Ungdommar från Sandvikens IF med medaljer runt halsen och tränare från Manchester United

Manchester United Soccer School

Under en vecka i maj 2019 fick Sandvikens IF besök av Manchester Uniteds världsberömda fotbollsskola. Hundratals barn och ungdomar fick möjligheten att tränas av Robin van der Laan och Andy Robinson. Dessutom kom den femfaldige Premier League-mästaren Andy Cole på besök.

Under fotbollsskolans intensiva dagar fick spelarna hjälp med att utveckla både sina tekniska, taktiska och kamratliga kunskaper – men även få en inblick i vad mental och fysisk förberedelse inför träning och match innebär.

Andy Cole med en av ungdomarna från Sandviken.

Andy Cole tyckte det var fantastiskt att träna med barnen i Sandvikens IF. Under sin tid som anfallare i Manchester United gjorde han 121 mål.

Fotbollstjej med gul väst dribblar
Illustration man i blå tröja som sparkar på en fotboll

Nära 30 ansökningar från föreningar över hela landet strömmade in när Santander Consumer Bank tävlade ut en veckas fotbollsträning för barn och ungdomar. Sandvikens IF korades till årets vinnare av Manchester United Soccer School!

– Det känns fantastiskt bra, jag tror att det kommer bli väldigt uppskattat. För våra unga spelare kommer det här att vara en stor grej – Manchester United är en världskänd klubb som många ser upp till! Jag tror och hoppas att det kommer bli en oförglömlig vecka, säger Jonas Andersson, från Sandvikens IF.

Juryns motivering lyder:

Sandvikens IF vann eftersom deras verksamhet är både jämlik och inkluderande. Barn- och ungdomsverksamheten består av 175 flickor och 220 pojkar. Klubben fyllde 100 år i fjol och har alltid arbetat för att förena idrottslig verksamhet med socialt ansvar. Ett av deras fantastiska initiativ är Framsteget – Sandvikens IFs sätt att bidra till ett bättre samhälle och för att färre ska hamna i utanförskap.

– Det känns spännande att ge Sandviken den här chansen i år – de var faktiskt toppkandidater redan förra året. Föreningen har en fantastisk bredd och ett starkt engagemang i den lokala kommunen. Deras sätt att integrera idrott med övriga samhället, och skapa möjlighet till spontan rörelse gör dom till värdiga vinnare av en veckas fotbollsträning med Manchester United Soccer School, säger Martin Brage, vd, Santander Consumer Bank Sverige.