Mitt spar 12

Mitt spar 12 är ett sparkonto från Santander för dig som tänker på framtiden. Letar du efter ett sparkonto som ger dig maximal avkastning på dina sparpengar? Då är Santanders Mitt Spar 12 det perfekta valet för dig.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Fast ränta ger trygghet

Sparränta på 4,10%

Check mark

Insättningsgaranti

Dina pengar är trygga och säkra.

Vad är insättningsgaranti?

Som filial till en norsk bank så lyder Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in. Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar. Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Ränta och avgifter

 

Sparkonto

Mitt spar 12

Öppnings-/uppsägningsavgift Ingen
Uttagsavgift

En uttagsavgift utgår för uttag innan bindningstidens slut: uttagsavgiften är 4,60 % av det belopp du vill ta ut, dock min. 1 000 kr.

Bindningstid 12 månader
​Effektiv ränta f.n.

4,10% 

Minsta insättning 25 000 kr.
Maximal insättning 5 000 000 kr.
Insättningstid efter öppning 14 dagar

Vanliga frågor

Hur fungerar ett fasträntekonto?

Du får fast ränta för hela perioden (6 eller 12 månader), och räntan betalas in på kontot i slutet av året och den dag kontot löper ut. Kontot blir automatiskt ett Mitt spar när det löper ut, varefter du kan disponera konto fritt.

Du kan ta ut hela eller delar av ditt sparande inom bindningstiden mot betalning av en avgift på det uttagna beloppet.

 

När kan jag ta ut mina pengar?

Om du har ett Mitt spar 12 konto, kan du ta ut hela eller delar av ditt sparande inom bindningstiden mot betalning av 4,60 % av det uttagna beloppet, dock minst 1 000 kr

När utbetalas min ränta?

Din upplupna ränta sätts in på kontot i slutet av året och den dag kontot löper ut.

Vad krävs för att öppna ett sparkonto?

För att öppna ett sparkonto måste du:

  • fyllt 18 år
  • ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • ha BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Publicerad 06 april, 2021

Vad innebär insättningsgaranti?

Insättningsgaranti innebär att pengarna du sparar hos oss är skyddade ifall det skulle hända något med banken. Garantin gäller för alla våra sparkonton och är en trygghet för dig som satt in pengarna.

Som filial till en norsk bank så lyder vi under den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) som täcker belopp upp till motsvarande 100 000 euro. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in.

Mer information om Bankenes sikringsfond hittar du på www.bankenessikringsfond.no där du också kan hitta Santander Consumer Bank AS under fliken medlemmar.

Även på Riksgäldens webbplats kan du läsa mer om hur insättningsgarantin fungerar för utländska banker med filial i Sverige.

Publicerad 18 januari, 2019

Vad är speciellt med Mitt spar 12?

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin och med detta konto får du en fast ränta i 12 månader. Med en garanterad ränta på  i 12 månader har du fullständig överblick över dina sparpengar vilket ger dig trygghet och stabilitet.

Ett sparkonto är en trygg och stabil placering, och Mitt Spar 12 är enkelt att öppna och använda. Tack vare denna sparränta behöver du inte oroa dig lika mycket som om du skulle placerat dina pengar i ett mer riskfyllt sparande såsom olika värdepapper. 

Vem passar Mitt Spar 12 för?
Detta sparkonto med bästa sparräntan ger dig extra låg risk och med en minsta insättning på 25 000 kronor och en högsta insättning på 5 000 000 kr är kontot tillgängligt för riktigt många sparare. Med en bindningstid på 12 månader är detta konto dessutom perfekt till för dig som inte vill investera dina sparpengar i något med hög risk. Särskilt till dig som inte förväntas använda dina pengar inom det närmsta året utan ser möjligheter lite längre fram i tiden. 

För dig som inte vill binda dina pengar i 12 månader har vi flera andra sparkonton som du kan läsa mer om. Jämför sparkonton och hitta det som passar bäst för dina önskemål och förutsättningar. 

Fördelar med ett sparkonto hos Santander med fast ränta
Santander är en bank du kan lita på. Vi jobbar hårt för att kunna ge våra sparare den bästa sparräntan med våra olika typer av sparkonton. Vi har sparkonto med fria uttag och vi har sparkonton med olika lång bindningstid. Detta för att kunna få så många som möjligt att komma igång med sitt sparande. 

Alla konton är trygga och säkra med den statliga insättningsgarantin. Med den höga sparräntan hos Mitt spar 12 kan det vara ett riktigt bra sparkonto att spara pengar på för dig som planerar till exempel att köpa en bostad i framtiden men inte inom de närmaste 12 månaderna. Eller också för dig som vill åka på den där särskilda drömresan. Kanske är det en bröllopsresa som väntar? 

Vi har några grundkrav för vad vi behöver av dig när du vill öppna ett konto hos oss.

Grundkrav för att öppna ett av våra sparkonto
För att öppna ett sparkonto hos Santander Consumer Bank måste du:

 

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha ett svenskt bankkonto för insättning och uttag
  • Ha BankID eller Mobilt BankID. (Om du inte har det, är det enkelt att skaffa genom din bank.)

Har du ytterligare frågor om våra olika konton kan du läsa mer bland vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga kan du också kontakta oss för mer information.