Engagemang

Socialt engagemang och sponsorskap.

Illustration av familj som håller varandra i handen

Rörelse och gemenskap för många!

Vår övertygelse är att idrott förenar många människor och att röra på sig ger hälsoeffekter som är betydande för hela vårt samhälle. Därför arbetar vi aktivt och på bred front med olika initiativ som gör det möjligt för fler människor att idrotta på sitt sätt, med sina egna förutsättningar och unika villkor.

Min Klassiker

En berättelse om en livsstilsändring värd att förverkliga.

Fritidsbanken

Insamling av sport- & fritidsutrustning – en idé värd att förverkliga.

Framtidens skidlöfte

Stipendiet som ger lovande skidåkare chansen att satsa på en skidkarriär.

Manchester United Soccer School

Tillsammans med Manchester United anordnar vi, för andra året i rad, fotbollskola.

Sandvikens IF – vinnare Manchester Uniteds Soccer School 2019

Under en vecka i maj fick Sandvikens IF besök av Manchester Uniteds världsberömda fotbollsskola och hundratals ungdommar fick möjligheten att tränas av Robin van der Laan och Andy Robinson.

Nytt avsnitt av #MinKlassiker

Fyra utvalda personer jobbar hårt för att uppnå en livsstilsförändring – för att inspirera och motivera andra. En idé av Stephan Wilson som vi, tillsammans med En Svensk Klassiker, förverkligar med hjälp av våra favoritidrottare - Johan Olsson och Annie Thorén.

Johanna är Framtidens skidlöfte 2019!

Motiveringarna strömmade in till årets stipendium – Framtidens skidlöfte. Efter noggrann överläggning så blev det 21-åriga Johanna Hagström som fick ta emot stipendiet av Johan Olsson.

Johanna gjorde världscupdebut 2017 och bara två år senare knep hon en tredjeplats i sin första världscupfinal i fristilssprint i italienska Cogne. 

Johans motivering:
”Med en enorm portion ”fighting spirit” och stor glädje till sporten tillsammans med att hon redan besökt prispallen i världscupen är hon verkligen Framtidens Skidlöfte 2019.”

Vissa idéer är värda att förverkliga

Efter 60 år som Manchester United-fans blev idén verklighet. När vi kom i kontakt med berättelsen om Nisse och Kolis bultade vårt hjärta lite extra hårt.