Mitt spar+

Mitt spar+ är ett sparkonto med hög ränta utan ett krav för minsta insättning som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta gör att Mitt spar+ är tillgängligt för nästan vem som helst.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Sparränta f.n. 4,15%

Ett sparkonto med attraktiv sparränta.

Check mark

Insättningsgaranti

Dina pengar är trygga och säkra.

Check mark

Ränta från första kronan

Snabbt och enkelt att börja spara

Vad är insättningsgaranti?

Som filial till en norsk bank så lyder Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in. Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar. Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Ränta och avgifter

Sparkonto

Mitt spar+

Öppnings-/uppsägningsavgift Ingen öppningsavgift och inga avgifter för normal uppsägningstid (31 dagar)
Uttagsavgift Uttag utan uppsägningstid om 31 dagar kan endast ske mot betalning av en uttagsavgift på 2% av det belopp du önskar ta ut, dock min. 1 000 kr. Detta kan endast göras genom att kontakta Santander skriftligen.
Bindningstid 31 dagars löpande uppsägningstid + verkställighetstiden för betalningen.
​Effektiv ränta f.n.

4,15%

Minsta insättning 0 kr.
Maximal insättning 5 000 000 kr.
Insättningstid efter öppning Fri
Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor

Kan jag ändra Mitt spar till Mitt spar+?

I dagsläget går det inte att uppdatera ett Mitt spar till ett Mitt spar+ konto men att öppna ett nytt konto hos oss är helt gratis och går på en minut. Mitt spar+ konto ger 4,15 % sparränta. 

Uppdaterad 01 november, 2021

Vad innebär insättningsgaranti?

Insättningsgaranti innebär att pengarna du sparar hos oss är skyddade ifall det skulle hända något med banken. Garantin gäller för alla våra sparkonton och är en trygghet för dig som satt in pengarna.

Som filial till en norsk bank så lyder vi under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in.

Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar.

Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Publicerad 18 januari, 2019

Jag vill flytta över pengar från Mitt Spar till Mitt Spar +

För att göra en överföring mellan dina sparkonton Mitt spar eller Mitt spar + loggar du in på internetbanken med BankID. 

När du är inloggad klickar du 'Överför' och väljer det konto du önskar överföra pengar ifrån. Du väljer sedan belopp och till vilket konto du vill göra överföringen till och tryck sedan bekräfta. 

Överföringen görs direkt och du kan se ditt nya saldo på kontoöversikten. 

Uppdaterad 14 december, 2021

Vad är speciellt med ett sparkonto med hög ränta?

Kom enkelt igång och spara direkt

Letar du efter ett enkelt och tryggt sätt att få dina pengar att växa så är Mitt spar+ hos Santander ett riktigt bra sparkonto med hög ränta för dig och dina besparingar. Med ett sparkonto hos Santander får du ett sparkonto helt utan avgifter och med insättningsgaranti. Ett sparkonto är en trygg och stabil placering, och Mitt Spar+ är enkelt att öppna och använda. 

Det ska inte kosta pengar att spara pengar och därför tar vi inte ut några extra avgifter för dig som vill ha ditt sparande hos oss. Med insättningsgarantin är dina pengar dessutom alltid säkra hos oss. Med en högsta insättning på 5 000 000 kr på kontot ger denna typ av sparkonto möjlighet att få pengarna att arbeta för dig medan de sitter tryggt på ett konto utan höga risker.

Sparkonto med bäst ränta – hur fungerar sparränta?

Med en hög sparränta växer dina sparade pengar i värde medan en dålig ränta eller i värsta fall nollränta innebär att pengarna minskar i värde på grund av inflationen. Ökningen som kommer med räntan kan till en början se ut som småpengar, men tänk på att du inte bara får ränta på dina insatta pengar, utan även på den ränta som de insatta pengarna gett upphov till. Detta fenomen kallas för ränta-på-ränta-effekten och beskrevs av Albert Einstein som den starkaste kraften i universum. Det är detta som verkligen gör sparandet till en attraktiv och rolig sparandeform.

Vad kan ett sparkonto med hög ränta göra för dig?

Ett sparkonto med hög ränta kan hjälpa dig att skapa en buffert för framtiden. En ekonomisk buffert gör att du kan känna dig lite tryggare och mer ekonomiskt oberoende, speciellt under lite mer krävande tider eller om det skulle dyka upp en oväntad utgift.

Ett sparkonto kan också hjälpa till att förverkliga dina drömmar. Oavsett om du drömmer om en sommarstuga på fjället, en lång resa som du länge gått och drömt om eller en kontantinsats till det där speciella huset så kan ett sparkonto med hög ränta hjälpa dig att nå ditt mål snabbare. Varje krona du tjänar på ränta är en krona du kan använda till det du vill.

Grundkrav för att öppna ett av våra sparkonto

För att öppna ett sparkonto hos Santander måste du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • Ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Mitt spar+

  • 4,15 % sparränta
  • Fria uttag
  • Utbetalning 31 dagar från begäran
  • Inga avgifter

Ansök om sparkonto utan avgifter hos Santander

När du är redo att börja spara kan du snabbt och enkelt ansöka om att öppna sparkonto hos Santander. Välj ett sparkonto med ränta hos en ansvarsfull bank.

Hos Santander kan vi erbjuda flera olika typer av sparkonton beroende på vad du önskar med ditt sparande. Läs mer och jämför sparkonton och hitta det som passar dig bäst. Låt inte dina besparingar ligga och tappa i värde på grund av inflation. Spara pengar på ett sparkonto utan avgifter med bra sparränta så att du tjänar pengar medan du sparar pengar. Du får dessutom ränta på dina pengar från första kronan du sätter in. Så kom igång med ditt sparande hos Santander redan idag.