Johanna Hagström tar emot stipendiet av Johan Olsson

Johanna är Framtidens skidlöfte 2019

Motiveringarna strömmade in till årets stipendium – Framtidens skidlöfte. Efter noggrann överläggning så blev det 21-åriga Johanna Hagström som fick ta emot stipendiet av Johan Olsson.

Johanna gjorde världscupdebut 2017 och bara två år senare knep hon en tredjeplats i sin första världscupfinal i fristilssprint i italienska Cogne. 

Johans motivering:

Med en enorm portion ”fighting spirit” och stor glädje till sporten tillsammans med att hon redan besökt prispallen i världscupen är hon verkligen Framtidens Skidlöfte 2019.

Här kan du läsa en intervju med Johanna (artikel på expressen.se)

 

Om stipendiet

Stipendiet Framtidens skidlöfte syftar till att ge lovande skidåkare chansen att satsa på en skidkarriär. Bakom stipendiet står Johan Olsson och Santander Consumer Bank. Den gemensamma visionen är att vara med och säkra återväxten inom svensk längdskidåkning.

Stipendiet delas ut till unga skidlöften, mellan 16 och 21 år som vill satsa på sin skidåkning och har passion och engagemang för sporten. I stipendiet ingår ett bidrag mellan 10 000 och 50 000 kronor samt mentorskap, träningstillfällen, föreläsningar och träffar.

Andra stipendiater