Pia Gabrielsson med medalj från sitt klassikerlopp

Spontan Vansbrosimning väckte idén om En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker är ett riktigt kraftprov som innebär att ta sig igenom Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet under ett år. En prestation som för de allra flesta kräver långa förberedelser – både mentalt och fysiskt. I vissa enstaka fall krävs bara en knuff i rätt riktning, i det här fallet: rakt ner i Västerdalälven.

– Mitt första lopp i klassikern, Vansbrosimningen, var helt spontant. Jag hade inte tränat någon simning alls innan loppet. Men med peppande coachning av mina kollegor bestämde jag mig på plats: nu var det dags! säger Pia Gabrielsson, produktionsledare på Santander Consumer Bank.

  • Namn: Pia Gabrielsson
  • Ålder: 50 år
  • Yrke: Produktionsledare Santander Consumer Bank
  • Klassikerns jobbigaste: Lidingöloppet!
  • Nästa mål: Ständigt vara nyfiken och prova nytt (kanske nytt slags lopp).

Träning och hälsa har dock inte varit helt främmande för Pia, hon har nämligen tränat i hela sitt liv. Men att genomföra ett längre lopp eller bemästra en Klassiker var till en början fullständigt främmande eftersom hon upplevt det som pressande.

Tack vare Santander Consumer Banks sponsorskap av En Svensk Klassiker, där Pia kunnat följa loppen på nära håll i sin roll som produktionsledare, förändrades hennes inställning.

– Efter att jag klarade Vansbrosimningen fick jag höra ”Grattis, nu har du påbörjat din klassiker!”. Inte förrän då föddes idén om klassikern på riktigt. Mitt mål blev då att njuta av loppen och inte jaga specifika tider. Det var en häftig känsla! Jag har jobbat nära En Svensk Klassiker under ett par år och imponeras av alla motionärer som med glädje tar sig igenom loppen. Jag är stolt över att jag vågade testa något nytt, som jag dessutom klarade av och tyckte var hur kul som helst, avslutar Pia.

Pias bästa tips

  1. Förbered dig noga.
  2. Drick mycket vatten, både innan och efter loppen.
  3. Njut av allt!