Bild på Anne Thoren

Annie Thorén – Sveriges Klassikerproffs

Annie Thorén är 25 år och har, trots sin ringa ålder, redan tagit en rejäl bunt med rekord. För två år sedan krossade hon tiden på tjejklassikern med 22 minuter (!), fjolårets Vätternrunda gick snabbare än någonsin och i år blev hon ny kvinnlig rekordinnehavare av klassikern.

Fakta om Annie

Namn: Annie Thorén
Ålder: 25 år
Yrke: Triatlet
Klassikerns jobbigaste: Vasaloppet! Förutsättningarna var usla men jag lyckades ändå åka snabbare än jag trott.

– Vätternrundan gick så vansinnigt bra, vi höll en hastighet på cirka 43 km/h och rullade in på 6 timmar och 52 minuter – Det var då jag bestämde mig för att slå det totala rekordet på En Svensk Klassiker, säger Annie.

Inför Annies sista och avgörande gren – Vasaloppet, som också var hennes största utmaning, fick hon proffscoachning av skidlegendaren Johan Olsson tillsammans med deras gemensamma sponsor Santander Consumer Bank. Under en intensiv träningsdag i skidspåren tipsade Johan om teknik, kurvtagning och stavisättning.

För att lyckas ta rekordet behövde Annie bemästra loppet på den maximala tiden: 6 timmar och 32 minuter. Trots en iskall vinterdag, dåligt skidföre och för lite träning gled Annie in med nästan 10 minuter tillgodo.

– En Svensk Klassiker ligger mig varmt om hjärtat. Att jag lyckades ta rekordet på hela klassikern känns otroligt, speciellt med tanke på hur tuff min sista gren, Vasaloppet, var. Men oj vad jag har kämpat för det här under ett helt år! Jag är fortfarande så sjukt stolt över mig själv, så här ett halvår efteråt. Är tacksam över allt stöd jag fått, av Johan Olsson, Santander, min familj och respektive evenemang. Men, jag kommer inte tveka att göra om det igen om det blir dags att försvara mitt rekord! avslutar Annie med glimten i ögat.

Annies bästa klassiker-tips

  1. Träna, träna, träna.
  2. Visualisera ditt lopp och förbered dig.
  3. Försök njuta i stunden, det tar slut så snabbt.