Ungt par i friluftskläder på skogspromenad

Det här kan du göra i påsk med någon du tycker om

Ingenting är som det brukar vara i dessa tider, men det går att göra roliga saker tillsammans trots en pågående pandemi. Här har vi samlat våra bästa coronavänliga aktiviteter att göra tillsammans under påskhelgen.

Vandra

Att vandra har blivit omåttligt populärt det senaste året – och med all rätt. Det är ett trevligt sätt att umgås på. I de allra flesta städer finns det vandringsleder i alla möjliga olika distanser. Googla en led som passar dig och ditt sällskap och kombinera det med en god och mättande matsäck.

Fågelskådning

Fågelskådning är inte bara för den inbitna och erfarna fågelkännaren, utan även för den som vill upptäcka natur- och djurlivet på ett nytt sätt. Beroende på var i Sverige du befinner dig finns det olika fåglar att leta efter. Om du vill veta exakt var du ska ta dig, vilket fågeltorn som finns närmast dig och vilka sorter du ska leta efter kan du använda dig av den här kartan.

Ta in på hotell

Om du inte känner för att spendera påsken utomhus kan du ta in på hotell med någon du tycker om – eller skämma bort dig själv en natt eller två i din egen stad. Att unna sig en ”staycation” är ett mysigt sätt att upptäcka sin hemstad på.

Cityquiz

Bor du i Stockholm och vill lära känna huvudstaden lite bättre? Testa dina kunskaper i ett stadsvandringsquiz med en kompis, familj eller partner via din mobil. Promenaden tar mellan 60 och 90 minuter beroende på tempo. Besök Cityquiz och välj vilken stadsdel du vill utforska.

Kulturvandring

Att gå på en kulturvandring är ett sätt att bejaka både natur- och kulturupplevelser. Googla vilka olika vandringsleder som finns i just din stad och upptäck ny konst och fin natur.

Hyr en bil

Om du inte vill upptäcka din hemstad till fots kan du hyra en bil och ge dig iväg för att se nya platser. Kanske åka ut till kusten för en promenad längs havet? Eller varför inte åka till ett naturreservat, njuta av frisk luft och äta en god fika.

Äventyrspark

För den som inte är rädd för höjder är ett besök till en äventyrspark en adrenalinhöjande aktivitet. Där kan du klättra, åka zipline och testa höghöjdsbanor. Ett roligt äventyr för hela familjen eller kompisgänget. Äventyrsparker finns utspritt lite överallt i Sverige, gör en sökning och se vilken som är belägen närmast dig.