Se hela säsong 1 av #MinKlassiker 2019

Fyra personer med olika bakgrunder och förutsättningar tog sig an En Svensk Klassiker 2019, för att förverkliga idén om en mer hållbar och hälsosam livsstil.

Till sin hjälp hade de tre mentorer: hälsoinspiratören Stephan Wilson, OS-guldmedaljören i längdskidor, Johan Olsson och Annie Thorén, nordisk mästare i triathlon.

Första säsongen blev även en tv-serie i fem delar som sändes på TV3. Du kan fortfarande se serien på Viaplay och Viafree.

Följ deltagarnas resa på Instagramkontot: @MinKlassiker

Lagbild på de peppade och glada Min klassiker-deltagarna innan Vätternrundan

AVSNITT 1 – Nu börjar äventyret Se premiäravsnittet av serien #MinKlassiker. Lär känna deltagarna. Varför sökte Michel till programmet och hur kommer det sig att Susanne är med trots att hon inte sökte.

AVSNITT 2 – Sverige vs Norge Se den andra episoden och lär känna deltagarna Line & Ulrica. Varför blev barnens oro en väckarklocka för Line och hur kommer det gå för Ulrica som knappt stått på skidor?

AVSNITT 3 – En för alla, alla för en Nu får deltagarna träffa sin mentor för allra första gången. Skidlegendaren Johan Olsson, som numera är skidtränare för skidlandslaget, ställer våra deltagare inför sin tuffaste utmaning hittills.

AVSNITT 4 – Vasaloppet Hur kommer det gå för Line, Michel, Susanne och Ulrica i Öppet Spår som är exakt lika långt som ett Vasalopp. Följ den 90 km långa spännande resan från Sälen till Mora.

AVSNITT 5 – Cykla in en ny dag 300 km Vätternrundan närmar sig! Deltagarna åker på ett träningsläger till Finland som de sent kommer att glömma. Där coachas de av Annie Thorén – den snabbaste kvinnan som genomfört Klassikern.

AVSNITT 6 – Vätternrundan Hur kommer det gå för Line, Michel, Susanne och Ulrica när de tar sig an En Svensk Klassikers längsta lopp. 300 km långa Vätternrundan är en utmaning och distans som aldrig tycks ta slut.

AVSNITT 7 – Vansbrosimningen Dags för nästa utmaning! 3000 meter i öppet vatten. Ta del av en episod som innehåller allt: smärta, glädje, tårar, kärlek, tacklingar, rekord, spänning, besvikelse, inspiration och t.o.m. ”hajar”.

AVSNITT 8 – Spring bara spring Träningen inför Lidingöloppet har inte varit helt oproblematisk för deltagarna som samlas för ett sista träningsläger. Kan Johan Olsson ingjuta nytt självförtroende i gruppen?

AVSNITT 9 – Lidingöloppet Alla har stor respekt för det 30 km kuperade Lidingöloppet oavsett om man är elit eller motionär. Följ den spännande jakten mot Klassikermedaljen och den tuffa kampen mot repet.

AVSNITT 10 – Livet efter #MinKlassiker Klassikerns alla lopp är genomförda och Stephan åker för att träffa Line, Michel, Ulrica & Susanne. Hur går deras tankar inför framtiden? Blir de soffpotatisar igen eller är livsstilsförändringen ett faktum?

En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom Team Santander hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.