Bild på Anne Thoren när hon åker öppet spår

Annie Thorén har tagit Klassiker-rekord!

Annie Thorén är 25 år, och hennes idrottsliga meritlista kan göras lång. Redan som 17-åring vann hon sprint-SM, och 2016 krossade hon rekordet på Tjejklassikern med 22 minuter. Nu kan hon alltså även titulera sig som den snabbaste kvinnan som gjort klassikern. Vi passade på att fråga henne ett par frågor om rekordet. 

Namn: Annie Thorén
Ålder: 25 år
Bor: I Motala

När bestämde du dig för att satsa på rekordet?
– Det var efter Vätternrundan, som också var första grenen. Vi höll en hastighet på cirka 43 km/h genom loppet och rullade in på 6 timmar och 52 minuter – som är historiens snabbaste damtid! Det var då jag bestämde mig för att slå det totala rekordet på En Svensk Klassiker, säger Thorén.

Och det gick ju precis som planerat, hur känns det?
– Underbart, så klart, men det var extremt kallt! En Svensk Klassiker är något som ligger mig varmt om hjärtat och nu ännu mer efter Öppet spår, härliga medtävlande, underbar publik och all heder till alla funktionärer.

Annies resultat:

Vätternrundan: 6:52
Vansbrosimningen: 0:36
Lidingöloppet: 2:23
Öppet spår: 6:23


Totaltid: 16:14

Snabbaste kvinnan som gjort klassikern, vad betyder det för dig? 
– Att ha bästa tiden på hela klassikern känns otroligt, speciellt med tanke på väderförhållanden och skidföre under tävlingsdagen. Jag har egentligen inte tränat tillräckligt för att lyckas med den tiden. Jag skulle behövt ha perfekta förhållanden för att klara 6:30, och det var det inte. Jag säger det här sällan, men idag är jag så sjukt stolt över mig själv. Jag tänker njuta extra mycket över det här rekordet, avslutar Thorén.