Team Santander – världens största team

Team Santander är världens största team som tillsammans ska genomföra En Svensk Klassiker med coachen och skidlegendaren Johan Olsson i spetsen. Laget består av nära 100 personer med olika bakgrunder och förutsättningar.

Loppen som Team Santander ska genomföra är:
Vätternrundan, 315 km 16-17 juni 2023
Vansbrosimningen, 3 km 8 juli 2023
Lidingöloppet, 30 km 23 september 2023
Vasaloppet/Öppet Spår, 90 km 25 februari 2024

Information om behandling av personuppgifter
Information om hur vi behandlar dina personuppgifter finner du i vår Dataskyddspolicy för En Svensk Klassiker via Team Santander.

I år tar nära 100 personer sig an En Svensk Klassiker tillsammans med skidlegendaren Johan Olsson och oss på Santander Consumer Bank.

Teamet kommer under ett år att träna för att genomföra de fyra motionsloppen Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet/Öppet Spår. Till deras hjälp har de den flerfaldiga OS- och VM-guldmedaljören i längdskidåkning – Johan Olsson.

Det handlar inte om att göra loppen så snabbt som möjligt. Det här laget består av personer som vill testa sina gränser, är sugna på en ny utmaning – och som vill ha väldigt roligt på vägen.

Följ oss gärna på @teamsantander!

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally

Frågor & svar

Vad innebär det att vara en del av Team Santander?

Du får möjligheten att träna med andra, få proffscoaching av elitidrottare, få pepp och bli peppad av dina lagkamrater – och lära känna nya människor som också gillar träning.

Att vara en del av Team Santander innebär att du blir en värdefull träningsinspiratör för Instagramkontots tusentals följare. Du blir även en ambassadör för Santander Consumer Bank och En Svensk Klassiker.  

Vad ingår om jag blir en av deltagarna i Team Santander?
 • Du kommer att få ett grenspecifikt träningsschema för samtliga fyra lopp
 • Du kommer att få coachning av den före detta elitlängdskidåkaren, Johan Olsson, och andra proffscoacher
 • Du blir en del av en gemenskap och ett community där du har möjlighet att dela med dig kring din träning och kommunicera med övriga deltagare
 • Du får medverka på en digital inspirationsföreläsning med Johan Olsson
 • Du får livechatta med Johan Olsson vid ett antal tillfällen under året
 • Du får möjlighet att träffa Johan Olsson i samband med loppen
 • Du får 10 % rabatt på anmälningsavgiften till En Svensk Klassiker-paketet
 • Du kommer att få Team Santander-brandade kläder som ska bäras på samtliga lopp. När man tävlar i ett lag så är det viktigt att man känner igen varandra på loppen och att alla i teamet har enhetliga kläder
 • Du kommer att få möjligheten att åka på 1–2 träningsläger i Sverige tillsammans med Johan Olsson under klassiker-året. Resa, kost och logi bekostas av dig som deltagare
Vad ingår inte?
 • Du behöver själv stå för den utrustning du ska använda under året samt kompletterande träningskläder utöver de Team Santander-brandade kläderna som du kommer att få
 • Du behöver själv bekosta resa, mat, logi och anmälningsavgifter (som medlem i Team Santander får du rabatt på hela En Svensk Klassiker-paketet)
 • Eftersom ditt deltagande sker på eget ansvar är det viktigt att du innehar relevanta försäkringar

 

Övriga frågor
 • Du får besked på din ansökan senast den 8 mars
 • Du som blir uttagen till Team Santander får en bokningslänk till klassiker-paketet med instruktioner om hur du ska betala samt sista betalningsdatum
 • Du får en definitiv bekräftelse om din plats i Team Santander kort efter att din betalning är mottagen, samt ytterligare information
En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom Team Santander hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.