Elgiganten väljer Santander Consumer Bank för finanseringserbjudandet

Efter en omfattande upphandling har Elgiganten valt Santander som ny samarbetspartner för finanseringserbjudande mot privatkonsumenter. Det innebär att koncernen Elkjop, som äger Elgiganten, härmed utökar samarbetat med Santander som omfattar hela den skandinaviska marknaden.

Hemelektronikkedjan har haft ett stort intresse från ledande aktörer under upphandlingen av finansieringspartner, där valet föll på Santander. Santander, som är en av Skandinaviens större aktörer inom konsumentfinansiering, matchade Elgigantens krav bäst under upphandlingen.

- Vi ska erbjuda tjänster som möter våra kunders behov. Svenska hushåll måste kunna till exempel ersätta en produkt som oförutsett har skadats. Genom att erbjuda finansieringslösningar möjliggör vi för våra kunder att fortsätta sitt liv utan att det stannar upp – med allt från tvätt, städning och matlagning. Santander är en trygg samarbetspartner som vi ser fram emot att arbeta med även på den svenska marknaden, säger Linnea Cederquist, PR- och kommunikationschef på Elgiganten.

Samarbetet träder i kraft under september 2023.

- Vi är glada att kunna presentera ett förnyat och expanderat samarbete med Elkjøp/Elgiganten. Vi ser detta som ett kvitto på att vi har en stark position inom säljfinansiering och det är en viktig del i vår fortsatta tillväxt. Som nordisk bank är det värdefullt för oss att lyckas med avtal med strategiska partners som verkar över landsgränserna, säger Eskil Pedersen, nordisk kommunikationsdirektör i Santander.

Om Santander Consumer Bank
I Sverige har Santander en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik.