Konsumentlån - Låna pengar till dina projekt

Ta ett fördelaktigt konsumentlån utan säkerhet.

Illustration av en hand som lägger i ett mynt i en spargris

Så här fungerar ett konsumentlån

Ett konsumentlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ge banken en befintlig säkerhet, som till exempel din bostad eller bil. Du får snabbt svar på din ansökan genom en kreditprövning och kan ta ett smidigt lån som är anpassat för just dig. 

Hitta ett lån som passar dig 

Med ett konsumentlån kan du själv välja lånebelopp och återbetalningstid upp till 12 år. Vi erbjuder ränta från 3,95% och din slutliga ränta kan först beräknas när du har skickat in din ansökan. 

Vad är effektiv ränta?

När du tecknar ett konsumentlån kan du se den effektiva räntan, vilket är den totala räntan  med alla extra avgifter inräknade. Det blir lättare för dig att få ett överblick över din månadskostnad när du vet vad du har i effektiv ränta. Med våra konsumentlån får du flera fördelar som: 

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
 • Det kostar inget att lösa lånet i förtid
 • Det kostar inget att göra extrabetalningar

Betala tillbaka lånet på dina villkor

Genom att göra en noggrann kreditprövning säkerställer vi att du inte hamnar i en situation där du inte kan betala din månadskostnad. Du kan själv välja lånets återbetalningstid efter vad som passar för din situation och ser då vilken ränta vi kan erbjuda dig. 

Teckna ett lån på upp till 350 000 kr 

Med ett konsumentlån kan du låna från 10 000 kr till vilket ändamål som helst och betala tillbaka över den period som du valt. Genom att se vilken effektiv ränta du får kan du även få bättre koll på dina månadskostnader och planera din ekonomi därefter.

 1. Det är smidigt och enkelt att ansöka om ett konsumentlån och tar endast tre enkla steg:
 2. Fyll i ansökan för att se din personliga ränta
 3. Välj din månadskostnad och återbetalningstid
 4. Signera avtalet

Du kan se dina lånemöjligheter här, välja lånebelopp och återbetalningstid, fylla i din information och skicka in en ansökan redan idag. 

GettyImages-1051453776.jpg

Upptäck dina lånemöjligheter hos Santander

Vi erbjuder flera olika typer av lån så att du hittar det lån som passar för ditt ändamål.. Oavsett vad du behöver låna pengar till kan Santander Consumer Bank hjälpa dig. Vi erbjuder följande lånealternativ:

 • Privatlån
 • Billån
 • Privatleasing
 • Samla lån
 • Fritidslån

Läs mer om alla typer av lån och välj det alternativ som passar dina behov och din situation bäst. 

Samla dina lån 

Har du flera lån och krediter med höga räntor? Hos oss kan du samla lån för att sänka dina månadskostnader och få en bättre överblick över din ekonomi. Slipp hålla koll på flera separata fakturor varje månad och samla istället alla dina lån på en och samma plats för en mer kostnadseffektiv och smidigare lösning.

Värt att tänka på innan du tecknar konsumentlån

Oavsett vilket lån du väljer är det viktigt att komma ihåg att lån ska betalas tillbaka. Hos Santander gör vi alltid en kreditupplysning via UC för att se till att du inte tecknar ett lån som du inte kan betala av.

Tänk även på att du kan amortera av lånet fortare eller betala av hela lånet i förtid om du vill. 

Ett privatlån med förmåner

Det smarta med konsumentlån är att du snabbt och enkelt kan ta ett lån utan säkerhet om en oförutsedd händelse skulle uppstå. Det är även praktiskt om du vill finansiera en renovering eller behöver pengar för att reparera bilen. I dessa fall är det skönt att kunna få pengarna direkt in på bankkontot inom 1-3 bankdagar. 

Om du vill ha extra trygghet i ditt lån kan du teckna ett låneskydd. Låneskydd är en försäkring som betalar månadsbeloppet för ditt lån i upp till ett år, om något oförutsett skulle hända som påverkar din återbetalningsförmåga.