Team Santander

Illustration man i röd dräkt som cyklar

Träningsprogram

Träningsprogram med fokus inför kommande lopp och består av både styrketräning, kondition och teknik.

Simövningar

Therese Alshammar visar sina bästa simövningar

Instagram

Följ oss på Instagram

Ta del av träningstips och inspiration

Under 2022 antogs det första teamet där 100 personer fick chansen att bli coachade under ett klassiker-år. I år får 100 nya deltagare chansen att bli coachade av den mångfaldiga OS-medaljören – skidlegendaren Johan Olsson och Sveriges genom tiderna bästa simmare – Therese Alshammar.

Nästan 600 personer ansökte om att få vara med på Team Santander 2023, 100 personer valdes ut baserat på sina motiveringar i ansökan. Deltagarna har olika ambitioner, bakgrunder och förutsättningar och är utspridda över hela Sverige. Under året kommer de att åka på träningsläger tillsammans, få grenspecifika träningsprogram och bli coachade inför loppen av Johan och Therese.

Loppen 2024/2025

Blåst, regn, sol, glädje och pepp sammanfattar årets Vätternrunda och starten på klassikeråret för de 100 deltagarna i Team Santander 2024/2025.
Team Santander simmar Vansbrosimningen 3 km, coachade av Therese Alshammar och Johan Olsson.

Vanliga frågor & svar

Vad är Team Santander?

Team Santander består av 100 personer som har blivit utvalda av en jury, tillsammans ska de genomföra En Svensk Klassiker med coachen och skidlegendaren Johan Olsson i spetsen.

Teamet kommer under ett år att träna för att genomföra de fyra motionsloppen Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet/Öppet Spår. 

Alla deltagare har individuella mål och ambitioner med sitt klassiker-år. Deltagarna får göra loppen hur snabbt eller långsamt de vill – målet är att hitta träningsglädjen, nya träningskompisar och att ha väldigt roligt på vägen.

Vad innebär det att vara en del av Team Santander?

Att vara en del av Team Santander innebär att du får möjligheten att träna med andra, att peppa och bli peppad av dina lagkamrater samt lära känna nya människor som också gillar träning.

Dessutom blir du en värdefull träningsinspiratör för Team Santanders Instagramkonto som har tusentals följare. Du blir även en ambassadör för Santander och En Svensk Klassiker.

Du kommer också att delta i slutförandet av En Svensk Klassiker som innefattar loppen Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Vem kan söka till Team Santander?

Ansökan till Team Santander 23/24 var öppen mellan februari och mars i år. Vem som helst kan söka till teamet och deltagarna väljs ut bland annat baserat på deras motivering.

Man behöver inte vara kund eller anställd hos Santander och det finns inga krav på tidigare träningserfarenhet.

Varför sponsrar Santander En Svensk Klassiker?

Santander har varit huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2015. Tillsammans jobbar vi aktivt med att inspirera svenskarna till att investera i en hälsosam livsstil.

Vi vet att människor som tränar regelbundet också mår bättre och får en bättre koncentrationsförmåga. Hela vårt samhälle tjänar på när vi alla kan fatta rätt beslut och träning hjälper oss att göra det. För oss som bank ligger det i vårt intresse att våra kunder fattar kloka investeringsbeslut.

Träningsprogram

Här hittar du träningsprogram för varje månad under hela klassiker-året. Varje träningsprogram har fokus inför kommande lopp och består av både styrketräning, kondition och teknik. 

Partners

Team Santanders samarbetspartners består av väletablerade varumärken som erbjuder högkvalitativa produkter för de fyra olika grenarna i En Svensk Klassiker.