Hem > Om oss > Vårt engagemang > Framtidens skidlöfte

Framtidens skidlöfte

Stipendiet Framtidens skidlöfte syftar till att ge lovande skidåkare chansen att satsa på en skidkarriär. Bakom stipendiet står Johan Olsson och Santander Consumer Bank. Den gemensamma visionen är att vara med och säkra återväxten inom svensk längdskidåkning.

Stipendiet delas ut till unga skidlöften, mellan 16 och 21 år som vill satsa på sin skidåkning och har passion och engagemang för sporten. I stipendiet ingår ett bidrag mellan 10 000 och 50 000 kronor samt mentorskap, träningstillfällen, föreläsningar och träffar.

Frida Karlsson tar emot stipendie

2018 års stipendium gick till Frida Karlsson

Det blev den 18-åriga skidtalangen Frida Karlsson från Sollefteå skidgymnasium som fick ta emot stipendiet Framtidens skidlöfte av Johan Olsson. Stort grattis Frida!

Johans motivering:

Frida är en enastående talang som gör fina resultat i både traditionellt och sprint. Med andra ord, en åkare med förmåga att kunna lyckas i den moderna skidåkningen.

Här överraskar han 18-åriga Frida totalt (Expressen)

Se även

/Global/Om%20oss/framtidens-skidlofte-980.jpg

2017 års stipendium gick till Leo Johansson 17 år från Skillingaryd med motiveringen:

"Leo har under ett par år visat att han är en av landets absolut bästa juniorer. Med tanke på att han även kommande säsong är junior, visar han att han är en stor talang och har potential för att kunna lyckas på högsta elitnivå."

Läs om Leo

Ebba Andersson

Första stipendiet delades ut 2016 till supertalangen Ebba Andersson med motiveringen:

”Ebba har trots tuffa utmaningar tidigt i karriären kommit tillbaka starkare varje gång och visat att hon är framtidens skidlöfte nummer 1.”

Läs om Ebba