Vårt sponsorskap

Vi på Santander har en lång historia av sponsring. Vi har stöttat både världens största fotbollsligor och små lokala lag. Sponsring har varit och kommer att vara en stor del av Santanders synlighet, men också vårt sätt att göra relevanta handlingar.

För oss är det viktigt att på bred front arbeta aktivt med idrott då det ger hälsoeffekter som är betydande för hela vårt samhälle. Därför fokuserar vi våra sponsringsinsatser på att stötta människor, evenemang samt organisationer som inspirerar många människor till träning och en hälsosam livsstil.

En Svensk Klassiker

Santander har sedan 2016 varit en av huvudsponsorerna till En Svensk Klassiker. 

2019 lanserade Santander Consumer Bank tillsammans med En Svensk Klassiker serien #MinKlassiker där fyra personer coachas av skidlegendaren Johan Olsson och triatleten Annie Thorén genom de fyra motionsloppen.

2020 släpptes den andra säsongen – med fokus på studenter och 2021 fick vi följa tre kända personer ta sig an utmaningen: författaren Manne Forssberg, journalisten Ann Söderlund och den före detta alpina utförsåkaren Mattias Hargin.

2022 har #MinKlassiker blivit till Team Santander och är världens största team som tillsammans ska genomföra En Svensk Klassiker med coachen och skidlegendaren Johan Olsson i spetsen. Laget består av nära 100 personer med olika bakgrunder och förutsättningar.

Norska fotbollförbundet

"Kjærlighet til fotball starter i det små." Vår sponsring i Norge fokuserar på 3 vs. 3 ligor och tillsammans med det Norska fotbollförbundet organiserar vi fotbollsturneringar för 6-7-åringar i hela Norge. Målet är att få barnen att röra sig genom ett roligt spelformat.

Vi på Santander är stolta över att få vara med i det här initiativet – vilket vi tror kommer att hjälpa ännu fler av de små att se hur kul fotboll är!

Santander Cup

I Danmark har Santander sedan 2015 varit stolt huvudsponsor för den hedrade danska cupturneringen i handboll för både damer och herrar, som idag kallas Santander Cup.