Mitt spar

Här kan du läsa mer om vårt sparkonto utan bindningstid. Här får du attraktiv sparränta och extra trygghet med insättningsgaranti.

 

Check mark

Sparränta f.n. 4,05%

Ett sparkonto med attraktiv sparränta.

Check mark

Insättningsgaranti

Dina pengar är trygga och säkra.

Check mark

Ränta från första kronan

Snabbt och enkelt att börja spara

Vad är insättningsgaranti?

Som filial till en norsk bank så lyder Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in. Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar. Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige

Ränta och avgifter

Sparkonto

Mitt spar

Öppnings-/uppsägningsavgift Ingen
Uttagsavgift Ingen
Bindningstid Ingen
​Effektiv ränta f.n.

4,05%

Minsta insättning 0 kr.
Maximal insättning 5 000 000 kr.
Insättningstid efter öppning Fri

 

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor

Vad krävs för att öppna ett sparkonto?

För att öppna ett sparkonto måste du:

 • fyllt 18 år
 • ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
 • ha BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Publicerad 06 april, 2021

Hur öppnar jag ett sparkonto?

För att öppna ett sparkonto måste du:

 • fyllt 18 år
 • ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
 • ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din huvudbank.)

Du kan enkelt öppna ett sparkonto hos oss här.

Sparkonto är en digital tjänst och alla ärenden gällande Mitt spar och Mitt spar+ sköter du via internetbanken där du loggar in med BankID.

Uppdaterad 03 november, 2020

Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

Du kan göra en insättning till bankgiro 156-2461. Ange ditt 12-siffriga kontonummer hos Santander som OCR-nummer. När betalningen är genomförd har du pengarna på ditt konto inom en bankdag.

Publicerad 18 januari, 2019

Hur tar jag ut pengar från sparkontot?

Du gör uttag från ditt sparkonto när du är inloggad på internetbanken under fliken 'Överföringar', alternativt via knappen "Ta ut pengar" när du är inne på ett sparkonto. Pengarna finns på mottagarkontot inom tre bankdagar. Observera att om du har Mitt Spar+ genomförs uttaget först efter 31 dagar.

Vill du lägga till ett nytt uttagskonto väljer du "Lägg till uttagskonto" på Överföringar-sidan.

Vad är Kreditz?
Kreditz är en underleverantör som Santander använder sig av för att låta våra kunder välja sitt uttagskonto, på ett lätt och säkert sätt. Funktionen är inbyggd i vår internetbank.

Varför kan jag inte lägga till uttagskonton hos till exempel Avanza eller Nordnet?
Ett uttagskonto måste vara ett så kallat ”betalkonto/transaktionskonto” eller ”lönekonto” som det ibland också kallas. Avanza och Nordnet erbjuder inga betalkonton/transaktionskonton.

Det går endast göra uttag till de banker som finns med som alternativ på listan du får upp i internetbanken när du vill lägga till ett uttagskonto.
Detta då metodiken (PSD2) som används för att verifiera uttagskonton bygger på att uttag görs till betalkonton/transaktionskonton.

Varför får jag inte upp alla mina konton i listan när jag ska välja ett uttagskonto?
Det finns typer av konton som inte omfattas av de aktuella reglerna i PSD2-direktivet. Mottagarbanken kan välja att inte dela med sig av information gällande sådana konton. Dessa konton kommer då inte upp på listan av konton som du kan välja ifrån. Det kan till exempel gälla aktiedepåkonton eller sparkonton.

Vad menas med ”Mina uttagskonton”?
Detta är bankkonton som vi verifierat tillhör dig, vilket är ett krav för uttag från våra sparkonton.

Vad menas med ”Övriga uttagskonton”?
Detta är bankkonton som antingen tillhör någon annan än dig, alternativt som vi inte lyckats verifiera. Uttagskontona måste nämligen tillhöra dig för att vi ska tillåta uttag från sparkonton. Detta är för din egen säkerhet.

Kan jag ringa in och be er lägga till ett uttagskonto?
Nej, för din säkerhet måste du som kund själv lägga in uttagskonton när du är inloggad på internetbanken.

Kan jag ändra Mitt spar till Mitt spar+?

I dagsläget går det inte att uppdatera ett Mitt spar till ett Mitt spar+ konto men att öppna ett nytt konto hos oss är helt gratis och går på en minut. Mitt spar+ konto ger 4,15 % sparränta. 

Uppdaterad 01 november, 2021

Sparkonto utan bindningstid hos en ansvarsfull bank

Med ett sparkonto utan bindningstid hos Santander får du ett konto helt utan avgifter med insättningsgaranti. Det ska inte kosta pengar för dig att spara pengar. Därför tar vi inte ut någon avgift för dig som vill ha ditt sparande hos oss. Med insättningsgarantin är dina pengar dessutom säkra. Det finns heller inget minsta belopp för att kunna öppna Mitt spar utan vi vill hjälpa till att göra det extra tillgängligt för dig som vill spara pengar.

Med en förmånlig och rörlig ränta växer dina pengar medan du sparar utan att du behöver ta några stora risker med ditt sparande och dina pengar. På detta vis kan du skapa en stabil grund för dina sparpengar. Du behöver heller inte oroa dig för att inte kunna använda dina pengar om det skulle uppstå ett behov för detta. Det är det som gör Mitt spar till ett attraktivt sparkonto med hög sparränta från första kronan.

Grundkrav för vårt sparkonto med ränta

För att öppna ett sparkonto hos Santander måste du:

 • Ha fyllt 18 år
 • Ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
 • Ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Mitt spar:

 • n. 4,05% sparränta
 • Ränta från första kronan
 • Fria och obegränsade uttag
 • Utbetalning inom 1–2 dygn
 • Inga avgifter

Sparar du kortsiktigt eller vill använda kontot som en buffert med snabb tillgång till pengarna rekommenderar vi att du öppnar ett Mitt spar konto. Här kan du göra fria uttag och pengarna är tillgängliga hos dig inom kort tid.

Ansök om sparkonto utan avgifter hos Santander

När du är redo att börja spara kan du snabbt och enkelt ansöka om att öppna konto hos Santander genom att klicka här. Undvik att dina besparingar tappar i värde på grund av inflation genom att spara dina pengar på ett sparkonto utan avgifter med bra sparränta.

Santander gör det enkelt att spara pengar

Ett sparkonto utan bindningstid öppnar du enkelt hos oss. Ansökningsprocessen är snabb och smidig och du kan antingen välja att komma igång direkt, här högst upp på sidan, eller så kan du också läsa mer bland våra svar på vanliga frågor som ofta uppstår när vi ska öppna sparkonton utan bindningstid till många av våra kunder.

Sparkonto med ränta - inga avgifter och många möjligheter

Detta konto ger dig bra ränta från start, f.n 4,05% i sparränta och du får ränta från första kronan som du sätter in på detta konto. Du har dessutom fria uttag och en utbetalning tar i regel endast mellan 1-2 dygn. Hos Santander satsar vi på att erbjuda olika lösningar som ger dig flexibilitet i vardagen. Du kan enkelt sätta in, ta ut och flytta mellan interna konton hos oss. Du omfattas av den norska insättningsgarantin och har även möjlighet att se andra konton från andra banker i vår internetbank. Allt utan avgifter och utan bindningstid. Fördelarna med ett sparande där det inte finns en fastställd tidsperiod är att du lättare kommer åt dina pengar om du skulle behöva använda dem för något annat.