Låna 150 000 kr med ro i sinnet

Lån med personlig ränta och utan överraskningar.

Illustration av gröna sedlar

Ta ett lån på 150 000 kr: Hur funkar det?

150 000 kr är onekligen en relativt stor summa pengar. Inte desto mindre är det kanske exakt det som behövs för att kunna uppfylla en dröm du har haft länge. Det kan även vara det som behövs för att komma i mål med ett stort projekt i hemmet – som att exempelvis totalrenovera köket eller installera solceller på taket.

GettyImages-1406177771.jpgHos Santander Consumer Bank tror vi på att låta drömmar bli verklighet. Vi vill inte heller låta ekonomi stå i vägen för kunna optimera en bostad.

Därför kan du hos oss ta ett privatlån på 150 000 kr utan säkerhet. Läs mer på denna sida om hur ett privatlån funkar i praktiken och vilka fördelar du får som kund hos Santander.

Säkerhet vid ett lån på 150 000 kr

Kanske undrar du över vad ett lån utan säkerhet egentligen betyder. Kort sagt är det ett privatlån, på exempelvis 150 000 kr, där banken lånar ut pengarna utan någon form för säkerhet.

Du kan jämföra det med ett bostadslån: Här är det oftast bostaden som fungerar som säkerhet, och banken kan välja att sälja bostaden för att betala av lånet.

Ett lån hos Santander på 150 000 kr eller ett mindre lån utan säkerhet innebär dock att du behöver uppfylla en del kriterier. Man kan säga att dessa kriterier fungerar som en säkerhet, både för långivaren och dig som kund.

Att låna 150 000 kr: Kreditupplysning

Om du vill låna pengar kan det kännas bra att veta innan huruvida din ekonomiska situation kan klara av det. Hos Santander Consumer Bank vill vi som långivare ge dig en trygg upplevelse och därför gör vi en kreditupplysning i samband med din ansökan till ett privatlån.

Kreditupplysningen görs via Upplysningscentralen och som kund får du alltid en kopia av kreditupplysningen, antingen via e-post eller vanlig post.

En kreditupplysning visar:

  • Om du i förväg har några betalningsanmärkningar
  • Dina årsinkomster
  • Om du har andra lån
  • Hur troligt det är att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån

Du kan läsa mer om kreditupplysningen samt hur du kan öka din kreditvärdighet här.

Effektiv ränta när du ska låna 150 000 kr

Vid ett privatlån på en summa som 150 000 kr uppkommer det naturligt en del olika frågor. En av de vanligaste frågorna är räntan och här kommer vi specifikt in på effektiv ränta.

För det första år det grundläggande att du som kund informeras om räntan vid din ansökan av långivaren. Du ska kunna veta exakt hur mycket det är du ska betala tillbaka och inte bli vilseledd av diverse dolda avgifter.

Den effektiva räntan svarar således till den exakta summan av alla kostnader som du kommer ha i 1 år, inklusive olika avgifter. På så sätt har du koll på din ekonomi hela vägen utan några otrevliga överraskningar.

Din personliga ränta kan dock först räknas ut efter att du har lämnat in din ansökan och långivaren har utfört en kreditupplysning. Därför är det alltid en bra idé att jämföra lån. Men som kund hos Santander Consumer Bank behöver du aldrig oroa dig för olika dolda avgifter, varken i början eller i slutet av processen.