Spetsen på ett par längdskidor i motljus

Framtidens skidlöfte

Stipendiet Framtidens skidlöfte syftar till att ge lovande skidåkare chansen att satsa på en skidkarriär. Bakom stipendiet står Johan Olsson och Santander Consumer Bank. Den gemensamma visionen är att vara med och säkra återväxten inom svensk längdskidåkning.

Stipendiet delas ut till unga skidlöften, mellan 16 och 21 år som vill satsa på sin skidåkning och har passion och engagemang för sporten. I stipendiet ingår ett bidrag mellan 10 00 och 50 000 kronor samt mentorskap, träningstillfällen, föreläsningar och träffar.

Är du eller någon du känner mellan 16-21 år och en längdskidtalang?

Tillsammans med Johan Olsson delar vi återigen ut stipendiet Framtidens skidlöfte!
För att vara med – gå in på vår Facebook-sida och skriv en motivering i posten samt tagga dig själv eller den du vill nominera. Vi stänger nomineringen den 1 maj.

Bild på Frida Karlsson och Johan Olsson

Frida är Framtidens skidlöfte 2018

Det blev den 18-åriga skidtalangen Frida Karlsson från Sollefteå skidgymnasium som fick ta emot stipendiet Framtidens skidlöfte av Johan Olsson. Stort grattis Frida!

Johans motivering:

"Frida är en enastående talang som gör fina resultat i både traditionellt och sprint. Med andra ord, en åkare med förmåga att kunna lyckas i den moderna skidåkningen."

Här överraskar han 18-åriga Frida (artikel på expressen.se)

Tidigare stipendiater