Min Klassiker 2020

En serie om fyra studenter som strävar efter att hitta balans mellan studier, hälsa och träning.

En ny säsong av Min Klassiker har dragit i gång. I andra säsongen får vi följa Malin som pluggar juridik, Rasmus till högskoleingenjör i elektroteknik, Roosa pluggar sjuksköterskelinjen och Lotta som går personal- och arbetslivsprogrammet.

Följ deltagarnas resa på Instagram

Deltagarna i Min Klassiker 2020 med cykelutrustning och cyklar
Illustration kvinna med brunt hår vid dator

Fyra studenter, fyra lopp

Studenter är en samhällsgrupp många ofta missar. De har det tufft ekonomiskt, sover dåligt, slarvar kanske med kosten och spenderar många timmar med att sitta stilla. En grupp människor som är i behov av att investera i en hållbar och hälsosam livsstil och en naturlig uppföljning till den första säsongen.

Tillsammans ska de genomföra de fyra loppen i En Svensk Klassiker:

  • Vasaloppet 9 mil
  • Vätternrundan 30 mil 
  • Vansbrosimningen 3 km
  • Lidingöloppet 3 mil

AVSNITT 6 - Vätternrundan 315 kilometer. Från avdomnade fingrar och trötta muskler till nyvunnen energi och kämparanda. Se hur det gick.

Roosa är 20 år och studerar till sjuksköterska, ett studieval hon gjort utifrån sitt stora intresse att hjälpa andra

Hon har länge tampats med dålig självkänsla som begränsat hennes vardag. Roosa besitter en urkraft men har inte haft självförtroendet nog att våga ta det där sista steget för att testa sina gränser. Att bli coachad genom loppen i En Svensk Klassiker är precis den utmaningen hon behöver för att hitta balansen mellan träning och studier.

24-åriga juriststudenten Malin är uppvuxen i Kolsva som idag bor i Göteborg

Malin har under sina studieår inte tagit hand om sin kropp och knopp som hon önskat. Hon är väldigt driven med stora ambitioner och har alltid tyckt om att träna, men det senaste året har pluggstressen påverkat henne både psykiskt och fysiskt. Drömmen om En Svensk Klassiker har länge funnits och nu är det äntligen dags att ta sig an utmaningen.

Rasmus är 21 år och har avklarat sitt första studieår i Växjö där han pluggar till högskoleingenjör i elektroteknik

När Rasmus var yngre var han mycket aktiv inom cykling och på fritiden springer han gärna, tyvärr har han tappat motivationen under alla intensiva studieperioder. Hans mål är att hitta tillbaka till både motivationen och träningslusten igen.

Lotta är 47 år och pluggar personal- och arbetslivsprogrammet i Gävle

Lotta är en person som alltid tagit mer hand om andra än sig själv. En fin egenskap som tyvärr bidragit till att hon inte prioriterat sin egen hälsa. Nu är hon redo för att göra den förändring som krävs för att skapa en sund och hållbar livsstil. Lotta har tidigare testat olika träningsformer men inte lyckats få kontinuitet – något som loppen i En Svensk Klassiker garanterat kommer hjälpa henne med.

En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom #MinKlassiker hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.