Mitt spar+

Med sparränta och insättningsgaranti.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Sparränta f.n. 4,15%

Ett sparkonto med attraktiv sparränta.

Check mark

Insättningsgaranti

Dina pengar är trygga och säkra.

Check mark

Ränta från första kronan

Snabbt och enkelt att börja spara

Sparkonto hos en ansvarsfull bank

Kom igång och spara direkt

Med ett sparkonto hos Santander får du ett sparkonto helt utan avgifter och med insättningsgaranti. Det ska inte kosta pengar att spara pengar och därför tar vi inte ut några avgifter för dig som vill ha ditt sparande hos oss. Med insättningsgarantin är dina pengar dessutom alltid säkra. 

Sparkonto med bäst ränta – Hur fungerar sparränta

Med en hög sparränta ökar dina sparade pengar i värde medan en dålig ränta eller i värsta fall nollränta, som hos storbankerna, innebär att pengarna minskar i värde på grund av inflationen. Ökningen som kommer med räntan kan till en början se ut som småpengar, men tänk på att du inte bara får ränta på dina insatta pengar, utan även på den ränta som de insatta pengarna gett upphov till. Detta fenomen kallas för ränta-på-ränta-effekten och har beskrevs av Albert Einstein som den starkaste kraften i universum.

Grundkrav för vårt sparkonto

För att öppna ett sparkonto hos Santander måste du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • Ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Mitt spar+:

  • 4,15 % sparränta
  • Fria uttag
  • Utbetalning 31 dagar från begäran
  • Inga avgifter

Ansök om sparkonto utan avgifter hos Santander

När du är redo att börja spara kan du snabbt och enkelt ansöka om att öppna sparkonto hos Santander genom att klicka här. Låt inte dina besparingar ligga och tappa i värde på grund av inflation, spara dina pengar på ett sparkonto utan avgifter med bra sparränta så att du tjänar pengar medan du sparar pengar.

Priser & avgifter

Sparkonto

Mitt spar+

Öppnings-/uppsägningsavgift Ingen öppningsavgift och inga avgifter för normal uppsägningstid (31 dagar)
Uttagsavgift Uttag utan uppsägningstid om 31 dagar kan endast ske mot betalning av en deposition på 2% av det belopp du önskar ta ut, dock min. 1 000 kr. Detta kan endast göras genom att kontakta Santander skriftligen.
Bindningstid 31 dagars löpande uppsägningstid + verkställighetstiden för betalningen.
​Effektiv ränta f.n.

4,15%

Minsta insättning 0 kr.
Maximal insättning 5 000 000 kr.
Insättningstid efter öppning Fri
Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.

Vanliga frågor

Kan jag ändra Mitt spar till Mitt spar+?

I dagsläget går det inte att uppdatera ett Mitt spar till ett Mitt spar+ konto men att öppna ett nytt konto hos oss är helt gratis och går på en minut. Mitt spar+ konto ger 4,15 % sparränta. 

Uppdaterad 01 november, 2021

Vad innebär insättningsgaranti?

Insättningsgaranti innebär att pengarna du sparar hos oss är skyddade ifall det skulle hända något med banken. Garantin gäller för både Mitt Spar och Mitt Spar+ och är en trygghet för dig som satt in pengarna.

Som filial till en norsk bank så lyder vi under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in.

Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar.

Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Publicerad 18 januari, 2019

Jag vill flytta över pengar från Mitt Spar till Mitt Spar +

För att göra en överföring mellan dina sparkonton Mitt spar eller Mitt spar + loggar du in på internetbanken med BankID. 

När du är inloggad klickar du 'Överför' och väljer det konto du önskar överföra pengar ifrån. Du väljer sedan belopp och till vilket konto du vill göra överföringen till och tryck sedan bekräfta. 

Överföringen görs direkt och du kan se ditt nya saldo på kontoöversikten. 

Uppdaterad 14 december, 2021