#MinKlassiker

Nu är den tredje säsongen av MinKlassiker i gång! Efter ett år av inställda motionslopp och färre träningsmöjligheter har behovet att röra på sig aldrig varit viktigare. Så i år kommer skidlegendaren Johan Olsson att utmana dig att röra på dig! Han kommer att bjuda på en hel del oväntade utmaningar, alltifrån att rocka rockring till att koreografera en tik tok-dans. Om du klarar hans utmaningar, ja, då blir det din tur att utmana honom. 

Håll dig uppdaterad på Instagramkontot @MinKlassiker.

Johan Olsson påhejjad av Annie Thorén under Vetternrundan

Förutom ett år av härliga utmaningar så kommer Johan Olsson tillsammans med Annie Thorén att coacha författaren Manne Forssberg, journalisten Ann Söderlund och den före detta alpina utförsåkaren Mattias Hargin att genomföra loppen i En Svensk Klassiker. Det här kommer att bli ett klassiker-år fyllt av träningsinspiration, härliga samtal och spännande utmaningar! 

Mer om #MinKlassiker och samarbetet med En Svensk Klassiker

Avsnitt 6: Den 28 februari stakade, kämpade och spurtade Manne Forssberg, Ann Söderlund och Mattias Hargin de 90 tuffa kilometrarna från Sälen till Mora i strålande solsken under Öppet spår. Endorfinerna, tårarna och lyckorusen fann inga gränser.

Oops! Här skulle du ju ha sett en film. För att kunna se den behöver du acceptera cookies för marknadsföring. Gå till cookie inställningar för att ändra dina val

Träningsinspiration

Följ våra fyra deltagare när de tar sig an nya träningsformer och bjuder på sig själva och få massor av inspiration. Coachade av Johan Olsson och Annie Thorén kommer de tillsammans genomföra de fyra loppen i En Svensk Klassiker:

  • Vansbrosimningen, 3 km
  • Vätternrundan, 31,5 mil
  • Lidingöloppet, 3 mil
  • Vasaloppet, 9 mil

Ann Söderlund – programledare, författare, podcastare och journalist

Ann Söderlund, 48, är journalist i grunden och driver podcasts, blogg och Instagramkonto. Ann bor tillsammans med sina fem söner och man i Stockholm.

Anns största utmaning i Min Klassiker kommer vara att få ihop livspusslet och göra träningen till en naturlig del av sin vardag.

@annsoderlund

Manne Forssberg – författare, podcastare, föreläsare och journalist

Manne Forssberg, 38, har skrivit två böcker och är ena halvan av podcasten Pappapodden och Spring Snyggt.

Mannes största utmaning i Min Klassiker kommer att vara Vätternrundan – att hålla rätt tempo under lång tid. 

@manneforssberg.se

Mattias Hargin – en av Sveriges mest kända alpina utförsåkare

Mattias Hargin, 35, en av Sveriges mest kända alpina utförsåkare. Förutom skidåkning är han passionerad för fotografering.

Mattias största utmaning i Min Klassiker kommer var att sänka sin kravbild på sig själv – att lägga tävlingsinstinkten åt sidan och njuta av loppen.

@mattiashargin

För dig som följt Min Klassiker under en tid kanske undrar var Elin Härkönen tagit vägen. Tyvärr råkade Elin ut för ett svårt ryggskott under sommaren och beslutade sig för att avbryta sin medverkan i serien då hon inte hade möjlighet att träna som hon önskade inför kommande lopp. Väldigt tråkigt förstås, men hälsan kommer alltid först!

En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom #MinKlassiker hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.