Mitt spar 6

Mitt spar 6 är ett av våra mest populära sparkonton. Här får du riktigt bra ränta. Vi erbjuder fast ränta för hela perioden som är 6 månader och räntan betalas in på kontot i slutet av året och den dag kontot löper ut.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Fast ränta ger trygghet

Sparränta på 4,10%

Check mark

Insättningsgaranti

Dina pengar är trygga och säkra.

Ränta och avgifter

 

Sparkonto

Mitt spar 6

Öppnings-/uppsägningsavgift Ingen
Uttagsavgift

En uttagsavgift utgår för uttag innan bindningstidens slut: uttagsavgiften är 2,40 % av det belopp du vill ta ut, dock min. 1 000 kr

Bindningstid 6 månader
​Effektiv ränta f.n.

4,10%

Minsta insättning 25 000 kr.
Maximal insättning 5 000 000 kr.
Insättningstid efter öppning 14 dagar 

Vanliga frågor

Hur fungerar ett fasträntekonto?

Du får fast ränta för hela perioden (6 eller 12 månader), och räntan betalas in på kontot i slutet av året och den dag kontot löper ut. Kontot blir automatiskt ett Mitt spar när det löper ut, varefter du kan disponera konto fritt.

Du kan ta ut hela eller delar av ditt sparande inom bindningstiden mot betalning av en avgift på det uttagna beloppet.

 

När kan jag ta ut mina pengar?

Om du har ett Mitt spar 6 konto, kan du ta ut hela eller delar av ditt sparande inom bindningstiden mot betalning av 2,40 % av det uttagna beloppet, dock minst 1 000 kr.

När utbetalas min ränta?

Din upplupna ränta sätts in på kontot i slutet av året och den dag kontot löper ut.

Vad krävs för att öppna ett sparkonto?

För att öppna ett sparkonto måste du:

  • fyllt 18 år
  • ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • ha BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Publicerad 06 april, 2021

Vad innebär insättningsgaranti?

Insättningsgaranti innebär att pengarna du sparar hos oss är skyddade ifall det skulle hända något med banken. Garantin gäller för alla våra sparkonton och är en trygghet för dig som satt in pengarna.

Som filial till en norsk bank så lyder vi under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in.

Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar.

Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Publicerad 18 januari, 2019

Vad är insättningsgaranti?

Som filial till en norsk bank så lyder Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in. Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar. Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Sparkonto med bra ränta – Mitt spar 6

Hos Santander erbjuder vi olika typer av sparkonton beroende på dina behov och önskemål med ditt sparande.

Mitt spar 6 är sparkontot med fast ränta som passar perfekt för dig som har lite kortsiktiga mål, till exempel en ny bil, en resa eller en kontantinsats för ett framtida bostadsköp. Du vet exakt hur mycket pengar du kommer att ha tillgängliga efter 6 månader, vilket gör det lättare att planera och budgetera. Kontot blir automatiskt ett Mitt spar när det löper ut, varefter du kan disponera ditt konto helt fritt. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Enkelhet och stabilitet – välj en sparandeform som passar dig bäst

Med ett sparkonto med fast ränta får du också tryggheten och stabiliteten i att veta exakt hur mycket dina pengar kommer att växa under en bestämd period. Räntan på 4,10 % är garanterad i 6 månader, vilket ger dig en stabil avkastning på ditt sparande.

I tider som kan vara lite oförutsägbara och där du som privatperson kanske önskar lite extra stabilitet är en hög ränta på ditt sparkonto ett bra alternativ. Att handla med olika värdepapper passar inte alla och därför är sparandet i ett konto med fast ränta som omfattas av insättningsgarantin ett bra alternativ. Med en förmånlig sparränta växer dina pengar utan att du behöver ta några stora risker med ditt sparande.


Har du tänkt att spara pengar lite mer kortsiktigt eller vill använda kontot som en buffert och inte vill binda dina pengar så rekommenderar vi att du öppnar ett Mitt spar konto. Med detta konto kan du göra fria uttag och pengarna är tillgängliga hos dig inom kort tid. Du kan läsa mer om alla våra sparkonto här.

Ansök om ett sparkonto med ränta hos Santander

När du är redo att börja spara kan du snabbt och enkelt ansöka om att öppna konto hos Santander. Välj ett sparande som passar dig och dina planer. Låt inte pengarna bara ligga på ett konto utan någon som helst möjlighet att faktiskt tjäna lite extra på ditt sparande.

Ditt sparkonto omfattas av statlig insättningsgaranti och med hög sparränta under de 6 månader som du binder ditt sparande. Oavsett om sparandet är en buffert för oväntade utgifter eller framtida mål, är detta ett säkert steg för att nå dina ekonomiska mål. Pengarna hjälper till att skapa lite större frihet. Du kan maximalt sätta in 5 000 000 kr och tack vare räntan kan du låta dina pengar arbeta för dig under tiden. Så varför inte göra det till en del av din vardag och se hur din ekonomi växer på ett pålitligt sätt?

Det gör det också enkelt för dig att ha full överblick och om du behöver pengarna i förtid och önskar att ta ut pengar så kan du göra detta mot en avgift. Läs mer om detta i avsnittet vanliga frågor och svar som du hittar på denna sida.

Grundkrav för våra sparkonto med ränta

För att öppna ett sparkonto hos Santander måste du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • Ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Har du ytterligare frågor om våra olika sparkonton eller önskar att öppna sparkonto så kan du även kontakta oss för mer information. Vi hjälper dig att snabbt komma igång med att spara.