Hög vinkel syn på man som håller kreditkort medan kvinna skriver på bärbar dator.

Därför bör du använda kreditkort när du handlar på nätet

Det finns mycket du kan göra för att känna dig trygg på nätet. Att till exempel betala med kreditkort online ger dig en större trygghet och en högre säkerhet.

Vad är skillnad på bankkort och kreditkort?

När du betalar med bankkort dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. När du betalar med kreditkort betalar du istället med kredit, vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren.

Med ett kreditkort kommer många fördelar, du får en tydlig överblick över din ekonomi och du kan planera och sätta upp din budget efter andra premisser.

Det finns många olika kreditkort att välja mellan, så vilket kreditkort ska man ha? Mitt kort+ har upp till 54 dagar räntefritt på alla köp både i Sverige och utomlands. Mitt kort+ är ett betal- och kreditkort som möjliggör för dig som kund att betala av i din egna takt. 

Om ditt bankkort skulle hamna i fel händer är det väldigt enkelt för den skyldige att genomföra obehöriga köp. Skulle du upptäcka ett köp du inte känner igen på ditt kreditkort, så kontaktar du kundservice innan du betalar fakturan. De hjälper dig även att spärra ditt kort om du misstänker att det har hamnat i fel händer.

Vanliga myter om kreditkort

Vanliga myter om kreditkort är att det är dyrare att handla med det än med betalkort och kontanter, att det kreditkortet inte går att använda överallt, att det är höga räntor och att det skulle vara mer osäkert med ett kreditkort än med ett betalkort. Att det skulle vara dyrare med ett kreditkort än ett betalkort stämmer inte, snarare tvärtom.

Olika kreditkort medför olika förmåner, men vanligt förekommande är rabatter, försäkringar och bonusprogram, som du annars hade gått miste om. Att kortet skulle ha en mer begränsad förmåga till betalning än ett betalkort är även det en myt. Däremot rekommenderar vi att alltid ha med sig två kort - ifall olyckan skulle vara framme.

Myten för att kreditkort skulle innebära höga räntor är också det en osanning - med vårt kort Mitt kort+ kan du handla räntefritt i upp till 54 dagar.

Läs mer: 5 myter om kreditkort

Upp till 54 dagar räntefritt med Mitt kort+

Tricket för att undgå onödiga kreditkortsavgifter är att betala räkningen i tid – och då förstås hela fakturan. Då behöver du aldrig använda pengar du inte har. Mitt kort+ är ett kreditkort utan ränta, så länge som din betalningshistorik endast består av varuinköp och inga kontantuttag, är kreditkortet räntefritt i upp till 54 dagar.

Med Mitt kort+ får du dessutom tillbaka pengar när du handlar! Om du ansluter ditt kort till vårt återbäringsprogram får du upp till 25 % återbäring i över 200 webbutiker. Du slipper även valutaväxlingspåslag när du handlar med kreditkortet utomlands, och – vi bjuder på årsavgiften första året.

Med vårt kreditkort Mitt kort+ ingår även reseförsäkring när du betalar minst 75% av din resa med kortet. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Du kan ansöka om Mitt kort+ om du:

  • är över 20 år
  • har en fast årsinkomst på minst 110 000 kronor, deklarerad i Sverige
  • inte har några betalningsanmärkningar.

Här kan du ansöka om kreditkortet: Mitt kort+

Sammanfattning:

  • Handla räntefritt i upp till 54 dagar.
  • Få återbäring på dina köp.
  • Betala räkningen i tid och slipp onödiga kostnader.
  • Reseförsäkring ingår.
Illustration of a red credit card

Vill du veta mer om vårt kreditkort?

Läs mer om Mitt kort+ och hur du kan ta del av förmånliga erbjudande via vårt återbäringsprogram.

Effektiv ränta 17,55 % (juli 2021).

Prisexempel:
Vid en använd kredit på 10 000 kr beräknat med en återbetalningstid på 12 månader med räntan 14,95 %, 30 dagar räntefritt och årsavgift 195 kr blir det totala beloppet att betala 10 903 kr. Detta ger en genomsnittlig månadskostnad om 909 kr och antalet avbetalningar är 12. Effektiv ränta 17,55 %. Uttagsavgift uppgår till 3 % av uttaget belopp (lägst 35 kr).

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan