Låna 20 000 kr för att förverkliga dina projekt

Illustration av en hand som lägger i ett mynt i en spargris

Ta ett privatlån från 20 000 enkelt och smidigt, utan säkerhet.

Hur kan du låna 20 000 kr?

Med ett privatlån får du möjlighet att förverkliga dina projekt inom 1-3 bankdagar. Ansök om ett  lån som snabbt och smidigt bedöms individuellt för dig och din ekonomiska situation. På det sättet får du ett annuitetslån som är anpassat efter din ekonomi, utan säkerhet. 

GettyImages-1071681700.jpg

Vilken ränta får du när du lånar 20 000 kr?

Innan du ansöker om ett lån hos oss kan du först använda  räkneexemplet för att få en överblick över vilken månadskostnad du kan förvänta dig. I vårt räkneexempel kan du få en uppskattning av den effektiva räntan du kan få, men vad innebär det egentligen? 

En effektiv ränta tar hänsyn till den totala kostnaden för en kredit eller ett lån. Det är den ränta du kommer att betala med alla kostnader inräknade, inte bara räntekostnaden. Effektiv ränta gör det lättare för dig att beräkna dina utgifter varje månad då du inte får några överraskningar i din månadskostnad för lånet. 

En effektiv ränta tar även hänsyn till dolda avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift. När du ansöker om lån hos Santander Consumer Bank behöver du däremot inte tänka på oroa dig för oväntade avgifter. Våra lån har inga dolda avgifter. 

  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen aviavgift om du betalar med autogiro
  • Inga kostnader för att lösa lånet i förtid
  • Inga kostnader för extra inbetalningar

Hos oss får du ett säkert och tryggt lån med riktigt bra villkor.

Värt att veta innan du ansöker om ett privatlån

För att få ett privatlån godkänt hos oss behöver du först uppfylla ett antal krav. Hos Santander har vi ett antal grundkrav och tar en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) när du ansöker om lånet. De grundkrav som gäller alla är: 

  • Du är över 20 år
  • Du har en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor, deklarerad i Sverige
  • Du är har inga betalningsanmärkningar

Om du uppfyller dessa krav kommer en kreditupplysning ligga som grund för din låneansökan. Denna kreditupplysningen tittar bland annat på: 

  • Tidigare lån och krediter
  • Tidigare ansökningar 
  • Dina taxerade inkomster

Riskerar du en betalningsanmärkning kommer det också räknas med i din bedömning. Vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun om du har problem med att betala tillbaka befintliga lån och krediter.

Låna tryggt 20 000 kr

Det kan finnas flera praktiska anledningar till att ta ett privatlån och med vår snabba och flexibla ansökningsprocess kan du snabbt förverkliga dina projekt med ett lån. Det är också skönt om du behöver låna pengar för en reparation i huset eller bilen. 

När du ansöker får du alltid en individuell bedömning på din betalningsförmåga och därefter får du din personliga månadskostnad som är baserad på lånebeloppet och återbetalningstiden. Det är även här som du kan se din effektiva ränta och få en överblick över dina utgifter. 

Du ser snabbt och tydligt hur mycket du har totalt att återbetala med en transparent bank som Santander.

GettyImages-936079088.jpg

Låna 20 000 kr med Santander

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en anmärkning

När du tar ett privatlån är det viktigt att du kan betala tillbaka hela skulden. Det är därför viktigt att du enkelt kan se precis hur mycket pengar du har kvar totalt att återbetala. Det går inte att ta ett lån utan UC, det innebär att du endast kan få ett lån godkänt om du har god återbetalningsmöjlighet. 

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.

Vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun om du känner att du behöver få bättre kontroll över din personliga ekonomi.