Lotta Holmgren

Lotta är en person som alltid gillat att träna, speciellt i grupp. Under åren har hon testat många olika träningsformer, alltifrån spinning till cirkelfys, men har inte hittat rätt typ av träning som fått henne tillräckligt motiverad att kontinuerligt röra på sig. Med hennes stora rädsla för nerförsbackar ville Lotta ändå ta sig an En Svensk Klassiker – med målet att hitta just sin träningsform och att må bra i kropp och själ.

Lotta Holmgren, deltagare i andra säsongen av Min Klassiker

Vad eller vem fick dig att ansöka, och varför?
– Jag ville verkligen göra en livsstilsförändring och såg en fantastisk möjlighet i Min Klassiker. Såg att ni sökte studenter i den här säsongen och då sökte jag direkt!

Vad är det svåraste och lättaste med den här satsningen?
– Jag skulle säga att det svåraste är att våga tro på mig själv. Lättast är nog själva träningen.

Vilka reaktioner har du fått från kompisar och anhöriga?
– Bara positiva! Mycket pepp och kärlek. Två av mina vänner har redan tagit sig an ett varsitt lopp, den ena körde Öppet spår och en den andra simmade Vansbrosimningen. Så kul med träningskompisar! 

Personen Lotta

Lotta är en varm och humoristisk person som alltid har nära till skratt. Hon är också mycket envis. Ett personlighetsdrag som är till stor fördel när man ska ta sig an En Svensk Klassiker.

Vem är Lotta?
– 47 år mamma till Wilma 11 år och särbo med Göran. Studerar Personal och arbetslivsprogrammet på högskolan i Gävle. Rädd för mycket – men ändå modig.

Vad är mest utmärkande i din personlighet?
– Jag är väldigt envis!

Hur mår du idag jämfört med tidigare?
– Jag mår bättre och känner mig starkare. Har ett mycket bättre fokus än tidigare.

Vad är den största skillnaden i din vardag?
– Den absolut största skillnaden är att jag VILL träna och att jag prioriterar träningen.

Kanske inte just enklare, men definitivt roligare än jag förväntade mig.

Har det gått enklare än du förväntade dig?
– Kanske inte just enklare, men definitivt roligare än jag förväntade mig. Men det är stora utmaningar, det är påfrestande både fysiskt och psykiskt.  

Vad inspirerar och motiverar dig?
– Det är många saker som inspirerar mig, hela det här projektet med deltagarna, mentorer och hela produktionen. Loppen i sig såklart, förra årets deltagare och alla människor som gör livsstilsförändringar. Träningskompisar och att träna tillsammans - rörelseglädje!

Vad trodde du skulle bli din största utmaning, och har det förändrats?
– Absolut längdskidorna och Öppet spår. Och så är det fortfarande!

Beskriv hur du mådde innan du kom in i projektet.
– Jag kände att något saknades inom mig. Jag ville börja träna men kom inte igång på egen hand. Kände mig misslyckad på något sätt.

När mår du som bäst idag jämfört med tidigare?
– ­Efter ett träningspass mår jag som bäst. Det gör en så stor skillnad, både för kropp och själ. Både av själva träningen och av utvecklingen som sker när jag tränar.

Vilken målbild har du med #MinKlassiker?
– Att åstadkomma en livsstilsförändring och att hitta rörelseglädje. Glädjen är så himla viktig för kontinuiteten.

Jag skulle vilja ge mig på att göra En Svensk Klassiker igen, men jag är inte redo för Öppet spår än.

Hur tänker du hålla i träningen #MinKlassiker är över?
– Jag skulle vilja ge mig på att göra En Svensk Klassiker igen, men jag är inte redo för Öppet spår än. Däremot ska jag cykla Vätternrundan, förhoppningsvis den traditionella med hela folkfesten, och även de övriga loppen.

Vilket är ditt värsta och bästa träningsminne?
– Jobbigaste träningen mentalt är lätt skidåkningen, nerförsbackarna i Sundsvall var fruktansvärda – men samtidigt det bästa. Jag gick emot alla mina rädslor och kämpade så gott jag kunde. Jag måste tacka Johan Olsson för hans tålamod med mig!

Beskriv en bra och en dålig dag.
– En bra dag är när jag tagit ansvar för både träningen och kosten, en dålig dag är det motsatta. När jag slarvat eller inte haft tid. För att få till träning, sömn och mat är planering a och o.

Ditt bästa träningstips?
– Anmäl dig till ett lopp, gärna tillsammans med en kompis. Att träna tillsammans är det bästa!

En Svensk Klassiker logotyp

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom Team Santander hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.