga lån är baserat på dina förutsättningar och din situation, men du kan få en uppskattning av lånet och de möjligheter du har att välja mellan. 

Med en räntekalkylator kan du se ett förslag på hur din ränta kan se ut när du tar ett lån utan säkerhet. Den kommer vara högre än ett lån med säkerhet, som exempelvis ett bostadslån, och det är därför viktigt att beräkna om räntan är rimlig för dig och din inkomst.

Med lånekalkylatorn kan du enklare få en överblick över ditt privatlån så att du kan ta smarta val när det gäller lånebelopp och återbetalningstid. Därefter kan du enkelt ansöka om ett lån och starta din resa mot renovationen eller den nya bilen.

Få individuella och anpassade privatlån

Privatlån med låg ränta

Vid varje låneansökan görs en individuell bedömning där vi tar hänsyn till din situation och unika förutsättningar. Räntan du blir erbjuden är individuell och varierar mellan 3,95–12,95 %.

Individuell räntesättning

Eftersom räntan sätts individuellt i samband med att en låneansökan registreras kan vi aldrig lämna ett förhandsbesked. När du gjort en låneansökan får du ett erbjudande om din personliga ränta direkt – och kan då ta ställning om du vill gå vidare eller inte.

Samma månadskostnad varje månad

Att månadskostnaden är samma varje månad kallas för annuitetslån. Det innebär att man har samma månadskostnad varje månad, men delen som går till ränta och delen som går till amortering ändras varje månad.

Annuitet innebär att amorteringstakten är lägre i början av lånetiden för att sedan öka och andelen ränta av månadskostnaden är hög i början och minskar successivt under löptiden. 

Du kan även samla lån för att hålla reda på flera lån.

Amortera extra på ditt privatlån

Det går bra att när som helst under återbetalningstiden göra extra inbetalningar för att lösa lånet snabbare eller få en lägre månadskostnad.  Du kan alltid se dina olika möjligheter så att du hittar den bästa lösningen för just dig och din situation. 

Ta ett privatlån med trygghet

När du tar ett privatlån behöver du inte lämna säkerhet till banken, så du behöver inte ha en bil eller bostad. Det ger dig större flexibilitet och bättre lånmöjligheter även om du inte kan lämna säkerhet. 

Du behöver inte vara orolig för räntesatserna heller, för med ett privat lån i Santander Consumer Bank får du alltid en ränta utifrån just din situation och dina förutsättningar. 

Det gör att ditt lån och ränta alltid är rimlig för dig och dina behov, samt din förmåga att betala tillbaka. Då slipper du stress över en ränta som är för hög och du vet alltid hur mycket du ska betala varje månad. 

Det ger trygghet och säkerhet i vardagen så att man man fokusera på resan, renoveringen eller den nya bilen.

Hur går det till när du vill ta ett privatlån?

Få svar snabbt med BankID – enkelt, tryggt och säkert!

Genom att ansöka online med BankID får du svar på din låneansökan direkt. Att låna pengar av oss ska vara enkelt, tryggt och säkert. Om du behöver personlig hjälp eller vill diskutera frågor rörande din ekonomi är du varmt välkommen att kontakta kundservice.

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket just du får låna går inte att svara på förrän du gör en ansökan. Efter ansökan ser du direkt vilken ränta och vilket lånebelopp vi kan erbjuda dig. Själva ansökan är inte bindande, utan du väljer själv ifall du vill acceptera erbjudandet eller inte. Du har även 14 dagars ångerrätt. 

Vid varje ny ansökan tar vi en kreditupplysning hos UC. Det är inte möjligt att ta privatlån utan UC hos oss. Du kan inte ansöka om ett privatlån om du har en betalningsanmärkning eller saknar inkomst.

Hitta ditt smartaste lån idag

Ta en titt på lånekalkylen och räkneexemplet och hitta den lösningen som passar dig bäst. Då får du ett lån som är rimligt i flera år framöver och samtidigt kan du njuta av dina pengar här och nu. 

Med ett privatlån blir det enkelt få kvarterets finaste kök eller köpa den snyggaste bilen. Förverkliga dina lånedrömmar här med Santander Consumer Bank.

Håll koll på ditt lån i mobilen

Med vår app har du tillgång till alla banktjänster direkt i fickan.

Google play badge
App-store badge
Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.

Produktinformation

Grundkrav för Mitt lån

Du kan ansöka om Mitt lån om du:

 • är över 20 år
 • har en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor, deklarerad i Sverige
 • inte har några betalningsanmärkningar.

När du gjort en ansökan tar vi en kreditupplysning som grund för din låneansökan.

Allmänna villkor för Mitt lån

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för lånet.
Allmänna villkor Mitt lån (pdf, 97kB)

Försäkringsvillkor för Låneskydd

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för försäkringen.
Försäkringsvillkor Låneskydd Privatlån (pdf, 87kB)

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan

Välj det lån som passar dig bäst

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration of a yellow small car

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration of a light blue caravan

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Privatleasing

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.