En laptop, ett par glasögon och ett öppet anteckningsblock på ett skrivbord i hemmamiljö

Så uppdaterar du hemmakontoret med enkla medel

Är du en av de som jobbar hemifrån? Många människor har behövt ställa om sin vardag sedan coronapandemins utbrott. En av de större skillnaderna är antalet hemmajobbare som har mer än tiofaldigats under pandemin (källa: Svenskarna och internet). Läs våra tips om hur du skapar en god arbetsmiljö i hemmet – med enkla medel.

Börja med att hitta en bra plats i din bostad där du har möjlighet att jobba koncentrerat. Bor du stort kanske du har möjlighet att inreda ett helt arbetsrum och bor du lite mindre kan du förhoppningsvis avvara ett hörn eller en del av matbordet. Det viktigaste är att du har en bekväm stol och ett bord i armbågshöjd.

Inventera vad du har hemma

Det är väldigt vanligt att man har fler saker hemma än man tror. Med lite kreativitet kan man förvandla sina prylar till något användbart. Har du inget bra skrivbord att jobba vid så har du kanske en strykbräda som du kan använda som ett ståbord. Placera strykbrädan framför ett fönster i bra arbetshöjd så att du kan både jobba och njuta av ljuset. Har du ingen strykbräda så har du alldeles säkert en fönsterbräda! Leta fram några tjocka böcker och stapla i en hög för att skapa en bra höjd för din dator. Ställ fram en av köksstolarna och börja jobba.

Investera i nytt

Om du går i tankarna att inreda ett arbetsrum finns det flera sätt att komma billigt undan. Börja med att undersöka om din arbetsgivare kan bistå med till exempel en bra kontorsstol, en extern skärm eller kanske ett bord. När du har basmöblerna på plats är det dags att inreda för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Du som kopplat ditt Santanders Mitt kort+ till återbäringsprogrammet kan ta del av flera bra erbjudanden – och få pengar tillbaka när du handlar.

Satsa på få men viktiga detaljer

För att skapa den där lugna och inspirerande arbetsplatsen är det viktigt med bra ljussättning. Med rätt ljussättning spelar det ingen roll om vädret skiftar eller att eftermiddagarna är mörka. Dock är det lika viktigt att ha persienner eller gardiner för att inte bli störd av solljuset.

Tänk även på att växter kan få vilket rum som helst att blomstra – ett enkelt knep för att få till en inspirerande miljö. Och glöm inte bort att ta välbehövliga pauser under arbetsdagen, det är viktigt för att både behålla energin hela dagen.

Illustration of a red credit card

Vill du veta mer om vårt kreditkort?

Läs mer om Mitt kort+ och hur du kan ta del av förmånliga erbjudande via vårt återbäringsprogram.

Effektiv ränta 17,55 % (juli 2021).