#MinKlassiker – säsong 2

En ny säsong av Min Klassiker har dragit i gång.
I år har vi valt ut fyra stycken studenter som strävar efter att hitta en balans mellan studier, hälsa och träning. 

Följ deltagarnas resa på Instagram

Studenter är en samhällsgrupp många ofta missar.  De har det tufft ekonomiskt, sover dåligt, slarvar med kosten och rör på sig alldeles för lite. Studenter är kanske de som är i störst behov av en livsstilsförändring. En naturlig uppföljare till den första säsongen.

Tillsammans ska de genomföra En Svensk Klassikers fyra lopp:

Vasaloppet
Vätternrundan
Vansbrosimningen
Lidingöloppet

Första avsnittet av #MinKlassiker, säsong 2.

Första avsnittet av #MinKlassiker, säsong 2.

Möt deltagarna i säsong 2

Roosa-Maria Savonen - deltagare #MinKlassiker 2020

Roosa-Maria Savonen – 20 år, studerar till sjuksköterska på Röda Korsets Högskola i Stockholm

Hon besitter en urkraft men har inte självförtroendet nog att våga ta det där sista steget för att testa sina gränser. Att bli coachad genom loppen i En Svensk Klassiker är precis den utmaningen hon behöver för att väcka en sovande träningslust.

Det känns både jätteroligt att ha ett mål och något att se fram emot. Att ha någonting att kämpa för. Och sen är det också läskigt för man tänker - kommer man klara det?!

Rasmus Axelsson - deltagare #MinKlassiker 2020

Rasmus Axelsson – 21 år och avklarat sitt första studieår i Växjö där han pluggar till högskoleingenjör i elektroteknik

Rasmus har träningsbakgrund sedan tidigare men har tappat motivationen under alla intensiva studieperioder. Hans mål är att göra träningen till en del av sin vardag igen.

Jag tror att möjligheten med att få det här stödet och hjälpen, gör ju att man får det gjort. Har man anmält sig måste man ta sig igenom det - du måste göra det här.

Malin Källgren - deltagare #MinKlassiker 2020

Malin Källgren – 24-årig juriststudent, uppvuxen i Kolsva och bor nu i Göteborg

Malin har under sina studieår inte tagit hand om sin kropp och knopp som hon önskat. Hon är väldigt driven med stora ambitioner och har alltid tyckt om att träna, men det senaste året har pluggstressen påverkat henne både psykiskt och fysiskt. Drömmen om En Svensk Klassiker har länge funnits och nu är det äntligen dags att ta sig an utmaningen.

Det som motiverar mig mest, det jag har känt det senaste halvåret är att min kropp har sagt ifrån, liksom stressrelaterat. Och jag känner att ska jag kunna jobba med det här yrket och tycka att sådana här saker är roliga så tror jag att träningen är räddningen på det.

Lotta Holmgren - deltagare #MinKlassiker 2020

Lotta Holmgren – 47 år och pluggar personal och arbetslivsprogrammet i Gävle

Lotta är en person som alltid tagit mer hand om andra än sig själv. En fin egenskap som tyvärr bidragit till att hon inte prioriterat sin egen hälsa. Nu är hon redo för att göra den förändring som krävs för att skapa en sund och hållbar livsstil. Lotta har tidigare testat olika träningsformer men inte lyckats få kontinuitet – något som loppen i En Svensk Klassiker garanterat kommer hjälpa henne med.

Att göra En Svensk Klassiker vore att utmana mig själv på ett fantastiskt sätt. Att få gräva fram energi, styrka och mod framför allt. På ett sätt som jag aldrig har gjort. Men jag tror att den finns.

Möt mentorerna

Deltagarna kommer dessutom ha tre mentorer till sin hjälp:

#MinKlassiker - säsong 1

Under Min Klassiker säsong 1 coachades fyra personer, med olika bakgrunder och förutsättningar, genom motionsloppen i En Svensk Klassiker med målet att uppnå en långsiktig, hållbar och hälsosam livsstilsförändring.