Hem > Om oss > Vårt engagemang > Fritidsbanken

Barn som åker längdskidor

Låna utrustning till vinterns aktiviteter (gratis!)

Det finns många härliga aktiviteter att njuta av under vinterhalvåret. Alltifrån att bygga snögubbar till en dag i skidbacken. Vissa aktiviteter är gratis, medan andra är lite dyrare. Men att njuta av vintern behöver inte kosta massa pengar! Det kan rent utav vara helt kostnadsfritt. 

Kanske vill du ta med barnen för att åka skridskor, pulka eller njuta av lugnet i längdspåret? Det kan du göra, även om plånboken gapar tom – tack vare Fritidsbanken.

Fritidsbanken kan vara Sveriges, kanske världens, bästa bibliotek av sport- och fritidsprylar. Hit skänker privatpersoner och organisationer sport – och fritidsutrustning de inte längre använder. Och du lånar det du behöver helt gratis i 14 dagar! Fritidsbanken finns i dag på 87 ställen i Sverige – från Trelleborg till nordligaste Kiruna.

Du kan låna skridskor, pulkor och hjälmar – till skidor, stavar och skidglasögon. Det enda du behöver ha är värmande ytterkläder och skor. Fritidsbanken lånar även ut utrustning för inomhussporter, om du föredrar att idrotta inomhus.

Alla ska ha möjligheten att röra på sig, oavsett sina ekonomiska förutsättningar. Idrott förenar människor, är hälsofrämjande och bidrar till gemenskap.

Fritidsbanken öppnade sitt första sportbibliotek i Deje 2013, med en vision om att en dag finnas tillgängliga i Sveriges alla kommuner. I dag är de på mycket god framfart.

”Fritidsbankens verksamhet bygger på att folk skänker utrustning som man inte längre använder, så att vi kan låna ut den gratis. Vi är glada över att Santander Consumer Bank har tagit ett initiativ till att samla in prylar i samband med Manchester United Soccer School och hoppas att många tar tillfället i akt att rensa sina förråd.”

- Henric Byström, varumärkesansvarig Fritidsbanken