Hög vinkel syn på man som håller kreditkort medan kvinna skriver på bärbar dator.

Därför bör du använda kreditkort när du handlar på nätet

Det finns mycket du kan göra för att känna dig trygg på nätet. Att använda ett kreditkort kan ge dig mer säkerhet för dina betalningar.

Är du en av dem som föredrar att dina pengar dras direkt när du handlar, och helst inte spenderar pengar du inte har? Vi har ett tips till dig! Ett kreditkort kan ge dig mer trygghet, speciellt när du handlar på nätet.

Vad är skillnad på bankkort och kreditkort?

När du betalar med bankkort dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. Kreditkort är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren. Vårt kreditkort Mitt kort+ har upp till 54 dagar räntefritt på alla köp både i Sverige och utomlands.

Om ditt bankkort skulle hamna i fel händer är det väldigt enkelt för den skyldige att genomföra obehöriga köp. Skulle du upptäcka ett köp du inte känner igen på ditt kreditkort, så kontaktar du kundservice innan du betalar fakturan. De hjälper dig även att spärra ditt kort om du misstänker att det har hamnat i fel händer.

Upp till 54 dagar räntefritt

Tricket för att undgå onödiga kreditkortsavgifter är att betala räkningen i tid – och då förstås hela fakturan. Då behöver du aldrig använda pengar du inte har.

Så länge som din betalningshistorik endast består av varuinköp och inga kontantuttag, är kortet räntefritt i upp till 54 dagar.

Med Mitt kort+ får du dessutom tillbaka pengar när du handlar! Om du ansluter ditt kort till vårt återbäringsprogram får du upp till 25 % återbäring i över 200 webbutiker. Du slipper även valutaväxlingspåslag när du handlar med kortet utomlands, och – vi bjuder på årsavgiften första året.

Sammanfattning:

  • Handla räntefritt i upp till 54 dagar
  • Få återbäring på dina köp
  • Betala räkningen i tid och slipp onödiga kostnader

Prisexempel:
Vid en använd kredit på 10 000 kr beräknat med en återbetalningstid på 12 månader, 30 dagar räntefritt och årsavgift 195 kr blir det totala beloppet att betala 10 903 kr. Detta ger en genomsnittlig månadskostnad om 909 kr. Effektiv ränta 17, 55 % (december 2020).

Vårt betal- och kreditkort

  • Upp till 54 dagar räntefritt
  • 0 % valutapåslag
  • Kompletterande reseförsäkring
  • Aktivitetsskydd på resan
  • Självriskeliminering för hyrbil

Läs mer och ansök om ett Mitt kort+

Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan