Samla dina lån och sänk din månadskostnad

Samla dina lån och spara pengar på att lösa dina befintliga lån och krediter.

Par framför bärbar dator i hemmet
Illustration av en röd kundkorg med en bil, ett kort och en dator.
Check mark

Bättre villkor

Du kan få bättre villkor i ett samlat lån.

Check mark

Lägre månadskostnad

Få en sänkt månadskostnad.

Check mark

Bättre kreditvärdighet

Färre lån ger högre kreditvärdighet.

Ett räkneexempel:
Vid ett lån på 90 000 kr som återbetalas på 8 år med räntan 10,70% (inkl. aviseringsavgift 0 kr vid autogiro och uppläggningsavgift 0 kr om du ansöker om lån via www.santanderconsumer.se) blir den effektiva räntan 11,24%. Du betalar 1 399 kr/månad och antalet avbetalningar är 96, dvs. ett totalbelopp på 134 327 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 7.44-15.40%. Den effektiva räntan kan variera från 7.70-16.53%. (April 2024)

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor om privatlån

Vad tittar ni på när jag gör en ansökan?

När du ansöker om ett lån via Santander Consumer Bank gör vi en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Du får alltid hem en kopia när en kreditupplysning tas, antingen med posten eller i din digitala Kivra-brevlåda.

Den information vi tittar på i kreditupplysningen är bland annat tidigare lån och krediter, tidigare ansökningar och dina taxerade inkomster

Vi tittar även på att du har angett uppgifter som stämmer överens med våra grundkrav. De hittar du här.

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kr och 350 000 kronor.

Vi är måna om att ditt lån ska vara tryggt och baserar bedömningen på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuella tidigare lån.

Ibland görs bedömningen att vi inte kan bevilja ett lån på hela det belopp som ansökan gäller. Vi kan då i vissa fall erbjuda ett lån på ett lägre belopp. Hur mycket man får låna framgår av det svar vi ger dig när vi har behandlat din ansökan.

Du kan öka sannolikheten att bli beviljad genom att ha en medsökande på lånet, till exempel en familjemedlem.

Vi hjälper dig med att besvara några av de vanligaste frågorna i vår artikel Hur mycket får jag låna?

Vad får jag för ränta på mitt lån?

Räntan för Mitt Lån är individuell och för närvarande 7.44% till 15.40%

Beskedet om räntan kommer först när ansökan har gjorts, innan det kan vi inte ge dig en räntesats. Se räkneexempel för ett privatlån här.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är när en bank undersöker och bedömer din kreditvärdighet. Den visar hur troligt det är att en person kommer kunna betala tillbaka sitt lån till banken.

En kreditupplysning tas alltid när det ska upprättas ett lån med dig och din bank. Man tittar bland annat på taxerade årsinkomster från tidigare år, har det förekommit betalningsanmärkningar, finns det andra lån eller krediter och om det finns ett skuldsaldo hos Kronofogden. Detta blir underlaget för en bedömning som visar en persons betalningsförmåga.

Du kan läsa mer här: Lär dig allt om kreditupplysningar och stärk ditt eget kreditbetyg

Låneskydd - en trygghet om något oförutsett inträffar

Försäkringen betalar lånets månadsbelopp i upp till ett år, vid exempelvis sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen går även in och löser hela lånet vid dödsfall. 

Så ansöker du om att samla lån

1

Fyll i ansökan med önskat lånebelopp

Ange totala summan av dina befintliga lån och krediter som du vill lösa. Du binder inte upp dig på något i detta steg.

2

Välj din månadskostnad

Hitta den månadskostnad som passar din ekonomi bäst genom att välja återbetalningstid.

3

Signera avtalet

När du signerat avtalet har du pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar och kan lösa dina tidigare lån eller krediter.

Gå vidare och få din ränta

Vårt privatlån

  • Låna 10 000 – 350 000 kronor utan krav på säkerhet.
  • Ränta mellan 7.44% till 15.40%.
  • Ingen uppläggningsavgift.
  • Inga aviavgifter (vid betalning via autogiro).
  • Lånebesked direkt.

Ansök om ett lån

Vill du att vi hjälper dig?

Vi finns tillgängliga på 08-559 514 00 helgfri måndag–fredag kl 10.00–16.00 för att svara på dina frågor och hjälpa dig att lägga upp ditt lån.

Vill du hellre att vi ringer dig – fyll i dina kontaktuppgifter så ringer vi upp. 

Ange veckodag (mån–fre) och tidpunkt (9–16) som passar dig bäst att vi ringer.
Obs. ange inga kontonummer.
Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas Fyll i de tecken du ser i bilden. (Koden kan bestå av både bokstäver och siffror)
Illustration av en grön pratbubbla med ett utropstecken i

Produktinformation

Grundkrav för Mitt lån

Du kan ansöka om Mitt lån om du:

  • är över 20 år
  • har en fast årsinkomst på minst 240 000 kronor, deklarerad i Sverige
  • inte har några betalningsanmärkningar.

När du gjort en ansökan tar vi en kreditupplysning som grund för din låneansökan.

Allmänna villkor för Mitt lån

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för lånet.
Allmänna villkor Mitt lån (pdf, 97kB)

Försäkringsvillkor för Låneskydd

I villkoren kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för försäkringen.
Försäkringsvillkor Låneskydd Privatlån (pdf, 87kB)

Varför ska jag samla mina lån?

Det är ofta ganska dyrt att ha många lån och krediter. Du kan spara pengar genom att samla dina lån på ett ställe. Ansök om ett blancolån hos oss och samtidigt få bättre villkor och högre kreditvärdighet. Vi erbjuder lägsta möjliga ränta med hänsyn till din situation.

Hur gör jag för att samla mina smålån?

För att samla dina lån ansöker du om ett privatlån som motsvarar det totala beloppet som du har i smålån. Tar du ett
privatlån hos Santander så hjälper vi dig att lösa dina mindre lån genom att du lämnar in en lösenfullmakt och information om vilka lån som du vill lösa, eller så betalar vi ut summan till dig, så att du själv kan lösa dina lån.

Din trygghet är viktig för oss och vi, precis som alla andra seriösa banker, gör alltid en ordentlig kreditprövning (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter) så att du får låna så mycket som möjligt.

Fördelar med att samla lån

Genom att lösa dina lån och krediter kan du få en lägre månadskostnad och en lägre ränta. Större lån innebär oftast en lägre ränta eftersom långivarna till små lån ofta vill ha högre ränta. Dessutom kan man lägga upp större lån på längre avbetalningstid vilket ger en lägre månadskostnad. Hitta en lagom nivå på avbetalningstakten med en månadskostnad som passar din ekonomi. 

Räntan baseras på de uppgifter du lämnar in samt de uppgifter vi får när vi gör en kreditkoll (UC). Där ser vi bland annat dina taxerade inkomster, dina lån, kreditgivare, den skatt du betalat och avdrag som du gjort. Dessa uppgifter använder vi för att räkna ut den bästa räntan för just dig.

Lös dyra lån och krediter med en medsökande

Genom att samla flera mindre befintliga lån och ansöka om ett samlingslån tillsammans med en medsökande får du oftast en större möjlighet att bli godkänd med bättre villkor samt lägre ränta och månadskostnad.

Bättre kreditvärdighet genom att ha färre kreditgivare 

Att ha många olika kreditgivare sänker ditt kreditbetyg och genom att samla lån hos en eller flera banker så får du en bättre score. Antalet krediter kan påverka dina förutsättningar att ansöka om nya lån i framtiden. Men det ger dig också bättre villkor att samla ihop lånen till en och samma långivare. Det skapar dessutom mycket bättre överblick för din privatekonomi.

Om du vill ha mer information om kreditprövningen, kan du läsa vår guide: Hur mycket får jag låna?

Att samla lån ska vara enkelt

För många kan det kännas krångligt att samla sina lån och det kräver att man vet lite om privatlån och fördelar med olika sorters lån. När du samlar dina lån med Santander Consumer Bank får du rådgivning och en individuell prövning för att hitta den bästa lösningen för just dig. Detta så att vi bäst matchar din profil och hjälper dig att få bättre överblick. Men också så att du kan få möjlighet till bättre villkor.

När det gäller att samla dina lån i ett privatlån eller blancolån är det viktigt att ditt lån är rimligt och realistiskt för din situation. Därför får du alltid en ränta som är baserad på din information och förmåga att betala av lånet.

Det betyder att du slipper betala olika räntor för flera små lån och istället får en anpassad och individuell ränta på ett samlat lån. Då blir det lättare att hålla ordentligt koll på din ekonomi och dina möjligheter. 

Du kan läsa om låneskydd för privatlån här.

Fördelar med att samla dina lån

Det finns flera fördelar att samla smålån och krediter i ett samlat lån. Det ger direkt en bättre överblick över din ekonomi och situation. Det ger dig även bättre ordning bland dina olika lån och skulder så att du får smidigare möjligheter för avbetalning. 

Att samla dina lån minskar också din månadskostnad i och med att du går från att betala ränta och betalning på flera smålån till att betala ett samlat belopp på hela summan. Det gör att du kan hålla dina utgifter lägre varje månad, vilket snabbt visar resultat på bankkontot. När oförutsedda utgifter dyker upp kan det vara praktiskt med ett privatlån eller blancolån så att du kan ta ett lån utan säkerhet. Det är smidigt och enkelt samtidigt som det snabbt kan hjälpa dig lösa dina utgifter.

Om detta händer kan det vara en fördel att samla alla dina  resterande små lån och krediter under ett samlat privatlån istället för att lägga till ännu ett lån på listan med en annan ränta än de andra. Det är just dessa tillfällen där ett samlat lån kan sänka dina utgifter varje månad. 

Det ger möjligheten att åka på resan eller fixa toan som gått sönder och samtidigt dra ner dina månadskostnader på lån på ett praktiskt sätt.

Se dina bästa möjligheter här

När du vill samla dina lån kan du kolla på ett privatlån, även kallad blancolån. Det är lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver ha en bostad eller bil som säkerhet till banken. 

När du tar ett lån utan säkerhet kommer räntan automatiskt att vara högre än ett bostadslån eftersom lånet inte har en säkerhet. När du tar ett lån hos Santander Consumer Bank får du alltid en ränta som är rimlig och anpassad till just din situation så att den inte blir orealistiskt hög. Genom att ta en titt på vår lånekalkylator kan du få en överblick av  olika lånebelopp och återbetalningstid på privatlån.

Samla lån och krediter - dra ner dina månadskostnader idag

Ta en titt på dina möjligheter här genom att kika på våra privatlån och blancolån och se hur hög din ränta blir beroende på lånebeloppet och återbetalningstiden. 

Få ditt slutliga erbjudande baserat på din situation och information och njut därefter av ett samlat lån som är realistiskt och anpassat till just dig. Slipp stress över flera små lån samtidigt som du drar ner dina utgifter varje månad. Gör det enklare att hålla koll på din ekonomi. Skicka in din ansökan om att samla dina lån hos oss.

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan

Välj det lån som passar dig bäst

Illustration av gröna sedlar

Privatlån

När du vill förverkliga en idé, samla flera lån eller köpa något du länge velat ha.

Illustration av en gul liten bil.

Billån

Oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med finansieringen.

Illustration av en ljusblå husvagn

Fritidslån

Låna till ny eller begagnad husvagn, husbil, MC, skoter eller fyrhjuling.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring

Privatleasing

Om du föredrar att långtidshyra en ny bil och slippa tänka på värdeminskningen.