Glada barn som tränar i Manchester Uniteds fotbollsskola

Stolt partner till Manchester United

Tillsammans med Manchester United anordnar vi för andra året i rad fotbollsskolan hos en förening i Sverige. Nu är vinnaren utsedd!

Grattis Sandviken! Vinnare av Manchester United Soccer School!

Nära 30 ansökningar från föreningar över hela landet strömmade in när Santander Consumer Bank tävlade ut en veckas fotbollsträning för barn och ungdomar. Sandvikens IF korades till årets vinnare av Manchester United Soccer School!

– Det känns fantastiskt bra, jag tror att det kommer bli väldigt uppskattat. För våra unga spelare kommer det här att vara en stor grej – Manchester United är en världskänd klubb som många ser upp till! Jag tror och hoppas att det kommer bli en oförglömlig vecka, säger Jonas Andersson, från Sandvikens IF.

 

Illustration man i röd tröja som sparkar på en fotboll

Juryns motivering lyder:

Sandvikens IF vann eftersom deras verksamhet är både jämlik och inkluderande. Barn- och ungdomsverksamheten består av 175 flickor och 220 pojkar. Klubben fyllde 100 år i fjol och har alltid arbetat för att förena idrottslig verksamhet med socialt ansvar. Ett av deras fantastiska initiativ är Framsteget – Sandvikens IFs sätt att bidra till ett bättre samhälle och för att färre ska hamna i utanförskap.

– Det känns spännande att ge Sandviken den här chansen i år – de var faktiskt toppkandidater redan förra året. Föreningen har en fantastisk bredd och ett starkt engagemang i den lokala kommunen. Deras sätt att integrera idrott med övriga samhället, och skapa möjlighet till spontan rörelse gör dom till värdiga vinnare av en veckas fotbollsträning med Manchester United Soccer School, säger Martin Brage, vd, Santander Consumer Bank Sverige.

Gemensamma värderingar

För oss betyder det att vi aktivt arbetar med gemensamma värderingar som vi delar med Manchester United – så som hälsa, rörelse och gemenskap; Come play the United way.

Manchester United till Sverige

Ett av projekten vi gör tillsammans är fotbollsskolan "Manchester United Soccer School" – där vi gör det möjligt för en fotbollsförening i Sverige att få ett unikt besök av Manchester Uniteds duktiga tränare i en hel vecka. Syftet med fotbollsskolan är att barn och ungdomar ska få chansen att uppleva träning i världsklass.

Manchester United har utvecklat fotbollsskolans träningskoncept under en lång tid och det handlar både om spelteknik, kommunikation, fysisk och mental träning. Och kanske det viktigaste – att vara en schyst kompis både på och utanför planen, och att alltid främja gemenskap och glädje. När man har roligt tillsammans går både träningen och spelet mycket bättre.