#MinKlassiker

I andra säsongen av #MinKlassiker får vi följa fyra studenter, med olika bakgrund och förutsättningar, som tillsammans tar sig an de fyra loppen i En Svensk Klassiker. Till sin hjälp har de skidlegendaren Johan Olsson, triatleten Annie Thorén och hälsoinspiratören Stephan Wilson.
Följ deltagarnas resa på Instagram

Mer om #MinKlassiker och samarbetet med En Svensk Klassiker

Deltagarna och mentorerna från Min Klassiker säsong 2 - glädjerop

#MinKlassiker blir TV-serie

Du kan se den första och andra säsongen av #MinKlassiker på Viaplay och Viafree

Fyra studenter, fyra lopp

Studenter är en samhällsgrupp många ofta missar. De har det tufft ekonomiskt, sover dåligt, slarvar kanske med kosten och spenderar många timmar med att sitta stilla. En grupp människor som är i behov av att investera i en hållbar och hälsosam livsstil och en naturlig uppföljning till den första säsongen.

Tillsammans ska de genomföra de fyra loppen i En Svensk Klassiker:

  • Vasaloppet 9 mil
  • Vätternrundan 30 mil 
  • Vansbrosimningen 3 km
  • Lidingöloppet 3 mil

Malin Källgren

Malin är en högpresterande person som alltid gillat att träna och röra på sig. Hon pluggar till jurist i Göteborg som kräver stort fokus och många sena studiekvällar, vilket har lett till att hon inte lyckats fått in träningen som en naturlig del av vardagen. Prestationsångest, sömnsvårigheter och magproblem har bidragit till en inre stress som påverkat hennes vardag negativt. Med målsättningen att hitta en bättre balans mellan träning, hälsa och studier ansökte hon till #MinKlassiker.

Lotta Holmgren

Lotta är en person som alltid gillat att träna, speciellt i grupp. Under åren har hon testat många olika träningsformer, alltifrån spinning till cirkelfys, men har inte hittat rätt typ av träning som fått henne tillräckligt motiverad att kontinuerligt röra på sig. Med hennes stora rädsla för nerförsbackar ville Lotta ändå ta sig an En Svensk Klassiker – med målet att hitta just sin träningsform och att må bra i kropp och själ.

Roosa-Maria Savonen

Att studera, äta hälsosamt, sova tillräckligt och dessutom hålla igång träningen är något som kräver struktur, tid och motivation. För Roosa har tuffa tentaperioder och intensiva praktikperioder inneburit att träningen många gånger blivit lidande. Att våga ställa upp i loppen och anta en En Svensk Klassiker är en utmaning som hon länge trott varit omöjlig – tills nu.

Rasmus Axelsson

Rasmus är 21 år och studerar till högskoleingenjör i elektroteknik på Linneuniversitet i Växjö. Att finna en balans mellan hälsa, studier och träning har varit tufft. Att dessutom få in umgänge med kompisar, jobba extra och hinna vila har gjort det svårt för Rasmus att lägga den tid han önskat på #MinKlassiker.

Ny rapport om studenters hälsa

Tillsammans med En Svensk Klassiker har vi på Santander Consumer Bank släppt en hälsorapport med fokus på studenters hälsa.

En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom #MinKlassiker hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.