Låna 300 000 kr hos Santander

Att låna 300 000 kr kan vara riktigt enkelt och smidigt.

Illustration av familj som håller varandra i handen

Upptäck dina lånemöjligheter och låna 300 000 kr

Har du ett projekt eller en dröm som du gärna vill förverkliga men som är lite svårt att finansiera? Inga problem! Med ett smidigt privatlån hos Santander kan du enkelt låna 300 000 kr eller det belopp som passar just ditt behov. 

Upptäck dina möjligheter och ta ett lån som är anpassat efter din ekonomiska situation. Välj lånebeloppet och återbetalningstiden och skicka in din ansökan redan idag. Du får snabbt besked efter att vi gjort en kreditprövning från UC och därefter kan du se din månadskostnad med både nominell och effektiv ränta. 

Hur går det till när du vill låna 300 000 kr? 

Om du inte har tagit ett lån tidigare kan det vara krångligt att veta vad du bör tänka på när du väljer mellan olika lån. Det är några viktiga saker som du behöver ha koll på innan du tar ett lån och därför har vi samlat alla vanliga frågor och svar om privatlån här så att du kan hitta svar på allt du undrar över. Många undrar oftast samma saker när det gäller lån, så du kommer nästan garanterat att hitta svaren du letar efter i den länken. 

Eftersom du får rådgivning av våra låneexperter  under hela ansökningsprocessen kommer du automatiskt att få svar på de flesta frågor du kan tänkas ha.

GettyImages-1448001564.jpg

Hur påverkar effektiv ränta och nominell ränta mitt lån?

Om du inte har tagit ett lån tidigare kan alla krångliga bankord vara förvirrande. Vad är t.ex. nominell ränta och hur är den annorlunda jämfört med den effektiva räntan? När du tar ett lån får du en nominell ränta på ditt lån. Denna är rörlig och ligger oftast mellan 3,95% och 12,95% beroende på din situation. 

Den nominella räntan räknar inte med eventuella avgifter och andra kostnader som hör till lånet. Den effektiva räntan räknar däremot med alla avgifter som tillkommer och ger dig en bättre över överblick över exakt vad lånet kommer att kosta. Denna ligger oftast mellan 4,02% och 13,75%.

Hos Santander kan du hitta en övergripande bankordlista som kan hjälpa dig förstå dig på alla dessa ord. Om det är något ord bland dina lånedokument du inte förstår kan du titta på vår bankordlista för att få en förklaring på vad allt betyder.

Låna dina 300 000 kr med Santander

När du har valt vilket belopp samt vilken och återbetalningstid som passar för dina behov kan du ansöka redan idag. Ansökan tar endast några minuter och därefter gör vi en kreditprövning genom UC (Upplysningscentralen) innan vi går vidare. 

Om du redan har ett eller flera lån hos Santander kan du istället ansöka om en höjning av lånet istället för att ta ett nytt lån. Har du flera lån hos andra banker kan du även samla dina lån hos oss. Att samla flera lån på en plats är en smart lösning som gör att du bara betalar avgifter och ränta på ett lån istället för flera. Sänk dina månadskostnader genom att samla dina lån hos Santander idag. 

Är du redan kund hos Santander kan du ansöka om att samla lån direkt. Är du en ny kund kan du kontakta vår kundtjänst.


Låna 300 000 kr med Santander

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning

Det är tråkigt att hamna i ekonomiska problem, speciellt om du har lån som du inte kan betala av. 300 000 kr är mycket pengar och om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Vänd dig till budget och skuldrådgivningen i din kommun om du har ekonomiska problem och behöver hjälp. 

Det går inte att ta ett lån utan UC och för att se hur mycket du har totalt att återbetala kan du logga in på Mina Sidor när du väl har ett lån hos oss.