En röd Ferrari med Santander logotyp på F1 banan.

Santander inleder ett flerårigt samarbete med Scuderia Ferrari

Nu återvänder Santander till Formel 1, som partner till Scuderia Ferrari – sportens mest framgångsrika racinglag. Partnerskapet innebär att Santander kommer att stötta Scuderia Ferrari i sitt arbete mot att bli koldioxidneutrala till 2030.

Den 21 december avslöjade Banco Santander att de ingår i ett nytt samarbete med Scuderia Ferrari som innebär att banken blir en av deras huvudpartners. Bankens logotyp kommer att ha en framträdande plats på lagets bilar, tävlingsdräkter och kepsar. Under partnerskapet kommer Santander att erbjuda Scuderia Ferrari en mängd lösningar för att stödja dem i deras arbete för att nå koldioxidneutralitet år 2030.

Oops! Här skulle du ju ha sett en film. För att kunna se den behöver du acceptera cookies för marknadsföring. Gå till cookie inställningar för att ändra dina val

Formel 1 är en av de mest följda sporterna i världen. Under 2021 hade sporten en ackumulerad publik på 1,5 miljarder världen över, enligt Nielsen, och nästan hälften av publiken finns på bankens marknader i Europa (Spanien, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien, bland annat) och i Amerika (Brasilien, Mexiko, USA). 23 grand prix lopp har bekräftats till 2022 varav flera kommer att äga rum på bankens största marknader. Formel 1 har som mål att nå nettonollutsläpp år 2030.

2020 var Santander världens ledande bank inom finansiering av förnybar energi. Dess investeringsbanksdivision, Santander CIB, har dedikerade team som ger kunder råd kring deras gröna omställning. Banken har också varit utsläppsneutral i sin egen verksamhet sedan 2020 och har åtagit sig att uppnå nettonoll-koldioxidutsläpp i alla verksamheter som rör lån, rådgivning och investeringar senast 2050. Santanders bilfinansieringsverksamhet i Europa (Santander Consumer Finance), USA (Santander Consumer USA) och andra marknader stödjer även utvecklingen av hållbara mobilitetslösningar.

Ana Botín, verkställande ordförande för Santander, säger: "Vi är mycket glada över att arbeta med Ferrari igen och att kunna stödja dem i deras gröna omställning. På Santander engagerar vi oss i att ta itu med klimatförändringarna, och som Europas ledande leverantör av bilfinansiering är vi fast beslutna om att hjälpa bilindustrin att bli grön. Vårt nya samarbete med Ferrari kommer att påskynda våra gemensamma framsteg."

Ana Botín, verkställande ordförande för Santander

John Elkann, ordförande för Ferrari, säger: "Det är en ära att samarbeta med en global finansinstitution som Santander, som är engagerad i ansvarsfull bankverksamhet och har visat ledarskap inom finansiering av förnybar energi och rådgivningstjänster inom frågor som rör miljö, samhälle och ledarskap över hela världen. Vi ser fram emot att samarbeta med dem för att uppnå vårt huvudmål att bli koldioxidneutrala till 2030. Vi tror att Formel 1 med sina innovationer och sin tekniska utveckling kommer att gynna vår industri och i förlängningen samhället som helhet."

I 70 år har Formel 1 och deras investeringar fungerat som en testbädd för flera tekniska utvecklingar, från aerodynamik till bromsdesign, vilket har hjälpt bilindustrin att minska koldioxidutsläppen. Sedan 2014 har Formel 1-bilar blivit 50 % mer bränslesnåla. Formel 1 siktar på att 2026 presentera den nya Formel 1-motorn – andra generationens hybridkraftenhet – som kommer att vara koldioxidneutral och drivas av avancerat hållbart bränsle. Scuderia Ferrari effektiviserar sin logistik med lägre transportvikt, förbud mot engångsplaster och flera andra åtgärder. 2021 tilldelades FIA Ferrari den trestjärniga miljöackrediteringen.

Banco Santander var från 2007 till 2017 engagerade i Formel 1 och haft ett framgångsrikt partnerskap med Scuderia Ferrari från 2010. Förutom Formel 1 är banken också en stor främjare av europeiska och latinamerikanska fotbollstävlingar. För närvarande sponsras Spaniens LaLiga Santander och Conmebol Libertadores. Dessutom stödjer banken flera andra populära sporter i Europa och Latinamerika.

Banco Santander (SAN SM, STD US, BNC LN) är en ledande detaljhandels- och affärsbank, grundad 1857 och med huvudkontor i Spanien. Den har en betydande närvaro på 10 kärnmarknader i regionerna Europa, Nordamerika och Sydamerika, och är en av de största bankerna i världen efter börsvärde. Dess syfte är att hjälpa människor och företag att blomstra på ett enkelt, personligt och rättvist sätt. Santander bygger en mer ansvarsfull bank och har gjort ett antal åtaganden för att stötta detta mål, inklusive att samla in över 120 miljarder euro till grön finansiering mellan 2019 och 2025, såväl som ekonomiskt stärka mer än 10 miljoner människor under samma period. I slutet av tredje kvartalet 2021, hade Banco Santander 1,1 biljoner euro i totala medel, 152 miljoner kunder, varav 24,7 miljoner lojala och 47 miljoner digitala, 9 900 filialer och 193 000 anställda.

Du kanske även är intresserad av