Johan Olsson

Johan Olsson har både OS- och VM-guldmedaljer i längdskidåkning och är ett etablerat namn i idrottsvärlden. Han har varit ambassadör för Santander Consumer Bank sedan 2015 och är Team Santanders huvudcoach.

Illustration man i röd dräkt som cyklar

 

- Att vara coach för 100 personer är både en utmaning och en otrolig upplevelse. Det här är andra året vi genomför den här satsningen, med 100 nya personer som har ett gemensamt mål – att investera i sin hälsa, hitta nya träningsformer och träningskompisar.

Årets team består av 100 personer, precis som förra året ­– alla med olika bakgrunder och träningserfarenheter. Tillsammans ska de genomföra de fyra motionsloppen i En Svensk Klassiker med Johan Olsson och andra proffscoacher till sin hjälp. Deltagarna kommer att få chansen att åka på träningsläger tillsammans, få grenspecifika träningsprogram och den coachning och stöttning de behöver inför loppen.

- Jag tror att det här är lika lärorikt för mig som för deltagarna. Det är en stor variation på både deltagare och träningserfarenheter, och det är otroligt energigivande att se dem lyckas ta sig an både träningspass och lopp. Jag ser verkligen fram emot att se årets deltagare utvecklas under året.

Vill du ha samma träningsupplägg som deltagarna i Team Santander?
Kolla in och ta del av träningsprogrammen här