Hem > Om oss > Jobba hos oss > Ledig tjänst: Senior analytiker Collections

/Global/Om%20oss/Jobba%20hos%20oss/GettyImages-540794039_1280x628.jpg

Ledig tjänst: Senior analytiker Collections

Är du en engagerad och driven senior analytiker som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna kollegor? Har du förmågan att växla mellan helhet och detalj? Då kommer du att trivas hos oss på Santander Consumer Bank och på Collections.

På Collections blir din analytiska förmåga en viktig kugge i avdelningens beslutsfattande. Hos oss ges du också möjligheten att driva egen analys ur ett Collections perspektiv och använda dina förmågor till att driva strategi.

Om Collections

Collections främsta mål är att minska företagets förluster och maximera återvinningarna när förlusten trots allt blivit ett faktum. Santanders strategi är att outsourca Collections. Den interna avdelningens uppgift är att driva finansiella resultat genom ett nära samarbete med de externa samarbetsparterna. Collections Sverige är en avdelning om 17 personer uppdelat i ett managementteam, en Early Collection och en Late Collection.

Om tjänsten som Senior analytiker

Nu behöver Santander Consumer Bank förstärka Collections med en Senior analytiker. På Collections kommer du leda avdelningens analytiker och bistå vid kravställningar som rör analys. Gemensamt ansvarar du och dina kompetenta kollegor för att ta fram beslutsunderlag, rekommendationer och analyser av god kvalité och inom deadline till bankens intressenter såväl i den dagliga verksamheten som vid de årliga portföljförsäljningar som Collections ansvarar för. Du förväntas agera proaktivt och initiera analysarbete i syfte att bidra till avdelningens utveckling. Som en del av Collections managementteam får du använda dina analytiska förmågor till att driva beslut och strategi kopplat till de externa samarbetena och bankens utveckling.

Din profil

Vi söker dig som är erfaren analytiker och kan hantera stora datamängder med hjälp av SQL och/eller SAS. Erfarenheter från Collections är meriterande. Likaså tidigare analysarbete på bank. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, programmering eller dylikt. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska. Du har en mycket god analytisk förmåga.

Rollen kräver helhetsperspektiv såväl som detaljfokus, varför en förmåga att växla mellan de två perspektiven är en viktig egenskap. För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett intresse för utveckling av bankverksamhet och se möjligheterna med att kombinera detta med din analytiska förmåga.

Du jobbar både självständigt och i nära samarbete med dina kollegor inom banken vilket ställer krav på din förmåga att samarbeta och kommunicera. Inom Collections är samarbete en självklarhet för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Därför tror vi att du är en positiv och prestigelös person med en stor dos av självkännedom.

Övrigt

Tjänsten är på heltid och ska tillsättas snarast. Vårt nyrenoverade kontor ligger i Solna Strand nära T-bana, pendel och bussar. I lokalerna har vi tillgång till gym och pool och varje vecka erbjuds de anställda att delta i olika träningsaktiviteter såsom t ex yoga, crossfit, löparturer m.m.

Om ovanstående är en match med vad du söker och du har den profil som vi letar efter, tveka inte med att skicka in din ansökan snarast möjligt till josephine.ivstam@santanderconsumer.se. Vi bokar in intervjuer fortlöpande.

Vill du veta mer? Kontakta Josephine Ivstam på ovanstående mejladress

Santander Consumer Bank är en nordisk bank med lokal närvaro och global styrka som gör det möjligt för människor och företag att förverkliga sina idéer.

Santander Consumer Bank tillhör den spanska bankkoncernen Banco Santander som är en av världens största banker med 194 000 anställda, 3,6 miljoner aktieägare och 121 miljoner kunder främst i Europa och Latinamerika.

I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och cirka 300 medarbetare med kontor i Solna strand. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och e-handel.