Privatleasing - det enklaste sättet att få en ny bil

Långtidshyr en bil där du bestämmer hyrestid, körsträcka och månadskostnad.

Röd leksaksbil och en silvrig laptop på ett träbord
Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring
Check mark

Ny bil med alla garantier

Försäkring och garanti ingår i månadskostnaden.

Check mark

Slipp tänka på andrahandsvärdet

När hyrestiden är slut lämnar du tillbaka bilen.

Check mark

Ingen kontantinsats

Behåll sparpengarna utan att belasta låneutrymmet.

Är du företagare och intresserad av att leasa?

Då har vi ett bättre alternativ för dig. Santander är märkesoberoende vilket innebär att du kan leasa bilen hos oss oavsett vilket märke du vill köra.
Företagsleasing

Hitta bilhandlare

Dessa bilhandlare kan erbjuda dig leasing genom Santander.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor om privatleasing

Jag har inte fått min faktura, när kommer den?

Våra fakturor skickas ut i mitten av månaden och du bör ha fått den mellan den 15:e och 20:e varje månad. 

Saknar du din faktura kan du logga in på internetbanken och på förstasidan när du har loggat in hittar du dina betalningsuppgifter. Detta gäller för alla våra kunder utom våra företagsleasingkunder.  

Har du autogiro kommer vi inte att skicka några fakturor per post utan du hittar dem endast på internetbanken, detta som en del av vårt miljöarbete. 

Publicerad 14 februari, 2019

Jag har tekniska problem med mitt fordon. Vart ska jag vända mig?

Om du behöver göra en reklamation av ditt fordon ska du vända dig direkt till återförsäljaren där du köpte eller hyr ditt fordon.

Publicerad 14 februari, 2019

Privatleasingskydd - en trygghet om något oförutsett inträffar

Privatleasingskydd är en försäkring som betalar ditt leasingavtal i upp till ett år om du skulle bli sjuk eller arbetslös. Ingår kostnadsfritt de tre första månaderna.

Skaffa drömbilen med Santanders privatleasing

1

Hitta drömbilen

Vi samarbetar med flera hundra bilhandlare i hela landet.

2

Välj månadskostnad

Du bestämmer hyrestid, avtalar körsträckan och betalar en månadshyra. 

3

Ansök hos bilhandlare

Du får ditt kreditbesked inom ett par minuter direkt på plats i bilhallen.

Så fungerar privatleasing

Att leasa bil innebär att du långtidshyr en bil istället för att köpa den. Du väljer själv modell, hyrestid och körsträcka och betalar en månadsavgift under perioden som du leasar bilen. 

Månadskostnaden beror på vilken bilmodell du valt, eventuell extrautrustning och hur många mil du angett att du kommer köra.

När avtalstiden är slut lämnar du tillbaka bilen till din återförsäljare och har då möjlighet att teckna ett nytt avtal och plocka ut en ny bil. Det är ett smidigt och enkelt sätt att försäkra sig om att man alltid kör en ny bil som man trivs med och som håller hög standard. 

Med Santander kan du hitta samarbetande återförsäljare i hela landet och privatleasa din nästa bil med extra trygghet.

Leasa din drömbil med Santander

Har du tittat på en specifik bilmodell som du drömmer om att köra varje dag? Du kanske inte har möjlighet att ta ett billån eller köpa hela bilen själv och då är det en praktisk lösning att leasa en bil istället.  

Genom att privatleasa kan du köra precis den bilen som du drömt om, utan att behöva tänka på andrahandsvärdet eller hur länge nybilsgarantin gäller. Med leasing av bil väljer du endast din drömbil och tecknar ett avtal med våra återförsäljare, smidigt och enkelt. 

Hitta din bilhandlare här

På den här sidan kan du upptäcka alla våra samarbetande återförsäljare i hela Sverige och boka en tid för åka och titta på tillgängliga bilmodeller. Vi samarbetar med återförsäljare som kan erbjuda expertrådgivning och utmärkt service så att du får den hjälp du behöver när du vill privatleasa en bil. 

Hos våra återförsäljare kan du själv välja leasingperiod, eventuella tillbehör, hur många mil som ska ingå och vilket serviceavtal du vill teckna. Du väljer självklart även modell på bilen. Du kan välja mellan flera nya bilar och privatleasa just den bilmodell som du drömmer om. 

Leasingperioden och serviceavtalet är individuella för alla återförsäljare så att du kan välja den återförsäljaren som kan erbjuda just det avtal som lever upp till dina krav, vilket är en stor fördel med privatleasing. 

Anpassa din månadskostnad

Din månadskostnad är baserad på dina egna val, så du kan skräddarsy hela avtalstiden för att den ska vara rimlig för dig. Du har möjlighet att få en låg månadskostnad om du inte väljer den senaste bilmodellen eller massa extrautrustning. Det blir även billigare om du inte ska köra så många mil per år. 

När din privatleasing är över behöver du endast lämna tillbaka bilen till återförsäljaren och eventuellt teckna avtal och försäkring för en ny bil. 

Hur går det till med privatleasing?

För att komma igång med privatleasing behöver du först hitta en återförsäljare som kan erbjuda det du är ute efter när det gäller själva avtalet. Du kan se en lista över alla återförsäljare här och hitta en nära dig. Därefter tar du kontakt direkt med bilhandlaren för att få mer information och för att boka ett möte. 

Om du vet att du vill privatleasa en specifik bil kan du leta efter bilhandlare som erbjuder just den modellen du vill ha. Du kanske vill ha några specifika förmåner och fördelar, då kan du välja den återförsäljaren som erbjuder det.

Vilken sorts privatleasingavtal som erbjuds kan variera hos varje enskild återförsäljare så hör av dig till flera bilhandlare i ditt område för att hitta rätt. Du kan bland annat få:

 • 3 års garanti.
 • 3 års vägassistans.
 • Upp till 1500 mil/ år.
 • Nybilsgaranti.
 • Ingen kontantinsats.
 • Försäkring ingår.
 • Service som ingår.
 • Ingen avgift på din faktura.

Möjligheterna är många så hitta det avtalet som passar dig bäst. När du har hittat drömbilen och fått månadskostnaden kan du enkelt och smidigt ansöka om privatleasing hos bilhandlaren. Du kan räkna med att få ditt kreditbesked inom några minuter så att du kan skriva under avtalet på plats i bilhallen. 

Med privatleasing har du en smart lösning som gör det enkelt för dig att njuta av en ny bil utan den höga kostnaden. Du behöver inte heller betala en stor kontantinsats för att få din drömbil via Santander. För mer information kan du kontakta de individuella återförsäljarna och få expertrådgivning. 

Praktiska förmåner med privatleasing 

 • Ingen kontantinsats.
 • Ingen oro för andrahandsvärdet.
 • Försäkring och garanti ingår i månadskostnaden.

Praktiskt och smidigt med privatleasing

Det är svårt att säga hur hög din månadskostnad kommer vara för din privatleasing innan du har bestämt din körsträcka per år. Den slutliga månadskostnaden kan först bestämmas när alla avtal är på plats hos bilhandlaren. Dock kan du kan få en preliminär månadskostnad hos den bilhandlare du besöker baserat på vilka behov du har. 

Månadskostnaden är baserad på vilken modell du väljer, vilken extrautrustning du vill ha och hur många mil/år du ska köra. Priser på bilar och extrautrustning kan du se hos våra återförsäljare och därefter göra en kreditprövning genom Santander när du har valt ditt avtal. 

Upptäck företagsleasing 

Med Santander har du också möjlighet att företagsleasa oavsett om du har ett mindre eller större företag. Med företagsleasing varar leasingtiden mellan 1 och 5 år och du står själv för försäkring, service och eventuella reparationer. 

Många företag väljer att teckna ett avtal på 3 år, men du kan anpassa leasingtiden efter ditt företags behov precis som du vill. Med Santander kan du leasa vilket bilmärke du vill, vi är nämligen märkesoberoende. Om ditt företag önskar ett specifikt märke eller modell kan du enkelt teckna ett avtal hos oss och få den bil som ditt företag vill ha. 

Byt till en plug-in hybrid med privatleasing

Oavsett om du är på jakt efter en kombi, el-bil eller en smart plug-in hybrid kan du köra bilen du drömmer om med privatleasing, helt utan kontantinsats. Du får försäkring, nybilsgaranti, vägassistans och mycket mer genom privatleasing med en månadskostnad, än att köpa bil, och ett avtal som passar dina behov. 

Testa privatleasing när du ska välja din nya bil för att köra precis den bil du drömmer om. Om du fortfarande tvekar kan du hitta mer information på vanliga frågor om leasing och få en bättre överblick över de förmåner och fördelar du kan dra nytta av med privatleasing. 

Upptäck dina möjligheter med våra samarbetande återförsäljare idag och få en ny plug-in hybrid, el-bil eller en annan drömbil och testa privatleasing med Santander. 

Illustration av en flicka med brunt hår som håller i en ipad

Beställ din nästa bil online

Tillsammans med Kia Motors Sweden har vi tagit fram en tjänst där du enkelt kan beställa din bil online – Privatleasing online.
Läs mer om Privatleasing online hos Kia

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan

Välj det lån som passar dig bäst

Illustration av gröna sedlar

Privatlån

När du vill förverkliga en idé, samla flera lån eller köpa något du länge velat ha.

Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din månadskostnad.

Illustration av en gul liten bil.

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration av en ljusblå husvagn

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.