Tjej på cykel med röd hjälm

Vad är Låneskydd och varför väljer så många att teckna ett?

Med ett låneskydd blir det lättare att klara av betalningar för lånet om något oförutsett skulle inträffa. Försäkringen betalar ditt lån om du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Läs vidare så berättar vi mer om försäkringen som allt fler kunder frågar efter.

Trygghet om något händer

Även om vi helst inte vill tänka på det så kan vår livssituation hastigt förändras genom t.ex. sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Under sådana tråkiga omständigheter är det skönt att åtminstone slippa oroa sig för amorteringar och ränta.

Santanders Låneskydd täcker månadsbetalningen för lånet i upp till ett år. En välbehövlig lättnad på kanske några tusen i månaden för en ansträngd ekonomi. 

Om du skulle drabbas av exempelvis stroke, cancer eller en hjärtattack kan försäkringen lösa del av skulden med ett engångsbelopp upp till max 20 000 kronor. Vid dödsfall så löses hela skulden.

Tecknas när du tar lånet

Vanligast är att teckna försäkringen i samband med ansökan om lånet men det går också att skaffa i efterhand.

Hur mycket kostar försäkringen?

Santanders Låneskydd kostar 8,85 % av månadskostnaden för lånet. Om lånet kostar dig 800 kronor i månaden blir kostnaden för försäkringen 71 kronor per månad.

Det låga priset gör Låneskydd till en populär försäkring, som också skapar möjlighet för fler att våga ta steget och förverkliga sin dröm genom ett Privatlån. För enkelhetens skull kommer försäkringen på samma faktura, så du behöver aldrig oroa dig för att missa en inbetalning.

Måste jag ha Låneskydd om jag lånar pengar från Santander?

Nej. Försäkringen är frivillig och påverkar inte dina möjligheter att få ditt lån godkänt vid en ansökan.

Privatlån till vad du vill

Om du lånar pengar av oss frågar vi inte vad du ska använda pengarna till, däremot gör vi vårt bästa för att försäkra oss om att du kan betala tillbaka hela lånet.

Det innebär att vi alltid gör en kreditprövning för att bland annat ta reda på om det finns betalningsanmärkningar eller andra hinder. Är du osäker på hur mycket du får låna så kan du ansöka kostnadsfritt och får besked direkt på skärmen. Din kreditvärdighet bestäms bland annat av din inkomst och hur du skött din ekonomi tidigare.

Vill du veta mer om Låneskydd?

Läs mer om Låneskydd för privatlån, vad som ingår i försäkringen och vilka villkor som gäller.

Har du redan ett lån hos oss?
Logga in på Internetbanken för att teckna försäkringen.

Illustration of person with laptop
Illustration av en röd bok med texten A-Ö

Vad betyder alla svåra ord?

I ordlistan förklarar vi de vanligaste orden och begreppen inom bank och ekonomi.
Gå till bankordlistan