Företagsleasing - Leasa en företagsbil med fördelar

Förmånlig företagsleasing för både små och större företag.

Illustration av en bilnyckel och en lila bil som nyckelring
Check mark

Kan få avdrag för moms

Du kan i vissa fall dra av halva momsen på leasinghyrorna.*

Check mark

Behåll rörelsekapitalet

Ert rörelsekapital binds inte i bilen.

*Observera att Santander inte tillhandahåller någon skatterättslig rådgivning. Kunden måste göra sin egen bedömning utifrån ett mervärdesskatterättsligt perspektiv och får inhämta råd från en extern skatterådgivare vid behov.

Är du privatperson och vill leasa bil?

Kör en ny bil och behåll sparpengarna. Du lämna tillbaka bilen när hyrestiden är slut och slipper tänka på andrahandsvärdet.
Privatleasing

Du väljer fritt bilmärke, modell och leverantör

Santander är märkesoberoende vilket innebär att du kan leasa bilen hos oss oavsett vilket märke du vill köra.

Leasingtiden varierar mellan ett och fem år och de flesta av våra leasingkunder väljer ett avtal på tre år.  Du står själv för försäkring, service och eventuella reparationer.

Hitta bilhandlare

Dessa bilhandlare kan erbjuda dig leasing genom Santander.

Skaffa drömbilen med Santanders företagsleasing

1

Hitta drömbilen

Vi samarbetar med flera hundra bilhandlare i hela landet.

2

Välj månadskostnad

Du bestämmer hyrestid, avtalar körsträckan och betalar en månadshyra. 

3

Ansök hos bilhandlare

Du får ditt kreditbesked inom ett par minuter direkt på plats i bilhallen.

4

Signat och klart

Du får åka iväg med bilen redan samma dag.

Så fungerar företagsleasing

Att leasa bil innebär att du långtidshyr en bil istället för att köpa den. Du bestämmer själv bilmärke, modell och hyrestid. Genom att anpassa leasingtiden, restvärdet och en eventuell första förhöjd hyra får du en lösning som passar just ditt företags behov och budget.

Du väljer fritt mellan bilmärken, modeller och leverantörer

Santander är märkesoberoende vilket innebär att du kan leasa bilen hos oss oavsett vilket bilmärke du föredrar.

Leasingtiden kan vara mellan ett och fem år och de flesta av våra leasingkunder väljer ett avtal på tre år. Du står själv för försäkring, service och eventuella reparationer vid företagsleasing.

Ett stort urval av bilhandlare 

När du letar efter drömbilen till företaget behöver du först hitta en bilhandlare som kan hjälpa dig på vägen. På Santander kan du välja mellan flera hundra pålitliga bilhandlare i hela landet. Det är enkelt att kombinera både service och kvalitet med våra samarbetande återförsäljare i hela Sverige.

Du kan ansöka direkt hos bilhandlaren och få svar på din kreditprövning inom ett par minuter. Om din ansökan godkänns kan du signera på plats i bilhallen och köra iväg med din nya bil samma dag. 

För hjälp och rådgivning om serviceavtal och reparationer kan du be om råd hos bilhandlaren så att du får den bästa lösningen för ditt företag.

Få avdrag på halva momsen

När du väljer att teckna företagsleasing med Santander kan du dra av halva momsen på leasinghyrorna*. Ditt företag kan även behålla ert rörelsekapital så att ni slipper binda er till bilen.

Upptäck alla förmåner när du väljer företagsleasing med Santander och hitta samtidigt din drömbil till företaget.

*För vissa bilar och branschen finns möjlighet till att kunna dra av hela momsen. Kontakta respektive återförsäljare för mer information.

Upptäck Mina fordon för större kontroll

På Santander Consumer Bank kan du enkelt leasa bilar för ditt företag och beroende på hur stort ditt företag är, eller hur många fordon ni använder, kan det vara svårt att ha en tydlig överblick över alla avtal. Som tur är erbjuder vi en tjänst som kan hjälpa dig administrera alla dina fordon och ge dig större kontroll över företagets vagnpark. 

Med Mina fordon får du en rad fördelar som: 

  • Klimatkompenserad bilkörning
  • Automatiska påminnelser
  • Fakturor direkt i tjänsten
  • Flexibelt för användare och fordon
  • Översikt över ditt företags vagnpark 

Med Mina fordon får du en enkel och tydlig översikt av din vagnpark med relevanta uppgifter från Transportstyrelsen på samma ställe som du hittar dina finansieringsuppgifter. Du får ta del av förmåner som exempelvis:

  • Uppgifter om fordon och finansiering
  • Besiktningspåminnelser
  • Ladda ner fakturor och blanketter
  • Teckna Santander Vagnparksförsäkring
  • Direktkommunikation med företagskundtjänst

Du kan använda Mina fordon om du har valt att finansiera dina företagsbilar eller har minst ett fordon finansierat via Santander samt har registrerat förare för dessa fordon. Registrera dig här idag.

Företagsleasing på dina villkor

Oavsett om du vill ha en ny bil eller bara vill samla företagets bilavtal med Mina fordon kan du hitta lösningen för just ditt företag hos Santander. Du kan anpassa dina kostnader genom att välja hyrestid och den körsträcka som passar ditt företag. 


Kom ihåg att vara realistisk när du väljer körsträckan för leasingavtalet då detta påverkar din månadskostnad. Om bilen skulle köra längre än den avtalade körsträckan kan det bli en dyr kostnad i efterhand, så gör en realistisk beräkning innan du väljer körsträcka för ditt leasingavtal.

Du kan få rådgivning om detta när du är hos bilhandlaren så att du väljer rätt körsträcka och betalar rätt månadsavgift. 

Se dina valmöjligheter med en företagsbil

Upptäck alla möjligheter du får med företagsleasing hos Santander Consumer Bank. Bland annat slipper ditt företag tänka på restvärde och halva momsen är avdragsgill. 

Med företagsleasing ingår varken försäkring eller service, så här har ditt företag möjlighet att teckna de avtal som bäst passar era förutsättningar. Ni är alltså inte bundna av flera avtal för billeasingen och ert rörelsekapital binds inte upp i företagsbilen. Ni bestämmer endast hur många månader ni vill leasa och vilken körsträcka ni vill ha, resten sköter bilhandlaren. 

Välj din bilhandlare direkt här på vår hemsida och hitta kontaktinformation till alla våra återförsäljare av företagsleasing i Sverige. 

För dig som privatperson

Om du funderar på att leasa en bil som privatperson hittar du information om detta under privatleasing. Precis som företagsleasing är detta en långtidshyra där du bestämmer hyrestid, körsträcka och månadskostnad.

Med privatleasing kan du också välja mellan våra hundratals bilhandlare i hela Sverige och hitta din drömbil idag.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Vanliga frågor och svar

Hur kontaktar jag er som företagare?

Du som är företagskund hos Santander kan få svar på dina vanligaste frågor via tjänsten Mina fordon, där du även kan skicka direktmeddelanden. I Mina fordon kan du dessutom enkelt se och ladda ner dina fakturor digitalt. Registrera dig och logga in med mobilt BankID.
Läs mer om Mina fordon

Du kan även kontakta oss via telefon  08-559 514 00 vardagar 9–16.

Kan jag överlåta min företagsleasingavtal till ett annat bolag?

Det går bra att överlåta en företagsleasing till ett annat företag. Det sker en kreditprövning av det företag som vill ta över kontraktet. Får de godkänt förblir villkoren desamma.

Har du frågor om just ditt kontrakt kan du skicka ett e-mail till foretag@santanderconsumer.se så hjälper vi dig.

Här finns en överlåtelseblankett som även innehåller aktuella avgifter.

Notera att detta endast gäller företag.

Uppdaterad 08 februari, 2021

När kommer min första faktura?

Första fakturan skickas ut omgående, det vill säga direkt efter avtalets uppstart. 

Det kan vara bra att notera att denna faktura kan ha ett förfallodatum som inte är per den sista i månaden samt ha ett annat belopp än det du har kommit överens om med återförsäljaren.

Din första faktura innehåller uppläggningavgift och ränta.  

Publicerad 14 februari, 2019

Få full kontroll över företagets bilar – med minimal administration

Mina fordon är verktyget för dig som administrerar företagets bilar. Det ger dig en tydlig översikt och full kontroll över bilar och kostnader.

Nyhet! Se och ladda ner fakturor.